Цигани бият и трошат, скачат на полицаи

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

korpusito написа: Оправдай аватара си....
Футболен??? :roll:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Цигани бият и трошат, скачат на полицаи

Мнение от Batbayan »

http://vbox7.com/play:f6fa2f8f
Никой, ама никой след 500 години гнет няма право да скандира, дори и на шега, "Смърт за българите"...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
malkatavesi
В началото бе словото
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти

Re: Браво , колеги ! Приятно ми е , че доста форумци нарича

Мнение от malkatavesi »

Браво , колеги ! Ще се оправим , като престанем да наричаме циганите РОМИ . Да не би случайно да са родени в Рома , Италия ? Циганите са си цигани . Нека бият полицаите , защото не ходят в циганските махали с яко подкрепление и с противошокови палки . И защото няма закони , които да ги защитават . Какво стана с убития полицай на гара Бов ? Подсъдимите ще си вземят Марковски за адвокат и ще се оправят , докато полицаят още не е изгнил в гроба .
Само циганите се возят в градския транспорт в София безплатно . Контрольорите ги подминават като пътен знак и се правят , че не ги виждат . Заложните къщи са пълни с крадени вещи , донесени предимно от цигани , никой не им търси отговорност . Не съм виждала в учебна кола циганин , а масово управляват автомобили . И катаджиите като контрольорите в градския транспорт се правят , че не ги виждат по пътищата .
И да не станем скоро Родопска държава , сега сме 99 % циганска :salute :salute: :reindeer:
Всеки трети форумец цитира бате Бойко . Да , ама не . Човека да не е слънце да огрее навсякъде ?
Дайте сами да си помогнем . Някой има ли предложение ?
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Leila_Valera »

В моя регион има промишлени количества и от двете най-разпространени етнически групи. Постоянно се убеждавам, че свръхтолерантността към малцинствата прерасна в дискриминация към (все още) мнозинството.
Как да ги интегрираме, братя мои, като те ама изобщо нямат амбицията сами да се интегрират. И колкото повече привилегии получават, толкова повече се отдалечаваме от шансовете за равноправие. Ясно е, че няма да стане с добро...
Може би на някого му е удобно да са в подобна изолация - все пак по този начин се превръщат в лесен за спечелване електорат...
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Мда, едно време в моя град циганите не излизаха от циганската махала, а сега са окупирали града и вилнеят безнаказано навред.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Не искам д аме убовате с камъни, но го има и обратният момент. Българите до голяма степен допринасят за това, ромите да си останат малцинство. Да, и аз не ги обичам, но все пак си давам сметка, че това не е съвсем коректно от моя страна.

Всеки път, когато виеги наричате "цигани", не че не са такива де, вие ги правите малцинство. Разграничавате ги от българите. Колко от вас биха взели циганин на работа, при положение, че трябва да избирате между него и еднакво квалифициран българин.

Абе, мисълта ми е, че по всякаквъ начин обикновените българи спират интеграцията на ромите или ако не я спират, то изобщо не помагат тя да се случи. Докато вие гледате на тях като на втора ръка хора, те ще продължат да са това, което в момента са.

И нещо странично. Ромите всъщност не са ли културно, а не етническо малцинство?
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Ники самите те не желаят да се интегрират в обществото ни.Пример за това е ходенето на училище.Въпреки,че образованието в България е безплатно те продължават да не ходят,защото си казват: защо да ходя,като мога да прося или да крада,а пък по-нататък да се издържам от детските на бъдещите ми деца :idea:
Първо те трябва да покажат някакво желание за интеграция и чак тогава могат да очакват нещо от "нормалното" общество :wink:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ники, обществото е наострено срещу тях до голяма степен и поради разликата между общественото настроение и социалната политика на държавата спрямо тях...
Спомням си в дивата Виденова зима....едно училище в моя град имаше политика да дава безплатен обяд в стола на циганчета за да ги задържи на училище...в същото време едно дете на двама безработни родители беше припаднало от глад...
А мангалите(дори не искам да ги наричам и цигани)....та те....нали се сещаш, че идваха на училище само за закуската и обяда...
Абсолютното дистанциране на мангалите от проблемите на обществото и държавата трябва да довеждат и до абсолютно дистанциране на държавата и обществото спрямо мангалите... Не може ти да не допринасяш с нищо за общото благо, а да седиш и да чакаш на готово....
Не ги ли виждаш колко са свикнали...и си имат заучени реплики за пред камерите....на пример като ги хванат да крадат : "Миииии крадеми шото държавата не ни дава работа"....АЛООООООООООООО и на мен "държавата" не ми дава работа....сам си я намирам....АЛОООООО...що па държавата да трябва да ти е длъжна като ти не даваш нищо за нея...
Не мога да ги третирам добре...не мога да ги възприема за нищо повече от долно качество неуспешен опит за хора...
Не мога...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ники написа:Не искам д аме убовате с камъни, но го има и обратният момент. Българите до голяма степен допринасят за това, ромите да си останат малцинство. Да, и аз не ги обичам, но все пак си давам сметка, че това не е съвсем коректно от моя страна.

Всеки път, когато виеги наричате "цигани", не че не са такива де, вие ги правите малцинство. Разграничавате ги от българите. Колко от вас биха взели циганин на работа, при положение, че трябва да избирате между него и еднакво квалифициран българин.

Абе, мисълта ми е, че по всякаквъ начин обикновените българи спират интеграцията на ромите или ако не я спират, то изобщо не помагат тя да се случи. Докато вие гледате на тях като на втора ръка хора, те ще продължат да са това, което в момента са.

