Размисли и страсти: Цветята на Злото / FlowersOfEvil

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти: Цветята на Злото / FlowersOfEvil

Мнение от FloWersOfEviL »

@FightForFreedom

1. Мечти
Ако можеш да имаш свръхестествена сила, каква би искалa да бъде тя?
Да говоря с животните или по-точно те да говорят с мен.

Ако можеш да участваш в управлението на държава, каква би искала да бъде тя?
Възможно най-справедлива.

Ако можеш да председателстваш съвет, съвет на какво би искала да бъде той?
Мисля, че мислих достатъчно, че да кажа, че нямам никаква идея.

Ако спечелиш подарък – апартамент по избор, като имаш право да избереш абсолютно всичко покрай него (местоположение, сграда, етаж, входна врата, прозорци, разположение на стаите, прозорците и т.н.), какъв би си го избрала да бъде?
Къща, сега апартамент, много имотна станах, хаха.

Не знам. Къщата беше лесна, слагаш я там, където искаш да ходиш, когато имаш време да почиваш. С апартамента е по-сложно. Той трябва да е там, където искаш да установиш живота си, а аз още не съм решила. Най-вероятно не би бил в България.

Относно обзавеждането - нямам никаква идея, прекалено е конкретно, че да го мисля отсега. Искам обаче задължително да имам вана и голямо легло, такова, като легнеш и се разпериш на звезда да не стигаш никой край, ейййййй :sun:s и задължително пиано - старо, ново, все тая, само да си имам. А, и голям гардероб, никога не съм имала голям гардероб, ехааа ^^ Толкова за моя апартамент :)

Ако имаш много пари и свободно време и ти се занимава с нещо различно, какво занимание би си избрала?
Омг, ще обиколя света! А ако имаш предвид именно някакво занимание, хм, ще тръгна на фитнес и то при някой, дето наистина цепи от тея неща - имам ли мускулна треска в края на деня го отписвам веднага, хаха. ААааа, как не се сетих веднага, ще си изкарам шофьорските курсове, разбира се, откога имам мерак да стана Шумахер ^^

Можеш да получаваш частни уроци от коя да е личност на света. Какво и от кого искаш да научиш? Колко време мислиш, че ще ти е нужно?
Отговорът ми хрумна преди да ти дочета третия въпрос. Искам да стана по-добра с фотографията, влече ме, а и си мисля, че имам потенциал. За Йода бих избрала Gilad Benari, който е от Израел и снимките му са много идейни, а и той самият е някъв много свестен, поне доколкото съм му чела журналите ^^ Относно необходимото време, не знам мисля, че той би могъл да ми покаже техническата част, останалото трябва сама да намеря в себе си, което нямам представа колко време ще отнеме.

2. Философия
Вярваш ли, че има закон на всеобщото привличане, който не се ограничава само с гравитацията, но работи и на емоционално ниво?
Дефинътли.

Смяташ ли, че любовта, за която говорят религиозни хора от цял свят, е именно някаква предпоставка у всички живи същества да харесват компанията на други, да се чувстват добре сближени с тях и тъжни, когато са раздалечени от тях? Защото ако е така, то страховете и егоизмите ни заслепяват от жаждата ни за близост и елиминирането на Аз-овите комплекси води до едно ненапускащо чувство на любов към всяко живо същество. Ако нямаме Аз-ови комплекси, ние едно ли сме? Едно като начало и цел, различни само като път, по който временно се движим. По-важният въпрос е – ние различаваме ли се структурно и функционално, ако отстраним програмите, които отговарят за делата ни и останем на ниво съществуване? В своето съществуване, в своето начало и в своята цел имаме ли такива разлики, които да не сме задали сами чрез силата на умовете си по време на жизнения ни път?
Тук задаваш въпроси с отговори в тях. Ще ти отговоря само на първия.

Не съвсем. Не смятам, че приятните емоции са само при сближение и тъгата - при раздалечаване. Това е доста инфантилно за мен, някак елементарно дори.

А струва ли си изобщо да мислим по такива въпроси?
Всяка мисъл е ценна за мислещия я, независимо дали ще се намери и друг, който също да я оцени :)

3. Ежедневие
Какво занимание би искала да имаш (изпървом) в Рая, където всеки прави онова, което най-много му приляга както на дълбинната същност на духа му, така и на временната нагласа на съзнанието му?
Ама че ежедневие :) Мисля, че само общуване би ми стигнало (изпървом).

