Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
SystemDown
В началото бе словото

Ако си прекъснал за слаб успех,можеш ли пак да прекъснеш?

Мнение от SystemDown »

Някой да има представа ако предходна година си прекъсвал по слаб успех можеш ли да прекъснеш отново на това основание (Смисъл - прекъсваш - взимаш си всички изпити, записваш следващата година и после пак искаш да прекъснеш - за две поредни години ясно не може). Ако не някакви варианти за друго прекъсване и какъви са "сроковете и редът определени от ректора" ;).
Аватар
Cynthia
От дъжд на вятър
Специалност: Печатни медии
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Cynthia »

До колкото знам можеш да прекъснеш веднъж заради невзети изпити и веднъж по болест. ... ама може и да съм пропуснала нещо... :?
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Aз пък бях чувал за три прекъсвания... Болест, успех и уважителни лични причини... :?
SystemDown
В началото бе словото

Мнение от SystemDown »

Cynthia написа:До колкото знам можеш да прекъснеш веднъж заради невзети изпити и веднъж по болест. ... ама може и да съм пропуснала нещо... :?
Да ама реда и сроковете съответно никой не знае... И никой не се е сетил да пусне нещо от този род, че и нормативните документи никой не се сеща че трябва да са публично достъпни...
Аватар
Cynthia
От дъжд на вятър
Специалност: Печатни медии
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Cynthia »

Най-сигурно - отиваш в отдел Студенти и.... :wink:
Аватар
FroZzen
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от FroZzen »

И помнете, не можете да прекъснете, ако сте магистратура
Всичко тече, всичко се променя
bugy_ein
В началото бе словото

Какво е да те отстранят и как да се дипломиращ след това?

Мнение от bugy_ein »

Здравейте! Аз трябваше да се дипломирам най-късно 2005г.по това време. Секретарката тогава ми каза, че ако не го сторя, ще ме отстрани, след което сам имала право еднократно да подам молба, за да ми позволят да се явя на дипломна защита. Семестриално завърших през 2002. Знае ли някой какво трябва да направя, за да се дипломирам все пак? Благодаря и успех на тези, които са в сесия!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ела в Студентски съвет, там можем да ти кажем какви възможности имаш; или отиди при секретарката си и питай нея. Аз лично не знам точно какви са възможностите.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
susel
В началото бе словото

Мнение от susel »

Хаа ето къде имало тема като моята :oops:
Но както виждам и тук няма отговор...
Iamsimplyme
В началото бе словото

Прекъсване? Записване? Изпити? Абе мн неща

Мнение от Iamsimplyme »

Ок, знам, че има други такива теми и т.н., но аз си искам да си попитам за себе си!
Значи, налага ми се да прекъсна поради невзети изпити (4 бр.), имам 4 взети, бях 1 курс Информатика във ФМИ, сега трябваше да записвам 2ри курс. Преди малко се обадих да питам и те ми казаха, че прекъсването ставало след 8ми Октомври т.е. като свърши записването. Но аз да си питам и вас - така ли е? Освен това молба ли нещо трябва да пиша? А после за изпитите през годината - плащам ли нещо, колко, кога ако да? Нали за да мина в следващ курс трябва да имам най-много 2 невзети изпита. Това означава ли, че ако през годината през която се водя прекъснал мога да взема 2 и 2 да оставя или трябва да взема всички? Ах, да! И колко се плаща като такса за прекъсване? А после като продължа с втори курс - продължавам ли да плащам 140.50лв на семестър колкото е таксата за моята специалност или минавам на новите цени?
Благодаря на всички, които ми отговорят <3
Аватар
Shemyaza
В началото бе словото

Мнение от Shemyaza »

Що не подадеш молба за удължаване на сесията и да вземеш поне 2 изпита?
Iamsimplyme
В началото бе словото

Мнение от Iamsimplyme »

Ами защото нямам уважителна причина и защото вече бях на поправитлата сесия и ме скъсаха. Летен мързел няма да ми го приемат като причина ;|
lisko
В началото бе словото

Презаписване на година???

Мнение от lisko »

Здравейте,имам следния проблем.Сеге трябваше да съм 3 курс,но целият 2 семестър не съм ходил на упражнения и нямам заверки.Също така имам и много невзети изпити.Въпросът ми е презаписвам или прекъсвам?Ако презаписвам,каква такса плащам?Имам ли право на общежитие,след като съм презаписал?
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

Ами то е едно и също и такса не се плаща
lisko
В началото бе словото

Мнение от lisko »

Ами идеята ми е,че нямам и заверки,и доколкото знам се презаписва и се ходи на упражнения.Ама не съм сигурен и затова питам.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”