Какво очаквате от една връзка?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Какво очаквате от една връзка?
Е? Какво ви трябва, за да сте щастливи и какво очаквате от човека отсреща? Какъв трябва да е (богат примерно), какво искате да ви прави (например - да ми купува нови обувки всяка седмица), какво да прави на другите и за другите... Такива неща - кажете си, не се стеснявайте 
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Какво очаквате от една връзка?
Вълнуващи моменти, взаимни теми за разговор, чувство за хумор и други неща
Нищо чак толкова специално.
Нищо чак толкова специално.
medicate, medicate
- renesanz
- Легендарен флуудър
уважение,загриженост,обич,искреност. но искам най-необичайното от днешния мъж....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
Нищо. Съвсем сериозно. Очаквам просто да бъде до мен
Да ме обича (ама съм романтична патка, а?) и когато имам нужда от прегръдка просто да ме гушне. Няма да навреди, ако ми слуша мрънкането без да го дразни от време на време... а аз обещавам да не прекалявам. Също няма да е зле, да лъже, че му харесва как изглеждам дори да съм рошава и подпухнала - (и това се старая да не се случва често)...
Такива тъпи, типично женски работи, които май нямат много логика.
Сори за спама...Между другото много ми е интересно мнението на мъжката половина от съфорумците....
Ми не, ако имам нужда от нещо, мога да си го купя сама... И все пак, някакъв жест на внимание - ако ще и като сме седнали на пейка в парка да ми скъса едно жълтурче и да ми го подари - може да ме разтопи. Отношенията му с другите са си негова работа, стига да уважава приятелите ми и хората, на които държа.Lord написа:Е? Какво ви трябва, за да сте щастливи и какво очаквате от човека отсреща? Какъв трябва да е (богат примерно), какво искате да ви прави (например - да ми купува нови обувки всяка седмица), какво да прави на другите и за другите... Такива неща - кажете си, не се стеснявайте
Такива тъпи, типично женски работи, които май нямат много логика.
Сори за спама...Между другото много ми е интересно мнението на мъжката половина от съфорумците....
Последно промяна от Мила на 24 Апр 2008, 21:59, променено общо 1 път.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Взаимност - който както иска да го разбира...всеки човек е специален, сам по себе си, така че поставянето на рамки - руса, брюнетка, умна, глупава, красива, грозна - тъпо е.Точно онова, мъничкото, различното, уникалното пленява.Така че единственото, което искам е да е споделено.Но нещо не се получава.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- FightForFreedom
- Паисий
В полето на чувствата, искам да съм подробен 
I. Why Do All Good Things Come to an End?
Всеки може да напише, че очаква много гуш и много муш от гаджето си. Това е, така да се каже, универсално очакване и почти винаги е напълно оправдано. Нека видим как нещата очаквано приключват:
1) Когато гуш не стига. Нека спомена, че човек има нежна страна и страстна страна. В случая с прекалено малкото гуш- страстта е надделяла в интимните отношения и връзката се предъвква за отрицателно време, чувствата изгарят в огъня на любовта и за нула време двамата души са изморили един от друг.
2) Когато муш не стига. Ако нежността завладее полето на отношенията с партньора, то над любовта се поставя като първа ценност приятелството, което пък ограничава страстното преживяване на връзката. След определен период от време пламъчето на страстта напълно изгасва от обилните дъждове от нежност.
3) Когато нищо не стига. Това е когато чувствата между партньорите по принцип са прекалено слаби и връзката свършва много бързо или продължава да съществува заради някаква рационална подбуда, но когато се появи рационална причнина за раздяла, то тя става факт.
II. Eternal Love
1) Първият вариант за неизмаряща се любов е тази, която изначално е лишена от всякаква страст. Това е т.нар. рицарска любов- идеалистична, изчистена, невъплътена, идейна, праведна, праволинейна, мечтателна.
2) Вторият вариант е религиозната любов. С други думи- любов чрез посредник. Аз единявам себе си с Бог, Бог обича теб, следователно аз обичам теб чрез Бог. Тъй като Бог е вечен, естествено следва чувствата да имат стабилен характер.
3) Третият вариант е когато двете половинки се променят, за да си пасват. Така да се каже- динамичен контрол над личностните характеристики. Трудното тук е да се смогне на високият темп на естественото развитие на чувствата и затова се препоръчва спазването на някакво периодично разделяне на влюбените, за да имат време да насмогнат да се нагодят към чувствата на другия.
Ако сте забелязали, рицарите си служат и с 2) и с 3), но въпреки това под "рицарска любов" се разбира само основата на чувствата. Рицарят винаги се асоциира с някаква стабилна и непроменяща се по характер личност, но това е нереалистична представа. Непроменливи са всъщност са само принципите на чест, морал, достойнство, доблест, но не далеч не завършват облика на един човек.
III. This passion never ever dies
1) Не винаги любовта е изолирано чувство. Страстта може да пощади една любов, ако се насочва и към други неща. Например един воин, който кълца и мели хора с цялата страст на това свое кръвожадно дело, то изобщо няма да се измори да граби, изнасилва и т.н. и когато се прибере вкъщи ако жена му е също толкова развратна и ненормална, колкото него, то любовта им ще бъде устойчива и страстна едновременно. Тук може би има едно състезание между двете половинки в това кой ще бъде по-извратен така да се каже.
2) Напред към адреналина. Има хора, които живеят за адреналина, ако двама такива се влюбят и заживеят заедно, то постоянно ще се вплитат в разни приключения заедно и ще им се запазва влечението един към друг- отново някаква страст, но тя е към приключения и сексът на екзотични места също си е адреналин и приключение. Тук по-скоро важи репликата Can you keep up?
3) Чрез болката.
"А аз ще либе прегърна
с кървава ръка през рамо,
да чуй то сърце юнашко,
как тупа сърце, играе;
плачът му да спра с целувка,
сълзи му с уста да глътна..."
Ако има постоянна болка, ако има непреодолими пречки на любовта, ако има зло навсякъде и няма почва за любов, то е съвсем нормално един страстен порив да оцелее във времето.
IV. Какво очаквам от една връзка? Всичко това очаквам. Здраве да е
I. Why Do All Good Things Come to an End?
Всеки може да напише, че очаква много гуш и много муш от гаджето си. Това е, така да се каже, универсално очакване и почти винаги е напълно оправдано. Нека видим как нещата очаквано приключват:
1) Когато гуш не стига. Нека спомена, че човек има нежна страна и страстна страна. В случая с прекалено малкото гуш- страстта е надделяла в интимните отношения и връзката се предъвква за отрицателно време, чувствата изгарят в огъня на любовта и за нула време двамата души са изморили един от друг.
2) Когато муш не стига. Ако нежността завладее полето на отношенията с партньора, то над любовта се поставя като първа ценност приятелството, което пък ограничава страстното преживяване на връзката. След определен период от време пламъчето на страстта напълно изгасва от обилните дъждове от нежност.
3) Когато нищо не стига. Това е когато чувствата между партньорите по принцип са прекалено слаби и връзката свършва много бързо или продължава да съществува заради някаква рационална подбуда, но когато се появи рационална причнина за раздяла, то тя става факт.
II. Eternal Love
1) Първият вариант за неизмаряща се любов е тази, която изначално е лишена от всякаква страст. Това е т.нар. рицарска любов- идеалистична, изчистена, невъплътена, идейна, праведна, праволинейна, мечтателна.
2) Вторият вариант е религиозната любов. С други думи- любов чрез посредник. Аз единявам себе си с Бог, Бог обича теб, следователно аз обичам теб чрез Бог. Тъй като Бог е вечен, естествено следва чувствата да имат стабилен характер.
3) Третият вариант е когато двете половинки се променят, за да си пасват. Така да се каже- динамичен контрол над личностните характеристики. Трудното тук е да се смогне на високият темп на естественото развитие на чувствата и затова се препоръчва спазването на някакво периодично разделяне на влюбените, за да имат време да насмогнат да се нагодят към чувствата на другия.
Ако сте забелязали, рицарите си служат и с 2) и с 3), но въпреки това под "рицарска любов" се разбира само основата на чувствата. Рицарят винаги се асоциира с някаква стабилна и непроменяща се по характер личност, но това е нереалистична представа. Непроменливи са всъщност са само принципите на чест, морал, достойнство, доблест, но не далеч не завършват облика на един човек.
III. This passion never ever dies
1) Не винаги любовта е изолирано чувство. Страстта може да пощади една любов, ако се насочва и към други неща. Например един воин, който кълца и мели хора с цялата страст на това свое кръвожадно дело, то изобщо няма да се измори да граби, изнасилва и т.н. и когато се прибере вкъщи ако жена му е също толкова развратна и ненормална, колкото него, то любовта им ще бъде устойчива и страстна едновременно. Тук може би има едно състезание между двете половинки в това кой ще бъде по-извратен така да се каже.
2) Напред към адреналина. Има хора, които живеят за адреналина, ако двама такива се влюбят и заживеят заедно, то постоянно ще се вплитат в разни приключения заедно и ще им се запазва влечението един към друг- отново някаква страст, но тя е към приключения и сексът на екзотични места също си е адреналин и приключение. Тук по-скоро важи репликата Can you keep up?
3) Чрез болката.
"А аз ще либе прегърна
с кървава ръка през рамо,
да чуй то сърце юнашко,
как тупа сърце, играе;
плачът му да спра с целувка,
сълзи му с уста да глътна..."
Ако има постоянна болка, ако има непреодолими пречки на любовта, ако има зло навсякъде и няма почва за любов, то е съвсем нормално един страстен порив да оцелее във времето.
IV. Какво очаквам от една връзка? Всичко това очаквам. Здраве да е
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Това е прекрасно, но ... никой не може да ти даде всичко. Човек не е идеален и опитвайки се да го превърнеш в идеалното въплъщение на своята идея за идеален партньор го унищожаваш, респективно унищожаваш и това, което си обичал в него.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
нищо не очаквам

