История и География

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

wolfy
В началото бе словото

История и География

Мнение от wolfy »

Здравейте..
Аз ли съм единствения приет тази спецялност :|
Много искам да вляза История , но незнам дали ще вляза на 3то калсиране
Таа ако има някой старши в тази спецялност да пише как е има ли смисъл да се учи :).. защото съм приет История в Пловдид и незнам ,какво да правя.
Gabriele
В началото бе словото
Курс: завършил

Re: История и География

Мнение от Gabriele »

Няма какво да се лъжем,това си е доста трудна специалност.Учи се 90% от материала на историците + 90% от материала на географите! На семестър (в добрия случай ) имаш по 5-6 изпита, а втория винаги са към 8-9 изпита.И тук говорим за обемни изпити с много четене,тези който се взимат по-лесно са по методика.
Аз тази година завършвам и ти казвам от опит,ако искаш само истоия изчакай трето класиране или се записвай в Пловдив! Успех :D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не ходи в Пловдив. По-добре си прочети гимназиалните учебници и си готов! ВЕрвай ми! :wink:
Аватар
MiShito
В началото бе словото

Мнение от MiShito »

wolfy написа:Здравейте..
Аз ли съм единствения приет тази спецялност :|
Много искам да вляза История , но незнам дали ще вляза на 3то калсиране
Таа ако има някой старши в тази спецялност да пише как е има ли смисъл да се учи :).. защото съм приет История в Пловдид и незнам ,какво да правя.
Ами какво да ти кажа пич... Доста си е трудно..аз съм 2ри курс тази година вече и си е сериозна работа тази специалност..И все пак на мен ми допадна..много ;]
..Но гадното е следното:Съдим за книгата по корицата..Вярно е,понякога трябва да прочетеш.. А дори и тогава, може да не разбереш всичко...
gola_na_poleto
В началото бе словото

Мнение от gola_na_poleto »

лелеле ама как ме плашите!аз вчера се записах :( и като се знам колко съм мързелива силно почвам да се притеснявам дали ще завърша някога :( :( :(
Gabriele
В началото бе словото

Мнение от Gabriele »

Няма страшно,стига да учиш сериозно за изпити и горе-долу да си редовна на лекции!
Само че, това за учебниците от гимназията съм малко скептична!Само един прост пример,още в пъви курс има изпити като Стара история,Археология, Тракология,МГК ,Хидрология и т.н.,но лично аз не се сещам за учебник от училище, в който да има материал за тези изпити,или ако има той е съвсем нищожен! Но момчето,което твърди,че е успял с тези учебници явно е бил голям късметлия 8)
Последно промяна от Gabriele на 19 Авг 2008, 10:11, променено общо 1 път.
Miki_me
В началото бе словото

Мнение от Miki_me »

И аз се записах тая специалност и сега се чувствам прецакан ... нищо ще се справя !
Е нема па!
Аватар
Google
Да живей словото

Мнение от Google »

ееееее ти си талант - ще имаш изпити при Ралица Иванова, доц. Ботева и при проф. Чолеев :roll: :roll:
България над всичко
Miki_me
В началото бе словото

Мнение от Miki_me »

това лошо ли е ?
Е нема па!
Gabriele
В началото бе словото

Мнение от Gabriele »

Е не е лошо,ама не е и мечтата на студента!Няма да се плашиш и при тримата съм била,почти винаги късат в редовна сесия,но септември пускат 90% от студентите.А ако ходиш през семестъра на контролните при асистента на Чолеев,може да се осбодиш(ако са ти добри оценките,разбира се),и да си спестиш мъките после.
Miki_me
В началото бе словото

Мнение от Miki_me »

Честно казано мисля да се справя :) мерси за информацията ама мисля да ги изям с дрехите !
Е нема па!
Аватар
MiShito
В началото бе словото

Мнение от MiShito »

Gabriele написа:Е не е лошо,ама не е и мечтата на студента!Няма да се плашиш и при тримата съм била,почти винаги късат в редовна сесия,но септември пускат 90% от студентите.А ако ходиш през семестъра на контролните при асистента на Чолеев,може да се осбодиш(ако са ти добри оценките,разбира се),и да си спестиш мъките после.
Ралица е мн готина..стига да ходиш на упражненията редовно..и да взимаш участие..Мен лично много ми помогна на изпита,защото знаеше че съм редовна :] А Ботева ни пусна само 5 ..от 43 ...
А Чолеев..просто без коментар :roll: Особено каго каза,че ще ни даде изпита 3 курс..освен ,ако не сме бременни..
..Но гадното е следното:Съдим за книгата по корицата..Вярно е,понякога трябва да прочетеш.. А дори и тогава, може да не разбереш всичко...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Трябва да наблегнете на опитите за забременяване тогава.... :roll:
Miki_me
В началото бе словото

Мнение от Miki_me »

..... му как ще забременея ?
Е нема па!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А ти колко пъти опита? Не винаги става от пръв път! :?
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”