В памет на жертвите от влакчето на ужасите

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

В памет на жертвите от влакчето на ужасите

Мнение от Бeтон »

Четвъртък вечер. В 21.00 тръгва влак, номер 2637 от Централна гара София на 12-ти коловоз Запад. Крайна гара - НЕДОСТИГНАТА! Само след има няма 2 часа този влак от Българските Държавни Железници се превръща в достоен прототип на влакчетата, които сме ги гледали в хоръри, трилъри, драми от рода на Final Destination. За някои празниците им са получили горчив привкус, за други - въобще и не идва реда на празниците. Тук не става дума за филм, на който можем да му цъкнем паузата, да си затворим очите, да го върнем назад или просто да отидем до хладилника за една бира и да охладим страстите. Всичко е риалити и самата действителност.
И да се покрива и да не се покрива точната причина за инцидента, 8 човека вече не са между нас. Сред тях е и наша колежка от Химическия факултет - Валерия Желева.
ПОКЛОН!
Отдавам заслужено внимание на Здравко Радославов, КН 1 курс, който е направил всичко по силите си и възможното в случая, да предотврати още по-голям ужас. Това е поведение на Герой, а не на мишок!!!

Какво се промени след трагичната нощ? Дрънканиците на големите, да си го кажем, лайнари в тая държава по радиа и телевизии повишиха сигурността ли? Разни спекули и прикриване на обстоятелства ли? Общо взето нищо. Само мога да кажа, че тази трагедия в петък вечерта на Централна гара беше по-коментирана от случващото се в Music Idol 2 (това шоу е мерило, еталон за рейтинг, две мнения не може да има) и същия влак по номер (2637) пристигна в Добрич събота сутринта за първи път по разписание от 4 години насам, даже 10 минути по-рано. Като слязох от влакчето си погледнах телефона в първия момент и си помислих, че нещо е изостанал часовника му. Оказа се, че не и действително разписанието е спазено даже с преднина. :shock:

Не е нормално такова безхаберие в държавата. Никъде да няма информация кой е пътувал, кой е изгорял и на кого е трупното брашно и пепелта останали в шибаните 50-годишни вагони. Такова тегаво следствие е просто недопустимо!!! Дали причината е била оргия (което не е вярно - твърдо), дали е станало късо съединение, дали жар е паднала и е подхванала пожара... дааа, локалното парно на спалните и кушетите е с отоплително средство - котел на кюмюр. Огнярите са шафнерите. Колкото и странно да звучи за държава от ЕС, това е положението. Какъв ЕС??? Вижте информационните с извинение системи на БДЖ. Погледнете им мониторите и работната среда през гишетата!!! Супер мода, няма какво да си говорим. Пожарогасителите и те не си знаят годините. Как може да се гавриш с хората, като казваш, че с 6 пожарогасителя е все тая. 1 едвам е работил. :shock:
И какво в края на краищата? Семейства скърбят за близките си, а други се чудят в коя ноздра да си бръкнат. А ние се чудим да отдаваме ли почести или не. На общината в Добрич още няма флаг, защото видиш ли, не се знаело това ли са всички жертви и дали всички са от Добрич.
На Ректората има, което е атестат за мигновени действия при това в почивни дни.

Днес се видях с една колежка от Приложната. Заверяваше си билет от спално на седящо. Нещо подобно. И ме пита - за спално ли ще си вземам билет, защото няма. Аз - неее, абсурд, в никакъв случай. :shock: Е няма как да има спални билети. Вагоните изгоряха.
И без да политизирам случката, на някои им е време да си хващат влака и да си легнат в кушетите.

Вече премина полунощ. 130 години от Осбождението на България от турцко. Кога ли ще е следващото Освобождение?

Минутка мълчание в памет на жертвите!
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: В памет на жертвите от влакчето на ужасите

Мнение от Victoria »

Чудех се кога и дали някой ще пусне тази тема тук.
Познавах виртуално (макар и не много добре) едното от разпознатите момчета. Много се натъжих от случилото се... колежка от СУ, това момче, младеж, който щял да се жени вчера, археологът... Изгорели до неузнаваемост. :(

