Квоти

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

doctors
В началото бе словото

Re: Квоти

Мнение от doctors »

Разбира се,че ще има квоти.Няма как да няма квоти!Квоти винаги е имало и пак ще ги има!Така,че просто няма защо да задаваш този въпрос като му знаеш отговора.За някой специалности квотите са 1:1 мъже и жени,а в други пропорцията на квотата е различна,но квотата 1:1 си е напълно законна защото дава абсолютно равен шанс на кандидатите мъже и жени!
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

E,"само" е прекалено пресилено.По-скоро би се получило съотношение от сорта на 4:1.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

долу скапаните квоти!!!
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

rueva написа:долу скапаните квоти!!!
Relax , take it easy.
:reindeer:
0x00000000
nicko
В началото бе словото

Мнение от nicko »

null-byte написа:
rueva написа:долу скапаните квоти!!!
Relax , take it easy.
:reindeer:
само така хора :hello1: :notworthy:
"Само две неща са безкрайни, вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен кое е първо. "
- Алберт Айнщайн (1879-1955)
Calaf
Пишете, о, братя

Мнение от Calaf »

Без квоти ми намирисва на дискриминация :idea:
Nessun dorma, nessun dorma!
Footman
В началото бе словото

Мнение от Footman »

За мен сега си кандидатстваме равно, момчета и момичета.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Стига сте се мъчили ами направо затваряйте темата. Това нещо се дъвчи всяка година. Няма да кажете абсолютно нищо ново.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

Квотите в съотношение 1:1 момичета към момчета е напълно законна,защото дава равен шанс на достъп и не представлява никаква дискриминация.Затова тази квота няма как да отпадне и е ясно,че ще си я има и за напред!А това за квотите какво го дъвчите,то нещата са си ясни.Предлагам на някой моделатор да заключва тази тема.По нея няма какво да се обсъжда!
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

Не е точно така, понеже когато има квоти 1:1 няма съревнование между кандидат-студенти и кандидат-студенти, а межу момичета и момичета и отделно между момчета и момчета. И тъй като момичетата обикновено (не винаги) изкарват по-добри оценки, конкуренцията между тях е по-голяма и им е по-трудно. А ако махнат квотите момчетата доста лошо ще изгорят, особенно първите 1-2- години докато свикнат. :lol: :lol: :lol: :albino:
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Нали се сещате, че в решението да има квоти има някакъв смисъл. Това е вид политика, чрез която се гледа в перспектива, а не от днес за утре. Просто трябва да има баланс в подготовката на кадри, които впоследствие излизат на пазара.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

В книгоиздаване 1 курс, са 12:1 в полза на момичетата, тва нормално ли е?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право

Мнение от blackout »

ем ако има 13 души в цялата специалност... да :D
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

Kristo написа:В книгоиздаване 1 курс, са 12:1 в полза на момичетата, тва нормално ли е?
Квотите в съотношение 1:1 са нормални и законни.Но в случая за специалност Книгоиздаване квотата не е 1:1,а е в съотношение поне 90 :10 в полза на момичетата.
В някой специалности може да има квота в полза на момичетата примерно специалност медицинска сестра и акушерка,но в специалностите където трябва да има равнопоставеност между двата пола трябва да има квоти в съотношение 1:1
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

По време на кандидатстването бях обявени 30 места за момичета и 10 за момчета. Доколкото говорят слуховете, миналата година всички момчета допуснати до писмен по журналистика (тоест, нескъсани на литературата) са си намерили място във факултета.
Аз също съм против квотите, от гледна точка на огромната разлика в минималните балове на момичетата и момчетата, но е факт, че ако се махнат, броят на момчетата в някои специалности ще намалее съвсем. За при нас надали има накъде повече, де. :lol: Предполагам в някои технически специалности е обратното - момчета с по-добър бал не влизат заради момичета с места в квота. Според мен квотите трябва да отпаднат, за да влизат по-добрите според собствените си постижения, а не според пола си - независимо кои са привилигированите.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”