Оценките от изборните курсове влияят ли за стипендията?

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Оценките от изборните курсове влияят ли за стипендията?

Мнение от Methuselah »

:?:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Оценките от изборните курсове влияят ли за стипендията?

Мнение от Victoria »

Да.

Само май ако са от хуманитарните не влият. (за това не съм 100% сигурна)
Изображение
Nedyalko
В началото бе словото
Специалност: Приложна математика
Курс: втори

Мнение от Nedyalko »

А от невзети такива(или по скоро не знам вече дали е взет или не). Става въпрос за УП практикум. По самото УП имам 6, но така и не ми написа оценка по практикума в книжката. Според сусито съм включен в протокола, той е одобрен, но оценка не е написана никъде в сусито. Изпита го няма в списъка с невзети изпити и сега гледам, че според сусито съм включен за септмеврийския протокол. А от опит знам, че ако отида три пъти да питам в 111 или 209А ще ми кажат три различни неща. А да не стане после примерно да искат да връщам пари.

EDIT: Още ме е яд, където така грозно ни излъгаха, че този практикум бил задължителен.
Изображение

Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

А ти имаш ли изобщо оценка от този практикум? Ако си знаеш оценката, всичко е ОК. Ако не я знаеш отиди в 111 да ги питаш каква ти е, защото оценката влиза в успеха за стипендия. Иначе ако имаш невзет изпит, не можеш да кандидатстваш за стипендия.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Т.е. няма такова нещо като "отписване" на изборни дисциплини, мога просто да запиша горен курс ако имам до 3 невзети изпита от изборни курсове.
Но ако имам 1 невзет изборен не мога да кандидатствам за стипендия.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Туй отписване на изборни и мен ме вълнува, ама...
юни/юли като питахме в 209А и казаха "Ще излезе съобщение, вероятно септември". И туй беше всичко. Интересно кога ще излезе това съобщение, те поправките на изборните вече почнаха.
Изображение
Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

sedrik написа:А ти имаш ли изобщо оценка от този практикум? Ако си знаеш оценката, всичко е ОК. Ако не я знаеш отиди в 111 да ги питаш каква ти е, защото оценката влиза в успеха за стипендия. Иначе ако имаш невзет изпит, не можеш да кандидатстваш за стипендия.
Питах Сендов и се оказа че нямам оценка, но взимах стипендия през летния семестър. Като си подавах молбата в 111 нищо не ми казаха за невзет изпит. Тогава си мислех, че знам оценката. А според СУСИ въобще не съм записвал практикум, но мен има в протокола и то без оценка.
Изображение

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Nedyalko написа:
sedrik написа:А ти имаш ли изобщо оценка от този практикум? Ако си знаеш оценката, всичко е ОК. Ако не я знаеш отиди в 111 да ги питаш каква ти е, защото оценката влиза в успеха за стипендия. Иначе ако имаш невзет изпит, не можеш да кандидатстваш за стипендия.
Питах Сендов ...
А той в коя зала беше и кога мога да го намеря?
Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

При входа на зала 200.
Изображение

Изображение
Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/g ... 008-2009-g
Съгласно решение на ФС на ФМИ записаните изборни дисциплини, по които студентът няма оценка, няма да се отписват(считано от летния семестър на учебната 2007/08 година), а ще се водят като записани и невзети изборни дисциплини. По време на следването си всеки студент има право на три записани и невзети изборни дисциплини, и те автоматично ще се отписват при дипломирането. Ако има не повече от три записани и невзети изборни дисциплини, те няма да се включват към броя на невзетите изпити.
Перфектно, но пак не се казва дали тези дисциплини важат за стипендия. Преди отписан избираем важал ли е за стипендиите?
Изображение

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Точно това е въпросът на цялата тема :)
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Тоест .. ако сега имам един избираем невзет изпит от предишния семестър, това означава че мога да запиша и той няма да ми се брои нито за невзет, нито оценката ще се счита към средния успех, така ли да разбирам?
Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

Сега се обадих в 111 и ми казаха, че дали оценките от до три невзети изпита ще се броят за стипендия не се знае и щяло да има заповед за това. Това е малко тъпо. Би трябвало да го обявят преди сесията. Изпита ми е утре, а желанието ми да се явя се ръководи единствено от това дали ще ми трябва за стипендия. Освен това изпита е курсова работа, която все още не съм почнал :)
Изображение

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Обадих се на Ани Василева, тя каза, че невзети изборни дисциплини ( до 3 на брой ) няма да оказват влияние върху бала за стипендията :)
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN

Мнение от zvezda »

Methuselah написа:Т.е. няма такова нещо като "отписване" на изборни дисциплини, мога просто да запиша горен курс ако имам до 3 невзети изпита от изборни курсове.
Но ако имам 1 невзет изборен не мога да кандидатствам за стипендия.
Methuselah написа:Обадих се на Ани Василева, тя каза, че невзети изборни дисциплини ( до 3 на брой ) няма да оказват влияние върху бала за стипендията :)
и мен силно ме вълнува този въпрос, но доколкото разбрах (111), не е съвсем така (макар че би било хубаво); ако е вярно излиза, че всеки може да си записва изборни, да не ходи на изпит (до 3 пъти), че после и стипендия да взима.. айде дано!

точно сега когато си записваме курсовете малко сигурна информация ще е от полза :) :?: :roll:
.:KH ~ II-pи курс:.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”