И нещо странично. Ромите всъщност не са ли културно, а не етническо малцинство?
така се е случило, че съм работил и с цигани, и с българи, и поради тая причина за определена работа и при еднаква квалификация и не играят други фактори (примерно ако българинът е братовчед ми), ще избера циганина. всеки ден от седмицата. всъщност ако българинът е един конкретен мой братовчед не само, че ще избера циганина, но ще го взема и двамата заедно ще набием братовчеда, защото нито цвета, нито рода правят хората автоматично добри или лоши.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

така е,циганите си мислят,че сме им длъжни за нещо,не стига,че правителствата правят какви ли не опити да ги интегрират,а те все повече показват колко долно племе са.Аз съм от Ловеч и не мога да кажа,че страдам от циганско безхаберие,защото Гриша Ганчев им срина катуните и ги изгони ,за да направи стадиони.Наскоро обаче бях в Угърчин.... :shock: :shock: ....аз знам,че там са само цигани,но за една вечер на два пъти спря тока на целия град,защото някой се опитваше да си пусне печката...Не ми се иска да го казвам,но нас само боят може да ни спаси,бий за да те уважават,бий,за да има ред и дисциплина...Btw познавам и много точни цигани,но те са 0.01%
memento mori
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.

Мнение от blz »

За жалост в България има малко скинари. (истински)
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ivailo_ Georgiev написа:Роми пишат жалба до ЕК07.09.2009
Живеещите в бургаския квартал "Горно Езерово" протестират срещу събарянето на къщите им
Изображение
Над 200 ромски семейства от ромския квартал “Горно Езерово” ще пишат жалба до Европейската комисия по правата на човека и до Българския хелзинкски комитет. Причината за жалбата е, че остават без домове. Незаконните постройки трябва да бъдат съборени след 8 септември, но ромите се жалват, че така над 200 семейства ще останат без покрив над главата си.Потърпевшите отбелязват, че повечето от тях живеят в „Горно Езерово” от 50-60 години. От ромската общност се молят за отсрочка, за да могат да разрешат проблема си. “Защо винаги преди да дойде зимата, гонят хората ми? Ние тук, в България, нямаме права. Европа ни гледа под лупа и вижда каква дискриминация цари в страната”, обяви Митко Доков от Областния ромски съюз. Той допълни, че копие от жалбата ще бъде изпратено до премиера Бойко Борисов и до кмета на Бургас Димитър Николов.

Някой да вижда къщи тук? Освен шайка примати, които са се самонастанили на поляна в градски квартал и цапат и вършат всичко на едно място и са обърнали всичко на сметище и коптор, аз друго не виждам. Жалба ли? Дискриминация ли? Аз се чувствам дискриминиран, защото ако изляза да живея на палатка пред блока ми и направя полянката на заразно бунище ще ме приберат веднага и бързо ще ме сложат на място. Но когато шайка цигани си позволят да размахват думата "дискриминация", която съм сигурен, че не знаят изобщо какво означава и кога и къде е редно да се използва, и я крещят пред камерите като оправдание да ни дърпат назад към първобитния начин на живот- това ме вбесява! Областен ромски съюз??? Ромски квартал??? Къщи??? егаси глупостите, този "ромски квартал" и съществуването му противоречи на поне 10-15 закона в държавата и ако не влязат днес с булдозерите и не сринат всичко това с земята и да го изнесат на депото, ще е един от онези дни, в които проклинам избора си, че останах да работя и живея тук и да се ядосвам на балкансия ни циганизъм, а не отидох в някоя наистина недопускаща дискриминация страна!
denisebastian написа:Никви отсрочки....Живеят на аванта във всяко едно отношение.Мързи ги да учат,да работят...ние ги издържаме,ние им храним 20-те деца...Чак па дискриминация...живял 50год прескачайки закона,не е дал един лев данък :evil: На кой българин ще го позволят това!?
Още помня преди няколко години,когато държавата им беше дала някакви жилища в новопостроени кооперации(безплатно) и ги бяха напълнили с коне и крави...Осраха ги за отрицателно време *banned*
Ivailo_ Georgiev написа:Баща ми беше пожарникар и веднъж ми е разказвал, че се наложило да гасят пожар точно в един от тези блокове...всичко вътре било избушено до мазилка, ток вода естествено няма, защото са откраднати и тръбите и ел. инсталациите, а не успели да стигнат до 5-ия етаж по стълбите, защото били плътно утъпкани с конски фъшкии и като пързалка и невъзможно да се ходи и носи екипировка...

Извадките са от тема във форума на Клуб Форд България.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

ники написа: Абе, мисълта ми е, че по всякаквъ начин обикновените българи спират интеграцията на ромите или ако не я спират, то изобщо не помагат тя да се случи. Докато вие гледате на тях като на втора ръка хора, те ще продължат да са това, което в момента са.
Мисля, че самите роми си я спират въпросната интеграция. Повечето учат до 2-3 клас, за какви равни права, възможности и квалификация говорим? Живея в град, в който ромите са с огромни привилегии, администрацията им угажда, настанява ги безплатно в апартаменти, не плащат никакви сметки, имат по 10 деца заради социалните помощи и определено се мислят за велики. При всеки сгоден случай се опитват да покажат на българите, че са над тях. Никога не съм била расист, но съм на път да стана. Днес разбрах за още едно убийство, извършено от роми и съм потресена от абсурдността и жестокостта.
Иначе съм имала познати и приятели от ромски произход, за които просто не бих могла да кажа, че са цигани. Възпитани, чисти, образовани. "Циганията" не е цвят на кожата, а манталитет, който повечето от ромите притежават, а именно комбинацията от малоумие, наглост, невъзпитаност и огромно самочувствие. Не казвам, че няма и такива българи, но аз тях си ги причислявам към "циганите".
Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”