1. Мечти
Ако можеш да имаш свръхестествена сила, каква би искалa да бъде тя?
Да говоря с животните или по-точно те да говорят с мен.
Ако можеш да участваш в управлението на държава, каква би искала да бъде тя?
Възможно най-справедлива.
Ако можеш да председателстваш съвет, съвет на какво би искала да бъде той?
Мисля, че мислих достатъчно, че да кажа, че нямам никаква идея.
Ако спечелиш подарък – апартамент по избор, като имаш право да избереш абсолютно всичко покрай него (местоположение, сграда, етаж, входна врата, прозорци, разположение на стаите, прозорците и т.н.), какъв би си го избрала да бъде?
Къща, сега апартамент, много имотна станах, хаха.
Не знам. Къщата беше лесна, слагаш я там, където искаш да ходиш, когато имаш време да почиваш. С апартамента е по-сложно. Той трябва да е там, където искаш да установиш живота си, а аз още не съм решила. Най-вероятно не би бил в България.
Относно обзавеждането - нямам никаква идея, прекалено е конкретно, че да го мисля отсега. Искам обаче задължително да имам вана и голямо легло, такова, като легнеш и се разпериш на звезда да не стигаш никой край, ейййййй
Ако имаш много пари и свободно време и ти се занимава с нещо различно, какво занимание би си избрала?
Омг, ще обиколя света! А ако имаш предвид именно някакво занимание, хм, ще тръгна на фитнес и то при някой, дето наистина цепи от тея неща - имам ли мускулна треска в края на деня го отписвам веднага, хаха. ААааа, как не се сетих веднага, ще си изкарам шофьорските курсове, разбира се, откога имам мерак да стана Шумахер ^^
Можеш да получаваш частни уроци от коя да е личност на света. Какво и от кого искаш да научиш? Колко време мислиш, че ще ти е нужно?
Отговорът ми хрумна преди да ти дочета третия въпрос. Искам да стана по-добра с фотографията, влече ме, а и си мисля, че имам потенциал. За Йода бих избрала Gilad Benari, който е от Израел и снимките му са много идейни, а и той самият е някъв много свестен, поне доколкото съм му чела журналите ^^ Относно необходимото време, не знам мисля, че той би могъл да ми покаже техническата част, останалото трябва сама да намеря в себе си, което нямам представа колко време ще отнеме.
2. Философия
Вярваш ли, че има закон на всеобщото привличане, който не се ограничава само с гравитацията, но работи и на емоционално ниво?
Дефинътли.
Смяташ ли, че любовта, за която говорят религиозни хора от цял свят, е именно някаква предпоставка у всички живи същества да харесват компанията на други, да се чувстват добре сближени с тях и тъжни, когато са раздалечени от тях? Защото ако е така, то страховете и егоизмите ни заслепяват от жаждата ни за близост и елиминирането на Аз-овите комплекси води до едно ненапускащо чувство на любов към всяко живо същество. Ако нямаме Аз-ови комплекси, ние едно ли сме? Едно като начало и цел, различни само като път, по който временно се движим. По-важният въпрос е – ние различаваме ли се структурно и функционално, ако отстраним програмите, които отговарят за делата ни и останем на ниво съществуване? В своето съществуване, в своето начало и в своята цел имаме ли такива разлики, които да не сме задали сами чрез силата на умовете си по време на жизнения ни път?
Тук задаваш въпроси с отговори в тях. Ще ти отговоря само на първия.
Не съвсем. Не смятам, че приятните емоции са само при сближение и тъгата - при раздалечаване. Това е доста инфантилно за мен, някак елементарно дори.
А струва ли си изобщо да мислим по такива въпроси?
Всяка мисъл е ценна за мислещия я, независимо дали ще се намери и друг, който също да я оцени
3. Ежедневие
Какво занимание би искала да имаш (изпървом) в Рая, където всеки прави онова, което най-много му приляга както на дълбинната същност на духа му, така и на временната нагласа на съзнанието му?
Ама че ежедневие
Каква мислиш, че е вероятността да бъдеш радикално изненадана от човек, когото познаваш от пет години и сте прекарали много време заедно в разнообразни ситуации?
Хм. Принципно минимална, но кой познава някого на 100%, самите хора дори не се познават толкова.
Колко са склонни според теб хората към преобръщане на основните си цели в живота? Примерно колко е вероятно един художник, който открива себе си в изникващия от нищото образ, да реши, че иска да се занимава със счетоводство?
Това е изцяло до самия човек. Напълно е възможна подобна радикална промяна, дори аз съм се замисляла за такава.
Заслужават ли по-специално отношение редките видове от често срещаните? Ако трябва да избираме между от една страна живота на стотици лъвове, при положение, че на земята има хиляди такива и от друга живота на последните 5 тигъра на света, какво би трябвало да бъде решението ни?
Ах, как не харесвам подобни крайности. Защо ни е да правим такъв избор. Нима по-специално отношение към един вид непременно означава избиването на друг. Редките видове наистина е добре да се опазват, но не с цената на друг живот.