Каква мислиш, че е вероятността да бъдеш радикално изненадана от човек, когото познаваш от пет години и сте прекарали много време заедно в разнообразни ситуации?
Хм. Принципно минимална, но кой познава някого на 100%, самите хора дори не се познават толкова.

Колко са склонни според теб хората към преобръщане на основните си цели в живота? Примерно колко е вероятно един художник, който открива себе си в изникващия от нищото образ, да реши, че иска да се занимава със счетоводство?
Това е изцяло до самия човек. Напълно е възможна подобна радикална промяна, дори аз съм се замисляла за такава.

Заслужават ли по-специално отношение редките видове от често срещаните? Ако трябва да избираме между от една страна живота на стотици лъвове, при положение, че на земята има хиляди такива и от друга живота на последните 5 тигъра на света, какво би трябвало да бъде решението ни?
Ах, как не харесвам подобни крайности. Защо ни е да правим такъв избор. Нима по-специално отношение към един вид непременно означава избиването на друг. Редките видове наистина е добре да се опазват, но не с цената на друг живот.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@MidwinterSun
Оставих тези въпроси за днес, защото вчера отговорите биха били много различни, а нямаше да са актуални днес, утре и по принцип.

Колко често си щастлива?
Хм, мисля, че за мен има щастие и щастие. Но като цяло съм щастлива, наистина не мога да се оплача от живота си.

А колко често си нещастна?
Истински нещастна съм била само веднъж. Всъщност 2 пъти.

Кога си щастлива и кога си нещастна?
При мен нещастието идва подари липсата на миналоТО щастие. А щастието.. ме сполетя без дори да съм готова за него.

Забелязала ли си някакво съотношение на количествата на щастие и нещастие в живота ти? Нещо като "всяко щастие се заплаща" или "всяко нещастие бива възнаградено"?
Мне, никога не съм гледала така на нещата просто, не ги възприемам така. Само оставаше като съм щастлива да си мисля колко тъпкано ще ми се върне после, що за щастие е това, мазохизъм някакъв.

А когато съм нещастна, въобще пък не мисля - ааа то ще мине, ще бъда пак добре. Не, тогава просто съм никаква. Има ме само за ежедневието, не и за живота.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Какво чувстваш, когато четеш внушителна биография?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@MidwinterSun

Какво харесваш и цениш в себе си? Като черта на характера и на личността?
Всъщност аз доста неща харесвам в себе си. Това, че съм отговорна, че съм открита и пряма, търпелива, гледам реално на нещата, доста добре понасям и съм отворена към критики и искрени мнения спрямо мен, даже ги търся, успявам да запазвам спокойствие в нужните моменти (още е в процес на разработка).

А какво обичаш? (правя разграничението, защото... ами просто има нужда. Понякога човек обича в себе си нещо, което просто е характерно за него и го обича, защото е уникално, а не защото му е особено полезно в житейски ситуации.)
Имам една бенка на едно място, която много обичам :flower:

А по-сериозно - в момента имам проблем с обичта към себе си. Ако ме попиташ след някво време отговорът ще е различен. Трябва да е различен.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Цветенца, това са най-готините РиС, които съм чела сигурно в последната една година (ако не и изобщо, просто не ми се иска да генерализирам). Няма да питам, но чета с голям интерес.
Поздрави!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@FightForFreedom

Как става преходът от виртуалната обща култура на митическото мислене към реалните митологически продукции в границите на една конкретна култура?

Чрез преживявания, често съпроводени с полагание на усилия.

Какво чувстваш, когато четеш внушителна биография?

Имам усещане за постижимост на всички желания.

Джеймс, прощавай, че те прескочих, но имам още да помисля, върху някои отговори :) По-късно днес ще постна.

Търговец.. уоу, благодаря ти. Аз.. само ще се повторя, като кажа, че за пореден път съм изненадана приятно. Как го правите бе хора!
Не, сериозно, да го прочета теб, значи много за мен.

