Гледам и не вЕрвам на ушите си! Лорче, ти си сериозно ли.... мозъчни стимуланти.......
Ахахахахахахахаха, к'во ви е станало бе хора?!?! Т'ва че имате изпит и ви тресе нормалната предизпитна треска не означава, че трябва да се наблъскате с някаква химия. СтЕгнете се малко!
А сега да се пробвам малко да отговоря на въпрса ти.
Мозъчни стимуланти - не съм чувал да са модерни, а и не вярвам да работят на принципа "Мозъчен стимулант - едно хапче - 5 изпита с отличен!". По-скоро /лично мнение/ са полезни на стари хора, които са започнали да забравят дали са изключили ютията преди да излезнат от дома си, без да имат ютия.
За млади хора на нашата възраст мозъчни стимуланти са някои известни и не толкова мнемотехники. Пробвал съм ги по един или друг повод - дават резултат и с повечко упражнения наистина могат да се правят чудеса.
За въпроса с изпита ти по немски език - завърших немска гимназия в София и знам какво представлява и изпитът и учебният процес преди него. Знам и че изпитът за DSD (предполагам за това говорим) е някъде към средата или в началото на декември. Моето мнение е, че ако не си си учила съвестно миналата година ще ти е много трудно да го вземеш, още по-малко да успееш да се подготвиш за него в рамките на оставащия месец. Но ако през миналата и по-миналата година си си учила нормално и съвестно - изпитът се взима без никакви мозъчни стимуланти - казвам го от личен опит.
А за това колко е стресиращо следването - всеки сам си го прави стресиращо. Въпросът е субективен и вместо с мозъчни стимуланти, със самодициплина и малко повечко усилия се решават доста проблеми. Пък и ако сега нещата от живота ни се струват стресиращи..... к'во остава за след пет, десет....петнайсет години. Тогава на какви стимуланти ще сме?!?!?!
Залягаш си над учебниците, 'сяка сряда секс с гадженцето, 'секи петък биричка с компания и проблеми няма да имаш с никакви мозъчни стимуланти, стресиращи изпити, DSD и тем подобни
П.П. Не се сдухвай за презентацията. Излизаш и говориш всичко така, че да не изглжда назубрено до последното мастилено петънце. Говори уверено, гладко, гледай изпитващата комисия, нека има Blickkontakt, ама си попоглеждай от време на време и презентацийката. Ако направиш някоя грешка не се спичай, ами давай нататък. И запомни, че изпитващите от комисията не са мръсни гадни копелета, чиято единствена цел е да скъсат точно теб на изпита. И те искат да се справиш и ти го искаш, така че влез на изпита така, сякаш влизаш сред приятели, а не сред врагове А ако се заформи свободен диалог и приятелски разговор /при мен на изпита стана нещо такова/ значи всичко е на 6.
П.П.2 Слушай кака си solveig - тя е готин пич и опредлено дава много хубави съвети
Хейй, мисля че не си разбрал

Аз съм повече от добра ученичка, а и професионална спортистка, така че не се нуждая от хапчета, за да си взема изпита!
Ставаше дума, че така се казва темата ми "Мозъчни стимуланти". И понеже не ми се правят никакви проучвания като анкети да кажем, които абсолютно всички правят и са адски изтъркани, реших, че мога да си поприказвам с ВАС- студентите на Софийския и като такива да споделите какво знаете за тази тема, тъй като в др държави това си е актуално