Докога масова смърт по българските пътища ??

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Докога масова смърт по българските пътища ??

Мнение от АРМЕНКА »

Голяма трагедия,колеги,голяма....поредните млади хора загиват по пътищата....докога ?! :cry:
Мир на праха им :cry:

http://www.dnes.bg/article.php?id=50595
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Докога масова смърт по българските пътища ??

Мнение от Boromir »

Мястото на катастрофата е високоскоростна отсечка от пътя, която увлича шофьорите и често се случват произшествия
Докато има идиоти, които да се "увличат", и други идиоти, които да се качват в колите им.
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

то увличането не е проблема,некадърността е. ако съобразиш кога как може да караш няма да се утрепаш. но никога не се знае насреща какъв има...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

експлозията на колата, която вероятно е станала от избухнала газова бутилка вследствие на удара
АГУ-тата са супер преeбана работа. Или бензин или дизел!
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Докато не се въведат строги наказания за нарушаване на Закона за движение по пътищата и докато се прекрати масовата практика на всеки втори селяк да се дава книжка.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Вече повечето от катастрофите, да не кажа изцяло стават по междуградските пътища.
Кой помни какво беше в София? На всяко кръстовище некой бутнат, подпрян... Проблема е решен почти на 100%. Има още произшествия, но вече са само за цвят по-скоро. Вече кръстовищата са регулирани читаво - има си светофари, знаци, всичко. Селските изцепки на някой си остават - да ти се отворят и да ти вземат предимството. Аз си мечтая да карам камион на "Екобетон" или "Главболгарстрой". Никой няма да смее да ми се отвори :twisted: :twisted: Тея машини са страшни :twisted:

А за междуградските истории какво чудно има? На измислените шофьорски курсове не се кара метър извънградско. А там има съществени разлики с градското.
По пътя София-Самоков е един малък ужас. Тея завои еба ти страха дето е за някои. :evil: Един глупак задържа 20 автомобила след него. :evil: Като се има предвид, че хора си изкарват хляба на пътя и да ги ебаваш с 30-40км/ч някак си е доста злобно. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Като не можеш да караш, стой си вкъщи.

Да не говорим, че и в градски вариант пак става това. ЕЕеееех по Симеоновско като родопска песен в индийска нишка се влачат от алея Яворов, през гара Пионер та чак до Зоопарка. Ае карай, пътя не е за тебе. И се чудите, защо има задръствания. Ще има.
Сега напоследък виждам куките сериозно вардят някъде в района на Ловен парк. Почти всеки ден :shock: Е, като вали ги няма, разбира се. Това важи за всички. Първо гледат прогнозата за времето :lol: :lol:
Изображение
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Аз пък имах извънградско каране на курсовете и ми беше точно по пътя София-Самоков :roll:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Oффф...не знам какво да кажа - това е вече наистина прекалено. Горките хора... И лошото е, че всички знаем, че това няма да спре...някои други хора също знаят, но нищо не правят. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

докога ли ... 1. докато всеки се научи да кара като баща ми.
или 2. като се въведат тестове за интелигентност и всякакъв вид други тестове, които биха показали дали някой е годен за шофьор.
или 3. когато българинът проумее, че тр да възпитава детето си,така че да уважава другите на пътя,а не да се прави на голям гъзар и да вдига неправомерна скорост на неправилни места.
Toto-I will remember
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

С такъв манталитет, такова шофиране.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

castelo написа:Аз пък имах извънградско каране на курсовете и ми беше точно по пътя София-Самоков :roll:
Браво.
Като си спомня... въртях из Люлин, Драгалевци, Красно село, малко в Слатина (до гараж Дружба - за метан). Няма лошо.

Ама повечето си нямат и на понятие от пътя до Самоков. Той си е доста техничен. Кефи ме. И природата е много хубава. Сега аз го знам точно на кой завой пише "Сонда за вода", на кой завой "пътна помощ" и телефоните мога да ви кажа, самоковци не могат да ги кажат :lol: :lol: :lol: :lol: , но и без такава детайлна информация добрия шофьор може да стои добре на пътя. Който не може - казах - вкъщи.

Като споменах за технични пътища. В България има няколко пътя, които са ме пленявали, ако мога такава дума да използвам с наредбата на кривите си. Не се казва завои, защото завои имаме само на кръстовища.

Това са (от изток на запад) - Добрич-Албена, Варна-Албена, Бургас-Приморско (Максим Стависки там се нацепи), проход Шипка, проход Петрохан, Сандански-Рожен и София-Самоков
Изображение
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Аз бих добавила и Асеновград-Смолян :D
Изображение
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

Абе причините са много, но като цяло проблемът според мен е най-вече в манталитета на "шофьорите"... Проблемът е че всеки иска да се гъзари с колата с 220 км/ч

Аз самият имам книжка, която иначе нямам право да имам :lol: просто диоптърът ми е по-голям от разрешения... Но и въобще не обичам коли и никога няма да карам... Ако ме питате защо ми е книжката - ще ви кажа - като ходя на гости на една колежка и обикновено в нейното общежитие искат да оставиш лична карта... аз оставям шофьорска книжка...

Аз мн се разлигавих на сериозната и тъжна тема...

А скоро и едно момиче в Пазарджик загина....

http://vbox7.com/play:4a431067

вижте само какви млади хора загиват... И най-лошото е, че всичко изглежда безнадеждно, в смисъл сякаш тая война по пътищата никога няма да спре...
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

АРМЕНКА написа:Аз бих добавила и Асеновград-Смолян :D
Да, може да се допълни списъка... Бил съм във всички области на България, за жалост обаче все още 100% не съм видял Родината ни. :( Тя е нещо необятно :D

Аз съм от малкото хора, които казваме не на магистралите. Там няма тръпка. Интересно е, че и доста тираджии споделят мнението ми. Казвали са ми, че на магистрала заспиват... особено в Европа... като се зареди 2000 км магистрала... само касите ги разсънват.

Верно, магистралите са по-удобни. Поемат много голям трафик, няма насрещно (това предполага, че не ти се налага да предвиждаш дали некой бастун ше ти се натресе отсеща и същевременно такъв ще те затапи в твоята лента. А и нощно време не те заслепяват с разногледите си фарове), кривите нямат такъв радиус, задминаваш по-лесно... по-цивилизовано е. Ама общо взето са за шофьори любители. Истинският шофьор трябва да върти геврека :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P

и най-големият недостатък на магистралите: УНИЩОЖАВА СЕ ПРИРОДА

а криволчещите пътища не унищожават толкова природата. Повечето от пътищата, които изброих горе са правени НА РЪКА ОТ НАРОДНИТЕ БРИГАДИ!!!!!!!!!!!!!! Същото важи и за най-дългия тунел - Козница (по жп линията между София и Карлово). Дядо ми като е служил е бил от "шефовете" по строежа. :D
Изображение
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Най-ужасното е, че напоследък често загиват колеги, студенти като нас... :(
Ibiza DJ
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”