П.П. Ще го приема и като още по-голям комплимент, защото явно съм надскочила и себе си, хехе (имам предвид предните ми РиС oт май месец т.г.) :sun:s
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хаха, ама аз май наистина съм форумният дзвер. :) Страшна слава ми се носи.
Да не спамя повече... ако се сетя за някой въпрос, ще питам, но ще е по-натам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И все пак отговорите не биха били без въпросите :salute:
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Те ти въпроси тогава :P

1. Има ли нещо хубаво в лошото време?
2. Хармонии с преобладаващо мажорни или минорни акорди?
3. Колко и кои всъщност са "седемте тепета" в Пловдив?
4. Как се бориш с глобалното затопляне?
5. Как изглежда един екстремен чалгар?
6. Ако те измуфтя една солета, но си взема три,
как ще реагираш?
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

I. Тормозещи въпроси
(1) Неведнъж съм срещал у някое момиче самочувствието, че може да накара дадено момче да я обикне или намрази, може би защото е опитвала и е успявала. Това доказва само, че е възможно, но НЕ и че принципно е ефикасен подход. (2) Изобщо размишлявала ли си над подобни въпроси и ако да - какви основания си имала да смяташ за възможно да влияеш на чуждите чувства? Защото аз лично не съм виждал никога голям смисъл в мисленето как да контролираме чуждите чувства, при положение, че нашето влияние може да бъде само косвено и при най-малката съзнателна намеса на носителя, всичко, което сме градили, да би рухнало с лекота. (3) И какво кара убедените във влиянието си върху момчетата момичета да вярват, че са толкова силни? Дали не са срещали момче, което да има способността съзнателно да изменя курса на чувствата си? Дали ако срещнат, ще разберат това? (4) Защото какво са чувствата? Те скрити мисли ли са, упражняващи косвено влияние или са нещо с различна от мислите природа? (5) Смяташ ли, че съществува нещо като 100% осъзнато чувство? (6) Нужно ли е първо да се научиш да управляваш своите чувства, за да се научиш да управляваш чуждите? (7) Нужно ли е да осъзнаваш нещата, които вършиш, за да се справяш добре?
II. Почивка
Колко често гледаш звездите?
Когато наблюдаваш как светът се променя около теб, кои неща ти правят най-голямо впечатление?
Какви песни пееш под душа?
Искаш ли вана или джакузи в мечтания апартамент?
Иделаният домашен любимец?
Искаш ли да споделиш нещо за лъвовете?
Яла ли си хайвер от кит? А зелен хайвер? А плащали ли са ти в банкноти по 30 лева? Тук можеш да споделиш, ако са те преметнали някой път.
Ако мъж не изпитва удоволствие от храната, способен ли е да се влюби? Защото казват, че любовта на мъжа преминава през стомаха, та се затъжих за онези, които имат проблем с усещането на вкуса.
III. Ежедневие
Мислиш ли, че жените, които съчетават някаква официалност в облеклото си с подчертаване на сексапила си, всъщност издават жаждата си да контролират мъжете?
Искаш ли да споделиш няколко причини феминизмът да има бъдеще? Сблъскваш ли се често с феминизъм?
Противопоставяла ли си се на несправедливост? Искаш ли да споделиш?
Някога да си била по-искрена и открита, отколкото е "нормално" и да си предизвикала смях у съученици, приятели, колеги или семейство?
Кога за последно се самообвиняваше и в какво, най-общо казано?
Как се чувстваш, когато някой постоянно ти говори за пари?
Коя е любимата ти таблица, която си правила на Excel?
Вярваш ли в ангелите покровители? Молиш ли се на своя понякога? Някога правила ли си го?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@Jamesmagno

Ако дърво падне в гората, но никой не го чуе, паднало ли е дърво в гората?

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 75#p805175

НО! Всъщност въпросът на Стиги е преформулиран и отговорът ми носи друг смисъл, затова отговарям и на твоя, който наистина е различен.

Логически погледнато във въпроса стои и самият отговор. Зададена е ситуацията, че дървото е паднало, а после се пита дали е паднало, е..

По-общо казано: звукът не е мерило за наличието на действие.

А най-добре казано: Да, защото не е човешката сетивност тази, която може да възприема най-добре, а още повече да е достоверен източник за отсъждането на реално случващотото се.