Почивайте в мир.
Изображение
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Поредната трагедия, която те кара да се замислиш за толкова много неща...Е на мен този път ми дойдоха в повече... От Добрич съм и познавам доста от нещастно пътувалите в трагичната нощ, познавах и от тези, които така не пристигнаха... И ми е мъчно, и ме е яд, и ... нямам думи. Днес, на националния празник на милата ни родина, без срам ми идва да кажа "Ей такава ни е държавата...", както една от скърбящите майки... И няма как да не е така. Тръгваш щастлив, че най - после се прибираш вкъщи, ще видиш мама, тате, приятели..., оставяш за малко иначе хубавото си ежедневие на студент, очакващ бъдещето с желание за добър живот, който е избрал да го прекара именно тук - в България (защото колкото и да си псуваме и недоволничим, повечето от нас са оптимисти - имат идеи, вярват, работят за нещо по - добро). Качваш се на влака София - Кардам - онова сантиментално за всеки студент от североизтока превозно средство, което те "телепортира" веднъж на 3 месеца в така обичния дом и стопля сърцето ти... особено като видиш в ранната сутрин фасадата на болницата и усетиш, че вече си вкъщи. Е да, но този път някои я видяха отвътре... други не успяха да я видят. И дори не в милия Добрич, а някъде там - в ада под небето на някакво си забравено от бога място... И пак ми идва да крещя... Заради нелепостта на цялата история, заради смъртта - и тя е толкова нелепа, заради ужасяващия, шокиращия факт, че една майка не може да разпознае собственото си дете, защото две пожарни коли гасят два вагона 6 часа (щото им били спукани маркучите и нямало вода :shock: )Еййй, последно като проверих работата на пожарната беше да гаси пожар!!! Чудя се въобще защо са си правили труда да го гасят - на някого помогна ли това??? Гняв... заради всички глупости, които се изписаха и изговориха по повод трагедията - лампа, фас, че чак студентски гуляй... Това си е чист тероризъм - може би не е Алкайда (ама те явно са се усетили, че няма нужда да си хабят средствата тук - ние си се справяме добре и сами). Тероризъм е - защото всява страх и ужас, защото умират невиини, защото няма отговорни... за пореден път!!!
Всички трагични инциденти през последните години оставиха трайни следи в нас, донякъде и поуки разбира се. Лично мен, обаче, тази ме засегна най - много, пътувам винаги с този влак, почти винаги в спално или кушет. Можеше и аз да съм там, можеше да е всеки от нас... егоистично донякъде, да! Но няма радост, че не съм била, няма облекчение, няма какво да те успокои... защото това е само до следващия път. Всички знаем, че ще го има. Може би няма да е влак, няма и да е пожар, но ще е глупост, поредната... Искам и аз да се прибера тази седмица - 8 март ще е, искам да видя мама... да й се усмихна, да я целуна..., а тя ми казва, че ще е по - щастлива, ако си остана тук :shock: По - спокойна... Дотам я докарахме. И май няма нужда от коментари.
ПОКЛОН!!!
Последно промяна от DID_miss на 03 Мар 2008, 15:16, променено общо 1 път.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Victoria написа:Чудех се кога и дали някой ще пусне тази тема тук.
Е, аз разбира се. 8)

DID_miss написа:особено като видиш в ранната сутрин фасадата на болницата
Преди болницата се вижда високата за българските стандарти ТВ кула, а долу в ниското разрастващия се гробищен парк, но това е от дребната фактология.

Да. От доста време предпочитам да пътувам с дневните влакове, но се случва да ползвам и този криминален влак.

И проблема не е в спалните вагони, защото и в седящите може да се случи всичко, а проблемът се нарича безотговорност. СЕГА НЯМА НИТО ЕДИН ВИНОВЕН! Някой учудва ли го това?
Изображение
Аватар
Talismana_F
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Talismana_F »

Аз познавах Вал и ми е адски мъчно...докаде стигнахме, черното знаме на траор се вее на сградата на СУ,а има заря, хората празнуват...как да празнуваш,когато сърцето ти кърви?Когато никой не се сеща,а на гърба на тези,които го няма,хората просто си правят ПР-а?Аз днес запалих свещичка и за мен прразник нямаше...
Не целта е цел, а пътят ...
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

На входа на ФМИ има скръбна вест за Тони, направен от нейните колеги.

ЖП бригадата от трагичната нощ повече да не помирисва БДЖ!!! Ако са хора с достойнство, ще се оттеглят. Както и другите които "карат влака" в тая държава. :evil:

Това е повече от гавра да празнуват празниците и да излизат версии като тая:
пожарът е започнал от искра в луминисцентна лампа в купе в кушет вагона. Искрата подпалила якето на жена, пътувала в купето, както И перде.
ебах искрата, ебах туй яке. Къде е тая лампа, къде е якето. За първи път чувам закачалките и пердетата да са на тавана. С бензин ли е било напоено и каква ще е тая причудливата искра да запали две неща едновременно? И то от луминесцентна лампа.
Ако тея мислят хората за идиоти, това вече е друг въпрос.

