2 курс Право (2010-2011)
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: 2 курс Право (2010-2011)
Един съвет от мен - ако имате възможност, недейте да сядате при Киселова. Тя се заяжда на някакви абсурдни неща - мен миналата година абсолютно сериозно ме уведоми, че не е трябвало да казвам, че за гражданите е задължение да защитават родината, ами трябвало да кажа, че защитата на родината е задължение на гражданите. И безкрайно ясно си спомням как ми зададе интерпретационен въпрос, на който обяви отговора ми за неверен, а после, когато се съвзех от шока, че са ме прецакали с четворка на такъв изпит, и премислих нещата, и се консултирах с колеги, установих, че всъщност си е бил съвсем верен.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Боже, всички ли сме го изтеглили тоя малоумен въпрос
Хубаво, че Близнашки искаше "просто да му изброя накратко 4те основни задължения"..
Направо ще ми липсват изпитите при него..

Направо ще ми липсват изпитите при него..
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Ето ги въпросите и от днес по ГП при проф.Матеева
1.Разлика между понятията източник на гражданско право и източник на граждански правоотношения.
2.Кога започва да тече давностния срок :
-при договор,сключен под отлагателен срок;
-при задължение без определен срок;
-при иск за унищожаемост на сделка по чл.32,ал.2,ЗЗД;
-при задължение за бездействие.
3.Пред каква отмяна на гражданския закон сме изправени при разпоредбата: "С този закон се отменят всички закони,които му противоречат"? Посочете примери за такава отмяна.
4.Посочете поне три примера за юрид.постъпки,за действителността на които лицето трябва да е дееспособно.В какво се състои разликата между тези юрид.постъпки и правни сделки?
5.Става ли собственик третото лице,придобило добросъвестно една вещ от приобретател по привиден договор за продажба? Има ли значение дали вещта е движима или недвижима?
6.Разлика между фидуциарни и нищожни сделки-примери
7.Вярно ли е твърдението,че щом пълномощникът може да оттегли преупълномощаването,то между пълномощникът и преупълномощеният възниква представително правоотношение?
1.Разлика между понятията източник на гражданско право и източник на граждански правоотношения.
2.Кога започва да тече давностния срок :
-при договор,сключен под отлагателен срок;
-при задължение без определен срок;
-при иск за унищожаемост на сделка по чл.32,ал.2,ЗЗД;
-при задължение за бездействие.
3.Пред каква отмяна на гражданския закон сме изправени при разпоредбата: "С този закон се отменят всички закони,които му противоречат"? Посочете примери за такава отмяна.
4.Посочете поне три примера за юрид.постъпки,за действителността на които лицето трябва да е дееспособно.В какво се състои разликата между тези юрид.постъпки и правни сделки?
5.Става ли собственик третото лице,придобило добросъвестно една вещ от приобретател по привиден договор за продажба? Има ли значение дали вещта е движима или недвижима?
6.Разлика между фидуциарни и нищожни сделки-примери
7.Вярно ли е твърдението,че щом пълномощникът може да оттегли преупълномощаването,то между пълномощникът и преупълномощеният възниква представително правоотношение?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Не са лоши въпросите. Дано да сте се справили
Успех!
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Учейки по Право на ЕС се чувствам като българин от 1850г.,който учи право на Османската империя.
Вярно ли е,че частта от отпадналия Въпрос 22 за лоялното сътрудничество(между държавите и ЕС) възкръсва и ще се включва?
И в такъв случай делото Francovich ще ни трябва ли за изпита?
Вярно ли е,че частта от отпадналия Въпрос 22 за лоялното сътрудничество(между държавите и ЕС) възкръсва и ще се включва?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- _sonrisa_
- Флъдзила
Не съм чула такова нещо - че ще се включва. По мои данни си отпада 
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Ако е възкръснал ще ни трябва... до колкото знам, възкръсна 45ти със сигурнот, но 22 не съм чувал. Никой не е казвал.Гуньо Простия написа:Учейки по Право на ЕС се чувствам като българин от 1850г.,който учи право на Османската империя.![]()
Вярно ли е,че частта от отпадналия Въпрос 22 за лоялното сътрудничество(между държавите и ЕС) възкръсва и ще се включва?И в такъв случай делото Francovich ще ни трябва ли за изпита?
Чувството, което изпитваш е споделено при мен, направо като при законодателната компетентност на Съвета и ЕП.