Къде са знаците - в нас или в природата?
Навсякъде са, само да има кой да ги види.

Била ли си влюбена? Опитай да го опишеш. Както искаш.
Ахх..
Дълго време се двоумих какво да отговоря тук, именно колко да кажа.
Съжалявам, но наистина не желая да обсъждам този въпрос, прекалено е личен за мен. Разбираш, надявам се.

Благодаря!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@blackout

Те ти въпроси тогава :P
Дай ги, дай ги ^^

1. Има ли нещо хубаво в лошото време?
Няма нищо по-хубаво от лошото време.

2. Хармонии с преобладаващо мажорни или минорни акорди?
Не знам, важен е финалният акорд.

3. Колко и кои всъщност са "седемте тепета" в Пловдив?
Ехааа.. :up:s

Тепетата са общо седем на брой, като реално са вече шест.

Самият Стар град е разположен на трихълмие, т.е. три тепета - Джамбаз тепе, Сахат тепе и Небет тепе (стражевият хълм).

Четвъртото тепе е Сахат тепе (още "Данов хълм"), намира се отстрани на Главната (улица) и там има часовникова кула (сахат е часовник), има също и телевизионна кула.

Петото е Бунарджика или още Альоша - най-известното тепе, заради паметниците, предполагам

Шестото (и най-високо тепе) е Джендем тепе или още Младежкия хълм. Той е.. доста посещаван, не се намира толкова в центъра, затова предполагам. Горе има една висока антена и басейн, който не знам някога да е функционирал. В подножието на това тепе е и железницата, която наскоро ремонтираха и отново отвориха.

Седмото е Марково тепе. Разкопано е заради сиенита, до колкото знам бил сложен по улиците на Пловдив. То се е намирало точно до Альоша, а сега на негово място строят мол.

Може да съм се поразляла малко, но бълийв ми, пак спестих много неща :)

4. Как се бориш с глобалното затопляне?
Ъъъм, никак. Поне не и осъзнато.

5. Как изглежда един екстремен чалгар?
Така позьорски, че не съм му отделяла повече от 2 секунди внимание.

6. Ако те измуфтя една солета, но си взема три, как ще реагираш?
Щи измуфтя един в кифилицата :lol:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Опиши живота си с 5 думи.
Опиши моя жувот с пет думи :mrgreen:
Опиши бъдещето си с пет думи.
Facebook
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ако трябваше непременно да измислиш нови никове на потребителите, които са ти задавали въпроси в тази тема, как би ги променила? Новите имена трябва да съответстват на твоите възприятия за съответните люде. Не е задължително да измисляш на всички, но поне на 5-6 ще бъда доволен, а ако са повече - още по добре. Аз трябва да присъствам задължително. :cat:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

@FightForFreedom

I. Тормозещи въпроси
(1) Неведнъж съм срещал у някое момиче самочувствието, че може да накара дадено момче да я обикне или намрази, може би защото е опитвала и е успявала. Това доказва само, че е възможно, но НЕ и че принципно е ефикасен подход.
Не знам доколко това, че е възможно, е доказателство за истински чувства всъщност.

(2) Изобщо размишлявала ли си над подобни въпроси и ако да - какви основания си имала да смяташ за възможно да влияеш на чуждите чувства? Защото аз лично не съм виждал никога голям смисъл в мисленето как да контролираме чуждите чувства, при положение, че нашето влияние може да бъде само косвено и при най-малката съзнателна намеса на носителя, всичко, което сме градили, да би рухнало с лекота.
Да, мислила съм го, но не много, защото бързо си отговорих. За чувства не знам, съзнателно съм влияла само на чуждия интерес. Как, по дяволите се влияе на чувства, като, в крайна сметка все не можем да си ги обясним как, какво, защо и дали изпитваме?! Струва ми се, че тези момичета, за които говориш, бъркат чувствата с опияняващо привличане. А за по-достоверно, момчетата им - също.

(3) И какво кара убедените във влиянието си върху момчетата момичета да вярват, че са толкова силни? Дали не са срещали момче, което да има способността съзнателно да изменя курса на чувствата си? Дали ако срещнат, ще разберат това?
Ммм не мисля. Според мен силата им е привидна, защото как да го кажа.. не властимащият, а властдаващият е будалата. И то именно будала. А да контролираш будали не е сила.

