Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Айде стига вече с тая мила лелка, дето ръси спойлъри. Има хора, които по тия спойлъри решават дали да идат на постановката. И има един минимум информация, който следва да даде, щом е почнала да пише за нея. Изобщо не разбирам защо подскачате така - а същевременно не те е яд, че сте го учили в училище, м? То от това по-голям спойлър има ли? На практика знаеш какво се случва, кой кого убива и как свършва всичко. А дали Хамлет се развява по подробности на сцената, или е облечен в патагонска народна носия, си е детайл, предварителното знание за който едва ли би ти вкиснал толкова преживяването.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Театър

Мнение от zritel »

Не ми допада да чета спойлери. На който му харесва - нека ги чете! Радвам се, когато има спойлери, това да бъде обозначено, за да знам какво чета. Не мисля, че спойлерите са част от минимума информация, освен когато се прави някакъв анализ (което следва да е ясно още в началото на съответния текст)

Оказа се, че по време на "изучаването" на Творбата в училище не съм я дочел дори...

Аз лично бих искал да бъда изненадан от всичко - какво е решил да направи режисьорът и как го е направил; искам да ме изненадат - ако искам да преценя още нещо, което не съм успял от раз - ще отида пак!

Вече съм я гледал и не ме дразнят толкова спойлерите в твоя пост, но, ако не съм стъпвал на коя да е от двете постановки, свързани с Шекспир (и посочени по-горе), и прочета постовете на двете ви с FoE - директно отивате в кюпа с лелката ;)

П.П. Ъм, Търговец - преди време беше писала, че Хамлет ти напомня нещо на руска постановка - дали се е затвърдило усещането ти? Вчера се сетих, че май не съм чел по-скорошен коментар по тази тема : )

П.П.П. Изключително приятно впечатление ми направи факта, че е останал в паметта ти моя гняв, възникнал когато прочетох спойлерите - тук споменавам за лелката едва за втори път, ако не ме лъже паметта... : )

П.П.П.2! Не мисля, че преживяването ми беше вкиснато - все пак я препоръчвам... Просто смятам, че щях да се радвам повече, ако бях изненадан и от самите режисьорски идеи, а не само от начина, по който бяха изпълнени
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”