Впрочем аз изпитвам още 2 неща:
- Постоянно се сещам за Междузвезни войни, това Съвета, Съда, Комисията, като Републиката, Империята, Конфедерацията, Ордена, Сената
- и, хаха вечна дружба с СССР, едно време са учили неща от сорта история на БКП и КПСС и социалистическия строй (интеграция
... хм... просто не си падам по правото с какъвто и да е международен елемент...
В името на потока! Втория!
-
MikeCannon
- В началото бе словото
Колеги, а нали това са въпросите, които отпадат от конспекта => 16, 22, 37 ,38, 41, 42, 43, 44, 45?
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
45 възкръсна по личната воля на доц.Семов и ще се включва,а за 22 ще се доверим на колегите,че отпада.Другите са така.MikeCannon написа:Колеги, а нали това са въпросите, които отпадат от конспекта => 16, 22, 37 ,38, 41, 42, 43, 44, 45?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Нали знаете, че винаги можете да пуснете един имейл на Христев и да попитате? Той ще ви отговори 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Доколкото знам и аз, само 45 възкръсна.
Относно гражданското, на втората група се паднаха въпроси от сорта:
Koй носи отговорност ако преупълномощителят причини вреди на упълномощителя?
С какъв акт, в каква форма и от кой момент влиза в действие за учредяване на фондация?
Посочете изключения от принципа "с отпадането на правата на праводателя отпадат и правата на правоприемателя" Защо и с каква цел се правят?
Разлика между давностен и рекламационен срок?
Разлика между конверсия и потвърждаване на унищожаема сделка?
Има ли срок за потвърждаване на дайствията на мнимия представител при действия без представителна власт?
И последния не се сещам.
Относно гражданското, на втората група се паднаха въпроси от сорта:
Koй носи отговорност ако преупълномощителят причини вреди на упълномощителя?
С какъв акт, в каква форма и от кой момент влиза в действие за учредяване на фондация?
Посочете изключения от принципа "с отпадането на правата на праводателя отпадат и правата на правоприемателя" Защо и с каква цел се правят?
Разлика между давностен и рекламационен срок?
Разлика между конверсия и потвърждаване на унищожаема сделка?
Има ли срок за потвърждаване на дайствията на мнимия представител при действия без представителна власт?
И последния не се сещам.
Колеги,
Простете глупавия въпрос, обаче може ли някой да даде линк към въпросния конспект по ПЕС?
В сайта на факултета има въпросник от 2005 година (?!?) с 41 въпроса, който очевидно вече не е актуален.
Също да попитам - и двата потока ли са при доц. Семов? И могат ли да се ползват договорите?
(Веднага обяснявам невежеството си - прекъснах и сега се явявам на ПЕС като приравнителен, за да запиша 5-ти курс).
Мерси предварително и успех на изпитите!
Простете глупавия въпрос, обаче може ли някой да даде линк към въпросния конспект по ПЕС?
Също да попитам - и двата потока ли са при доц. Семов? И могат ли да се ползват договорите?
(Веднага обяснявам невежеството си - прекъснах и сега се явявам на ПЕС като приравнителен, за да запиша 5-ти курс).
Мерси предварително и успех на изпитите!
- _sonrisa_
- Флъдзила
Конспектът е тук -> (последния линк ) http://www.eubg.eu/?show=materials&lang=bg
Иначе - да, и двата потока сме при доц. Семов. Изпитът е на 2ри(събота), но за първи поток е от 10 часа, а за втори от 11.15.
Договорите НЕ могат да се ползват. Може да изполваш новата книга на доц. Семов, която съвсем скоро излезе от печат ( и нея я има на сайта -> http://www.eubg.eu/?show=home&lang=bg

Иначе - да, и двата потока сме при доц. Семов. Изпитът е на 2ри(събота), но за първи поток е от 10 часа, а за втори от 11.15.
Договорите НЕ могат да се ползват. Може да изполваш новата книга на доц. Семов, която съвсем скоро излезе от печат ( и нея я има на сайта -> http://www.eubg.eu/?show=home&lang=bg
- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Да добавя: можеш да я ползваш ако си я взел на последната лекция лично от него с автограф 
Пък и е цели 25 лв.!
Пък и е цели 25 лв.!
В името на потока! Втория!
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Беше обявено 11:30.Да не би да има промяна?_sonrisa_ написа: Изпитът е на 2ри(събота), но за първи поток е от 10 часа, а за втори от 11.15.