Кандидатстване за общежития

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
borku
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: четвърти

Кандидатстване за общежития

Мнение от borku »

Здравейте КОЛЕГИ!

Имам следният въпрос:
Балът ми не е особено висок 23,85 (4,77) дали ще ме огрее за общежитие?! И мога ли да си избирам блока, в който да бъда настанен и съквартиранта?!

Благодаря предварително!
Един за всички и всичко пак за мен ; )
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Кандидатстване за общежития

Мнение от Victoria »

Според мен по-вероятно е да не, но надеждата умира последна. Все пак всяка година баловете се менят.
Блока не можеш да си избереш, а за съквартирант - при подаване на молбата за общежитие трябва да си видял, че има поле, в което да впишеш данните на човек, който искаш да ти е съквартирант. Това желание не се удовлетворява винаги, но понякога става. Ако там не си писал нищо, в последствие е трудно да си избереш съквартирант. Само ако по взаимна договорка с останалите обитатели на стаите ви се разберете да се смените.
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не се знае какви ще са баловете тази година, но ако са като тези от миналата и по-миналата, едва ли ще ти стигне за съжаление.

Но не се отчайвай.
Има трета (социална) класация, в началото на октомври, на която също можеш да бъдеш приет.
Ако и там не бъдеш, след това има една индивидуална класация, на която всеки получава коефициент = твоят успех / минималния успех за факултета ти (за кандидатстване за общежитие). Според тоя коефициент се прави списък (колкото по-голям коефициент, толкова по-напред си в списъка) и като се освобождават места в общежитията, класират хората по списъка. Първите класирани са в края на октомври. Аз като бях първи курс до февруари бяха класирали всички от този списък (бяха около 700+ човека). Миналата година малко по-бавно ми се струва вървеше класацията.
Така бяха нещата миналата и по-миналата година, тази как ще е, ще видим.

Все пак, един съвет от мен: некласираните на даден етап - интересувайте се за срокове и възможни начини да се класирате на общежитие (най-добре от КСБВУ в Студентски град и форума на ПСБО: http://uni-campus.net/forum.php - там г-н Горанов отговаря на питанията), защото има няколко възможности да се класирате на общежитие и е много неприятно, когато изтървете даден срок.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
borku
В началото бе словото

Мнение от borku »

Благодаря!
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Пиша ти не, за да те отчаям, но да си знаеш и да мислиш какво ще правиш.

Отговорите на въпросите ти са "не".
Социална класация може да стане, ако наистина родителите ти имат ниски доходи и отговаряш на критерийте.

Остава "индивидуалният списък" и с този успех ще те настанят най-рано средата на ноември.
Прецени какво ще правиш, повечето сме минали през ужаса на това да няма къде да живееш в 1ви курс и се надявахме да ни огрее, но не става, бройките не са толкова много, а отличниците не са толкова малко.
Миналата година за ФМИ първокурсниците се настаняваха с 5.5, успехите от година на година са с тенденцията да се качват, а не да падат.

Не се обезсърчавай, ами си направи сметките, за да не си неприятно изненадан после.

Поздрави!
Аватар
borku
В началото бе словото

Мнение от borku »

Благодаря! Защо да се повишават? Баловете са с 1-2 единици по ниски в сравнение с други години?!
Аватар
HecTaHgapTHa
В началото бе словото

Мнение от HecTaHgapTHa »

borku написа:Благодаря! Защо да се повишават? Баловете са с 1-2 единици по ниски в сравнение с други години?!
И аз се надявам и за общежитие да падне с една единица бала, но едва ли. Иначе и аз съм горе-долу като теб 4,83, та първия месец- на квартира, ако не стане чудо.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

borku написа:Благодаря! Защо да се повишават? Баловете са с 1-2 единици по ниски в сравнение с други години?!
Да, но бройките за прием са повече, а леглата в общежитията на СУ - все толкова.