особено след Принца
сякаш мога да преживея... всичко друго

особено след Принца
сякаш мога да преживея... всичко друго
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
стига бе дееба, така съм си избрала
ми ако бях сестра ти?!
ми ако бях сестра ти?!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
да ми купува бира и пица, когато ме мързи да изляза.
Сега в момента точно такъв е казуса.
Трябва да излизам на студа.
Сега в момента точно такъв е казуса.

- HeyGod
- Легендарен флуудър
Винаги има изключения.renesanz написа:уважение,загриженост,обич,искреност. но искам най-необичайното от днешния мъж....
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Не си само ти, колега...ама...ше ме извиняват дамите в този форум - повечето жени са оФци!При четенето наблегнете на думата "повечето", че да няма сърдити....HeyGod написа:Винаги има изключения.renesanz написа:уважение,загриженост,обич,искреност. но искам най-необичайното от днешния мъж....Аз самият се имам за такова.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Аз връзка бих могъл да осъществя и с всяка средностатистически добре поддържана мома на купон,а мога да имам и "сериозна" връзка,приоритетите са различни.Относно втората,за която явно става въпрос,очаквам интимност,топлота,допир,уважение,женственост?!Нито повече,нито по-малко.
За готвената топла манджа и страстната маневреност в леглото няма нужда да споменавам
За готвената топла манджа и страстната маневреност в леглото няма нужда да споменавам
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?