Ибрикчиите така или иначе ще бъдат махнати, но това няма да върне хората.
Изображение
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

:( много ми е мъчно за всички..поклон пред паметта им
Изображение
AlexLevitt
В началото бе словото

Мнение от AlexLevitt »

Бeтон написа:Четвъртък вечер. В 21.00 тръгва влак, номер 2637 от Централна гара София на 12-ти коловоз Запад. Крайна гара - НЕДОСТИГНАТА! Само след има няма 2 часа този влак от Българските Държавни Железници се превръща в достоен прототип на влакчетата, които сме ги гледали в хоръри, трилъри, драми от рода на Final Destination. За някои празниците им са получили горчив привкус, за други - въобще и не идва реда на празниците. Тук не става дума за филм, на който можем да му цъкнем паузата, да си затворим очите, да го върнем назад или просто да отидем до хладилника за една бира и да охладим страстите. Всичко е риалити и самата действителност.
И да се покрива и да не се покрива точната причина за инцидента, 8 човека вече не са между нас. Сред тях е и наша колежка от Химическия факултет - Валерия Желева.
ПОКЛОН!
Отдавам заслужено внимание на Здравко Радославов, КН 1 курс, който е направил всичко по силите си и възможното в случая, да предотврати още по-голям ужас. Това е поведение на Герой, а не на мишок!!!

Какво се промени след трагичната нощ? Дрънканиците на големите, да си го кажем, лайнари в тая държава по радиа и телевизии повишиха сигурността ли? Разни спекули и прикриване на обстоятелства ли? Общо взето нищо. Само мога да кажа, че тази трагедия в петък вечерта на Централна гара беше по-коментирана от случващото се в Music Idol 2 (това шоу е мерило, еталон за рейтинг, две мнения не може да има) и същия влак по номер (2637) пристигна в Добрич събота сутринта за първи път по разписание от 4 години насам, даже 10 минути по-рано. Като слязох от влакчето си погледнах телефона в първия момент и си помислих, че нещо е изостанал часовника му. Оказа се, че не и действително разписанието е спазено даже с преднина. :shock:

Не е нормално такова безхаберие в държавата. Никъде да няма информация кой е пътувал, кой е изгорял и на кого е трупното брашно и пепелта останали в шибаните 50-годишни вагони. Такова тегаво следствие е просто недопустимо!!! Дали причината е била оргия (което не е вярно - твърдо), дали е станало късо съединение, дали жар е паднала и е подхванала пожара... дааа, локалното парно на спалните и кушетите е с отоплително средство - котел на кюмюр. Огнярите са шафнерите. Колкото и странно да звучи за държава от ЕС, това е положението. Какъв ЕС??? Вижте информационните с извинение системи на БДЖ. Погледнете им мониторите и работната среда през гишетата!!! Супер мода, няма какво да си говорим. Пожарогасителите и те не си знаят годините. Как може да се гавриш с хората, като казваш, че с 6 пожарогасителя е все тая. 1 едвам е работил. :shock:
И какво в края на краищата? Семейства скърбят за близките си, а други се чудят в коя ноздра да си бръкнат. А ние се чудим да отдаваме ли почести или не. На общината в Добрич още няма флаг, защото видиш ли, не се знаело това ли са всички жертви и дали всички са от Добрич.
На Ректората има, което е атестат за мигновени действия при това в почивни дни.

Днес се видях с една колежка от Приложната. Заверяваше си билет от спално на седящо. Нещо подобно. И ме пита - за спално ли ще си вземам билет, защото няма. Аз - неее, абсурд, в никакъв случай. :shock: Е няма как да има спални билети. Вагоните изгоряха.
И без да политизирам случката, на някои им е време да си хващат влака и да си легнат в кушетите.

Вече премина полунощ. 130 години от Осбождението на България от турцко. Кога ли ще е следващото Освобождение?

Минутка мълчание в памет на жертвите!
Бетоне, приятелю, напълно съм солидарен с изказаното от теб становище и с болката на близките на загиналите от гузното безмълвие на дебелогъзите, крадливи и престъпно малоумни чиновници и политическа класа.

Нещо повече. Сериожката, Доган и мадридският разбойник трябва да се подпишат, че са прочели постингът ти и съзнават отговорността, която носят.
Аватар
kiss_
В началото бе словото

Мнение от kiss_ »

Животът е една радост, една искра, която може да загасне по такъв ужасен начин. Човек вече се чуди къде е безопасно.Къде може да избяга за малко от реалност. Влакът-убиец отне децата и приятелите на мнозина и според мен е време да се потърси отговорност. Но неотложният въпрос е от кой.От кой семействата да искат възмездие? Кой да отвиняват? Политиците,които не си вършат работата или управниците на БДЖ,които толкова година не намериха пари за нови вагони! Но реалността е че всичко ще бъде потулено както повечето трагични случай. За сега мога само да кажа: МИР на праха на загиналите :cry:
Don`t drink too much, drink three much! :D :D :D
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

някой помни ли сестрите Белнейски?
Ubi concordia, ibi victoria!
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”