HecTaHgapTHa, квартира само за месец се съмнявам да намериш, за съжаление.
Изображение
edin_student
В началото бе словото

Мнение от edin_student »

Даже не "все толкова", защото 51 блок е в ремонт. Легловата база е с 550 легла по-малко, та 99% баловете ще се вдигнат.
insatiable^f
В началото бе словото

Мнение от insatiable^f »

Моят бал е 5.31 (ФМИ) ама почти нямам надежда за общежитие, така че сигурно ще съм на квартира и май и както миналата година всеки останал извън класацията ще си търси съквартирант, за да си наемат двамата/двете квартира, поне нашите не могат да ми дават по 300-500 лв. месечно за наем. Ама все пак да си изчакаме до 15 септември и да видим какво ще става след това, а не да правим просто празни прогнози.
Последно промяна от insatiable^f на 28 Авг 2008, 22:03, променено общо 1 път.
СмЕлОсТта Не Е лИпСа На СтРах, А пО-СкОрО пРеЦеНкА, чЕ нЕщО е По-ВаЖнО оТ сАмИя СтРах !
edin_student
В началото бе словото

Мнение от edin_student »

insatiable^f написа:Моят бал е 5.31 ама почти нямам надежда за общежитие, така че сигурно ще съм на квартира и май и както миналата година всеки останал извън класацията ще си търси съквартирант, за да си наемат двамата/двете квартира, поне нашите не могат да ми дават по 300-500 лв. месечно за наем. Ама все пак да си изчакаме до 15 септември и да видим какво ще става след това, а не да правим просто празни прогнози.
insatiable^f, за всеки факултет минималният успех е различен. Предполага се, че всички ще скочат, но пък може тази година повече хора да са изкарали по-ниски оценки на изпитите в КСК, така че ти с 5.31 за твоя факултет да си със сравнително висок успех. Освен това тази година може по-малко първокурсници като цяло да са пожелали да бъдат на общежитие и съответно по-голям процент от пожелалите да бъдат класирани. Искам да кажа, че има много параметри...

Освен това, ако не се класираш, след това има и трета класация (по социални критерии), има и списък с индивидуални молби след 3-та...

Най-добре е да следите форума на ПСБО (http://www.uni-campus.net/forum.php) или и там също да задавате въпросите си.
Последно промяна от edin_student на 28 Авг 2008, 21:33, променено общо 1 път.
Аватар
sunny_f
От дъжд на вятър

Мнение от sunny_f »

Аз имам подобен проблем-балът ми е 5.40-дали ще ми стигне?
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chap stick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
Аватар
Boby_Gada
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи

Мнение от Boby_Gada »

Кога ще излезнат класиранията на тези които 2008-2009 им е първа година. Аз кандидатсвах но нз кога ще излезне класирането и къде ще излезне.
insatiable^f
В началото бе словото

Мнение от insatiable^f »

еми доколкото знам би трябвало да излезе на 15 септември, пак настаняването почва няколко дни след това, ако не и на следващия ден
СмЕлОсТта Не Е лИпСа На СтРах, А пО-СкОрО пРеЦеНкА, чЕ нЕщО е По-ВаЖнО оТ сАмИя СтРах !
Аватар
NiksY
В началото бе словото

Мнение от NiksY »

insatiable^f написа:Моят бал е 5.31 (ФМИ) ама почти нямам надежда за общежитие, така че сигурно ще съм на квартира и май и както миналата година всеки останал извън класацията ще си търси съквартирант, за да си наемат двамата/двете квартира, поне нашите не могат да ми дават по 300-500 лв. месечно за наем. Ама все пак да си изчакаме до 15 септември и да видим какво ще става след това, а не да правим просто празни прогнози.
При мен е идентично. Балът ми е 5,30 в същия факултет и ми се струва невъзможно да получа общежитие като гледам баловете от предни години, както и че са затворили два блока за ремонт.
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”