Кандидатстване с матура

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
dennis_c_s_k_a
В началото бе словото

Re: Кандидатстване с матура

Мнение от dennis_c_s_k_a »

Добър ден. Искам да попитам с оценка 4.90 по Английски език на матурата имам ли шанс за Английска филология и с 5.04 по БЕЛ изобщо в какви специалности да кандидатствам, ако фиологията няма да стане. Напишете ми вашето мнение моля.
Последно промяна от dennis_c_s_k_a на 17 Юни 2010, 11:15, променено общо 1 път.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Думата е фиЛология.
Балообразуването за АФ е тук.
Минималният бал за АФ от миналата година - тук.
Специалностите, за които можеш да кандидатстваш с оценка от матура по БЕЛ - тук.
Балообразуването за всички тях - тук.
Смятай.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
dennis_c_s_k_a
В началото бе словото

Мнение от dennis_c_s_k_a »

Еми извинявам се, но явно съм тъп и не мога да се оправя. Всичките тия линкове дето си дал ги гледах, но ми е объркано. Ще дадеш ли скайп да те питам няколко въпроса моля. :)
patetoves
В началото бе словото

Мнение от patetoves »

Здравейте от мен ;) Миналата година кандидатствах, но не съм доволна ии тази година мисля да кандидатствам наново. С матура по английски за някоя от филологиите. Разглеждам балообразуването ии баловете от минала година ... и имам два въпроса - Миналата година мах бал е бил 30 нали, а тази година е 24, от където идва разминаването? Аз имам 5.51 на миналогодишните матури и отлична оценка по езика от дипломата. Някакви мнения дали ще ми е достатъчно при този коефицент 2 ? Говоря за Португалска, класическа, арабистика и индология ? Питам защото изобщо не мога да се ориентирам как е кандидат-студентското положение тази година... :roll: Благодаря предварително ;)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Това лесно можеш да го направиш сама.
1.Виждаш балообразуването с матура от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
2. Гледаш минималните балове от предни години от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
3. Спрямо разликите м/у минималните и максималните балове можеш да си изградиш някаква представа дали ти стига ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
Nova
В началото бе словото

Мнение от Nova »

Привет. Извнявам се ако въпросът ми не е съвсем по темата, завършила съм през 2004, сега ще кандидатсвам отново. Тогава нямаше ДЗИ и сега не знам дали мога да участвам в класирането за тези специалности, в които се влиза с матура. Прерових 15 пъти сайта на СУ, нищо по темата не намерих, а и не знам в кой отдел ще могат да ми отговорят, познавайки "любезно-административното" настроение в университета. Ако някой има инфо, ще е от полза, предполагам не само на мен :) Мерси
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Можеш да кандидатстваш, да. Само че вместо оценката от матурата ти ще се вземе оценката от дипломата по съответния предмет.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Nova
В началото бе словото

Мнение от Nova »

morfei написа:Можеш да кандидатстваш, да. Само че вместо оценката от матурата ти ще се вземе оценката от дипломата по съответния предмет.
Това звучи много добре. Дано да е наистина така. Миналата година исках да кандидатствам по този начин ( с оценката от дипломата по философия) за специалност Философия, но когато се обадих в СУ малко преди края на записването ми казаха, че не е възможно. Щом не съм карала матура, трябвало да съм имала взет изпит в СУ. Може би тази година положението наисина е различно, но защо не е споменато никъде в официалното инфо, идея си нямам. Дано да е така. Morfei, много мерси за бързия отговор :)
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Ааааааа, извинявай, явно аз не съм те разбрал. Не знаех ,че не си карала изпит. Ако не си карала изпит, трябва да си карала матура. Не може да кандидатстваш само с оценки от дипломата.Сори, че те обърках.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Nova
В началото бе словото

Мнение от Nova »

Мда, звучеше прекалено добре за да е истина :) Нищо, все пак има някаква надежда. Бях на предварителен по журналистика . Имам 4.50, а тази неделя ще се моля за по-висока оценка на редовния. Просто исках да знам дали има възможност да кандидатсвам и за други специалности, ама щом нямам оценка от ДЗИ явно няма как :( Благодаря ти за бързия отговор все пак :)
sugarcandy
В началото бе словото

Мнение от sugarcandy »

Здравейте ,
нещо не разбирам :) така...искате да кажете ,че от 28.06 до 09.07 още преди да е минал 2рият изпит трябва да отида да подам документи за класирането,т.е. за специалностите в които искам да вляза ,така ли ? Какви документи трябва да нося..а после след 2рият изпит ,вече трябва да отида чак след като са излезнали резултатите за записване или подаване документи за следващо класиране така ли ?

И още нещо..какви шансове и в какви специалности имам с матура по БЕЛ 5.10 и по биология 5.68 ?

Предварително благодаря :)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

1. Тук можеш да видиш в кои специалности можеш да кандидатстваш с матура: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... 9_i_2010_g
2. Тук можеш да видиш как се формира бала с матури: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
3. След като вече си си сметнала бала с матурите, тук можеш да видиш дали имаш шанс спрямо минималните балове от минали години: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
4. След като подадеш документи от 28.06 до 09.07 и си изкараш изпитите, трябва да изчакаш да мине първо класиране, и спрямо това какво са те приели отиваш и се записваш в специалността или пък за второ класиране. Документи-носиш си диплома(копие и оригинал) и лична карта.И съответно пари.
Компютърни науки I курс
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от DeadMistress »

Нещо или аз съм тъпа , или СУ не са обяснили както трябва :

Новогръцка филология :
* Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език = максимален бал 24 .
* Е , да , ама става 6x2 + 6 = 18 , а не на 24 !!!! (гледаме максималния бал ;) ) ... Което ме навежда на мисълта , че при кандидатстване с матура трябва да има ОЩЕ една оценка , за да е = 24 .
* (говоря за себе си , затова съм писала "английски")

Моля ви , обяснете ми като на идиот как се формира бала при кандидатстване с матура . Че както стана ясно - на изпита изгорЕх .

[Промянащ] А може би си е 6х2 + 6 = 18 , което просто те ощетява при кандидатстване с матурата ...
Последно промяна от DeadMistress на 25 Юни 2010, 18:11, променено общо 1 път.
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...

•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

DeadMistress написа:Нещо или аз съм тъпа , или СУ не са обяснили както трябва :

Новогръцка филология :
* Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език = максимален бал 24 .
* Е , да , ама става 6x2 + 6 = 18 , а не на 24 !!!! (гледаме максималния бал ;) ) ... Което ме навежда на мисълта , че при кандидатстване с матура трябва да има ОЩЕ една оценка , за да е = 24 .
* (говоря за себе си , затова съм писала "английски")

Моля ви , обяснете ми като на идиот как се формира бала при кандидатстване с матура . Че както стана ясно - на изпита изгорЕх .
Няма друга оценка. Просто коефициента на оценката от матурата е по-малък от този на изпита, защото иначе се обезсмисля да караш изпита. Иначе ако беше същият коефициент, всички щяхме с матурите да кандидатстваме ;)
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

1. Няма такова балообазуване:
Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език
След като си карал матура по английски, се взима тя 3 пъти.
2. Коефициентът за матура вместо изпит е 2 вместо 3 и затова максималният бал, който може да се образува с матура е 18, но за специалността изобщо е 24
:cyclops: :cyclops:
Компютърни науки I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”