(4) Защото какво са чувствата? Те скрити мисли ли са, упражняващи косвено влияние или са нещо с различна от мислите природа?
Когато чувствам нещо много силно - в главата ми няма мисли и тялото ми само прави движенията, когато упорито мисля какво чувствам, значи в сърцето ми няма нищо, само в съзнанието ми. Когато обичаш, място за съмнения няма.

(5) Смяташ ли, че съществува нещо като 100% осъзнато чувство?
Не. Поне не ми се е случвало. Даже мисля, че това им е чарът. Да искаш и правиш неща, без да разбираш защо, но да ти е хубаво от това, да сте двама в това. Това са чувствата по-просто казано.

(6) Нужно ли е първо да се научиш да управляваш своите чувства, за да се научиш да управляваш чуждите?
Не намирам за нужно да управлявам чуждите, а още по-малко за възможно да управлявам своите.

(7) Нужно ли е да осъзнаваш нещата, които вършиш, за да се справяш добре?
Не.

II. Почивка
Благодаря, оценена е :)

Колко често гледаш звездите?
Всеки път, когато се сетя. По-често, когато съм на планина, по-ясно е и повече се виждат. А и тогава си мълчим по-спокойно.

Когато наблюдаваш как светът се променя около теб, кои неща ти правят най-голямо впечатление?
Закономерностите или липсата им. Замислям се за причините да се случва това, което се случва и понякога разбирам някои неща, които се оказват много хитро измислени.

Какви песни пееш под душа?
Какво ли не. Каквото ми е в главата, може и някоя измислена, произволна мелодийка. Последно днес се къпах в ритъма на Чикабомб :lol:

Искаш ли вана или джакузи в мечтания апартамент?
И вана стига.

Иделаният домашен любимец?
Куче.

Искаш ли да споделиш нещо за лъвовете?
РРРРРРРР!

Яла ли си хайвер от кит? А зелен хайвер? А плащали ли са ти в банкноти по 30 лева? Тук можеш да споделиш, ако са те преметнали някой път.
Не. Не. Не. Тате веднъж искаше да ми развали цяло 15 на по 8 и 7, ама нямаше.

Ако мъж не изпитва удоволствие от храната, способен ли е да се влюби? Защото казват, че любовта на мъжа преминава през стомаха, та се затъжих за онези, които имат проблем с усещането на вкуса.
Ако не е храна, ще е друго :lol:

III. Ежедневие
Мислиш ли, че жените, които съчетават някаква официалност в облеклото си с подчертаване на сексапила си, всъщност издават жаждата си да контролират мъжете?
Въобще не е задължително.

Искаш ли да споделиш няколко причини феминизмът да има бъдеще? Сблъскваш ли се често с феминизъм?
Имам една - наличието на феминистки. Не, даже въобще.

Противопоставяла ли си се на несправедливост? Искаш ли да споделиш?
Ама разбира се. Не знам за колко впечатляваща несправедливост ми говориш, но ако някой ми се прережда на опашката, не си трайкам.

Някога да си била по-искрена и открита, отколкото е "нормално" и да си предизвикала смях у съученици, приятели, колеги или семейство?
Мммда, повече като по-малка (съученици бяха). Не го приех кой знае колко навътре. Смятам, че спечелих повече отколкото те загубиха дори.

Кога за последно се самообвиняваше и в какво, най-общо казано?
Преди няколко месеца. В това, че не съм това, което искам да бъда. А се самообвинявах, защото мислех, че това е причината за.. сполетялото ме нещастие. Трудно ми беше да си простя слабостта, но успях, а по-късно озъзнах дори, че тя въобще не е виновник за случилото се. По-важното е обаче, че вече се бях възприела.

Как се чувстваш, когато някой постоянно ти говори за пари?
Зависи как и какво именно говори за тях. Но най-вече как.

Коя е любимата ти таблица, която си правила на Excel?
Ще го кажа и тук - ПОКЛОН за въпроса ти. Знаеш отговора.

Вярваш ли в ангелите покровители? Молиш ли се на своя понякога? Някога правила ли си го?
Мне.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”