Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Мнение от Judas »

skailer написа:искам да попитам, при домакина може ли да се намери нещо от сорта на одеяло ?

В стаята си имаш легло, стол, бюро, гардероб, тоалетна, мивка и душ. Оправяй се след това.
xdx
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от xdx »

Здравейте! Някакви мнения за блок 50 А ?
pavelcheto
В началото бе словото

Мнение от pavelcheto »

Понеже няма списък кой къде е настанен, възможно ли е стаите да не са избрани? Трябва ли да ходя още от 24ти сутринта да се редя, за да получа по-добра стая или вече са определени и няма смисъл? Щях да пътувам на 26ти, но ако трябва да тръгвам по-рано?
Аватар
Bibito
Пишете, о, братя

Мнение от Bibito »

Стаите са избрани, просто не е споделена тази информация - когато отидеш на касите на СБО и си кажеш ЕГН-то , ще си разбереш стаята
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото
Специалност: психология

Мнение от Feuer-frei »

Разбрах, че работното време на Комисията по настаняване, публикувано в сайта на СБО, няма нищо общо с това на касите от блок 42Б. Имам ли право, или съм в грешка? И къде мога да намеря работното време на касите?
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология

Мнение от ikkuna_princessa »

Здравейте,аз съм студентка във втори курс и съм приета на общежитие.При записването ми за общежитите трябва ли задължително да съм платила и семестриалната такса или и за мен важи срокът от 10.10.2013г за заплащане на семестриалната такса?
Изображение
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

ikkuna_princessa написа:Здравейте,аз съм студентка във втори курс и съм приета на общежитие.При записването ми за общежитите трябва ли задължително да съм платила и семестриалната такса или и за мен важи срокът от 10.10.2013г за заплащане на семестриалната такса?
ако си заявила желание да си в същата стая - след 10.10, ако не си - минаваш през касата
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Feuer-frei написа:Разбрах, че работното време на Комисията по настаняване, публикувано в сайта на СБО, няма нищо общо с това на касите от блок 42Б. Имам ли право, или съм в грешка? И къде мога да намеря работното време на касите?
имаш право, различни са, с различно работно време
работното време на касата можеш да намериш на вратата на касата (от 08.30 до 16.30 с някаква почивка, нещо такова)
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Както всяка година след класацията, комисията ще си бачка в пълното работно време, т.е. с раб. време на касите.
Другото, което лично на мен ми е интересно е защо вие първокурсниците изявявате такова желание да знаете в кой блок и в коя стая сте, сякаш знаете кои са блоковете на СУ. Радвайте се, зайчета, че имате тази година покрив, защото е имало тегави есенни сезони! От личен опит ви го казвам!
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото

Мнение от Feuer-frei »

Интересуваме се от блоковете, защото знаем кои са по-хубави, разбира се :) Имаме си познати, чували сме мнения и би ни било приятно да видим, че ще ни настанят в 18. или 51. Другата причина са съквартирантите. Би било по-лесно, ако се запознаем с тях още в интернет преди да сме се нанесли, нали? Да не говорим за хората, изявили желание да бъдат с някой познат/приятел в една стая. Дали молбите им са били одобрени?... (Това е по мое мнение)
sciroco
В началото бе словото

Мнение от sciroco »

zritel написа:
ikkuna_princessa написа:Здравейте,аз съм студентка във втори курс и съм приета на общежитие.При записването ми за общежитите трябва ли задължително да съм платила и семестриалната такса или и за мен важи срокът от 10.10.2013г за заплащане на семестриалната такса?
ако си заявила желание да си в същата стая - след 10.10, ако не си - минаваш през касата
Семестриална такса за бакалаври и магистри се заплаща до 10 октомври. За настаняване на общежитие не се изисква да е платена.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

sciroco написа:
zritel написа:
Семестриална такса за бакалаври и магистри се заплаща до 10 октомври. За настаняване на общежитие не се изисква да е платена.
Моя грешка, благодаря за пояснението - въобще не съм забелязал, че става въпрос за семестриалната такса (все още съм раздразнен от висенето на опашка явно...)

иначе семестриалните такси са с различен срок за плащане според факултета май - при нас е до 15.10
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото

Мнение от Feuer-frei »

zritel написа:имаш право, различни са, с различно работно време
работното време на касата можеш да намериш на вратата на касата (от 08.30 до 16.30 с някаква почивка, нещо такова)

Продължавам в същия дух... Да разбирам ли, че и касите като Комисията по настаняване ще работят в събота на 28.09? А домакинките в блоковете? (И защо, защо никъде не ги пише тези подробности, с които неизменно трябва да се съобразим?.....)
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Предполагам, че са решили, че на студентите ще им е скучно и прекалено организирано, ако дадат подробна и пълна еднозначна информация...

Според пост на Комисията, касите ще работят на 28.10 (постът обаче е от 12.09, не пише да има нова информация)
За домакините не е ясно...

Имайки предвид, че според последната информация, заповедта на Ректора относно сроковете за настаняване не се спазва (вероятно така е по-добре, но все пак...) - за мен решението е да се мине през Комисията и да се вдигне един скандал... След 15-20 минути да мине някой друг и да вдигне скандал... И това да се повтаря докато някъде не се публикува достатъчно изчерпателна информация..
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Плащаш си семестриалната такса до крайния срок на факултета ти. При домакинката до 20.10 трябва да занесеш уверение с успеха си, както и вече заверената книжка.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”