"Крахът на третия райх"

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Заключено
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Много благодаря! Надявам се знаеш две публикации на мой преподавател за НСБРП, 1932-1934 и Кръжока на приятелите на националсоциализма през 1941-42. Ако не - ще ти ги скенирам и изпратя... :thumbright:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Жокер, само да не се увлечеш много докато четеш :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Порче, аз я четох още когато излезе и все се каня да си я купя! М/у другто е много еко-книга, щото се говори за чистотата и за природния ред на нещата - нещо като съвременното Go natural, само че в политическата сфера! Нищо няма да ти стане и ти да я прочетеш! :wink: Особено ако си чел за призрака, който броди и з Европа... и нападна източната й половина.... :lol:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Аз между другото също си я свалих и възнамерявам да я прочета. Специално чистките на расов и убежденчески принцип не са ми любими, но ако има някоя свежа чисто екологична идея (в което се съмнявам) - ще я взема под внимание. :wink:

Само ще помоля господа нацистите да ме включват в списъка с потенциалните си симпатизанти, защото е безсмислено. Ще се старая да чета книгата безпристрастно. Благодаря за поканата за националистическия форум, ще видя за какво иде реч, само се надявам нещата да не избиват на неонацизъм и "атакизъм".

Бтв - Лъвчо, какво му е некоректното на термина "неонацизъм"?
Luv4o
В началото бе словото

Мнение от Luv4o »

"нацизъм" като понятие не е съществувало никога.То е измислено умишлено - има неопределена конотация което се явява много удобно в пропагандата.Искам да кажа че въпросното понятие няма етимолигия и именно това дава възможност да му лепват всякакви етикети. "Национал-социализъм", вече, само по себе си насочва към определени идеи: социалистическата и националистическата, най-просто казано...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е да де - "нацизъм" доколкото знам е просто съкратена форма на "националсоциализъм".
Luv4o
В началото бе словото

Мнение от Luv4o »

До Жокер: Радвам се че съм ти свършил работа,Искам и аз да те помоля за нещо.Проблема е следният: моето копие на Моята Борба се нацапа....дълга история.За това много бих искал да си купя пак същото защото ми е любимо.Става въпрос за второто издание - това което е най-дебело, с бели корици и отзад на гърба има рецензия.Много ще съм ти благодарен ако можеш да ми го намериш от някъде.Питай по разни форуми, ако си регистриран.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:thumbleft:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

За първи път служители на ГДБОП-НСП и ОДП-Пловдив разкриха неонацистки сайт в българското интернет пространство, информираха от пресцентъра на МВР.

За първи път, след сигнал за нацистка пропаганда и поругаване на националните ни символи в българското интернет пространство, бяха задържани двама мъже от Карлово.

Това стана при съвместна спецоперация на служители от ГДБОП към Национална служба "Полиция" и от ОДП -Пловдив. Акцията е наблюдавана от окръжния прокурор в града.

Полицаите попадат на незаконното съдържание в началото на декември миналата година на интернет страница с адрес http://www.za-bulgarina.hit.bg.
На нея се виждал фотомонтаж на герба на България, потъпкан от нацистки орел и българското знаме с изобразен върху него пречупен кръст - символ на нацистка Германия.

На сайта били публикувани биографиите на Адолф Хитлер и нацистки военнопрестъпници от Третия Райх. Интернет страницата изобилствала от ксенофобски и расистки пропагандни материали.

В хода на полицейското разследване било установено, че авторите на сайта са карловчаните С.Я. /21 г./ и И.М./19 г./. Двамата членували в местна неонацистка организация, която проповядва върховенство на бялата раса и междурасова дискриминация. Те създали сайта в средата на миналата година.

При последвалите обиски в домовете на двамата мъже в Карлово били иззети компютърни системи, компактдискове, нацистка пропагандна литература - "Българска национал-расистка армия", "Българска военна доктрина", "Убий и бъди убит" и други.
Кориците на посочените литературни заглавия били украсени с пречупени кръстове.

Открити са множество снимки, на част от тях се виждат как членове на въпросната неонацистка група, облечени във паравоенни униформи и с голи глави нанасят побой на мъже от ромски произход. На други - униформените мъже позират пред паметника на Васил Левски в Карлово в нацистки поздрав.

Иззети са компактдискове с надписи на немски език, съдържащи германски военни маршове от Втората световна война.

21 - годишният С.Я. е член на парламентарно представена партия и по време на последните избори за президент в края на миналата година е бил председател на секционна избирателна комисия в Карлово.

По случая е образувано следствено дело в Окръжна следствена служба -Пловдив.

На двамата задържани е повдигнато обвинение по чл. 108 и чл. 162 от НК.
Лъвчооо, хващай гората докато е време :lol:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Сайтовете,за които ставаше дума при него са в турски домейни, тъй че българското законодателство...
Не разбирам - защо е забранена нацистката и фашистката пропаганда, а не и комунистическата? Все пак комунистите направиха доста повече порази в нашата страна от другите две... :?
Luv4o
В началото бе словото

Мнение от Luv4o »

Искам да подчертая че аз никога не съм правил такъв тип сайтове! Този сайт, който го бях сложил служеше само като реклама - той е направен от български емигранти в Канада ! Така че мен не ме страх, аз нищо не съм направил.
Конституцията гласи, че всеки има законово право да търси и разпросртанява всякакъв вид информация! Нека хората - на базата на това което четат - сами преценят кое е "лошо" и кое "добро".
:

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:thumbright: Абсолютно вярно! :shock:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Само дето конституцията споменава и някой ограничения :D Забавното е, че наистина си се притеснил, гледам и от профила си го махнал :lol:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Ако теглите филма от линкоса, да знаете, че ми вдигате рейтинга. :wink:
horst
В началото бе словото
Обратна връзка:

Лени Рифенщал

Мнение от horst »

филмите на германската кинорежисьорка можете да си изтеглите оттук: