ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Имам следния въпрос: Явих се на предварителните изпити по литература и история. Тогава си платих таксите - по 30 лв. Сега ще се явявам отново по история, защото мисля, че мога да изкарам по-висока оценка. Та интересува ме, колко пари трябва да платя? За редовния изпит по история ясно. А за предварителния по литература, понеже няма да се явявам пак? И за предварителния по история трябва ли пак да платя отново, защото да речем ако изкарам на редовния по-ниска оценка, ще използвам оценката от предварителния? Мерси предварително!
Плащаш 60, защото оценката от предварителния ще ти се анулира
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Плащаш само за изпитите, на които ще се явяваш. А в случай че няма да се явяваш, тогава плащаш такса в размер на един изпит.svetlio.varna написа:Имам следния въпрос: Явих се на предварителните изпити по литература и история. Тогава си платих таксите - по 30 лв. Сега ще се явявам отново по история, защото мисля, че мога да изкарам по-висока оценка. Та интересува ме, колко пари трябва да платя? За редовния изпит по история ясно. А за предварителния по литература, понеже няма да се явявам пак? И за предварителния по история трябва ли пак да платя отново, защото да речем ако изкарам на редовния по-ниска оценка, ще използвам оценката от предварителния? Мерси предварително!
А между другото таксите за предварителните бяха по 20лв? Как така си платил по 30лв..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Объркал се е човека...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
да де, по 20 лв... понеже редовните са по 30 лв и се оплетох вече... то аз апропо за предварителните се изръсих със 70 лв.: по 20 лв. за двата изпита и 30 лв. комисионна за ЦИО Вектор, които пращат документите от Варна до София.Etiainen написа:Плащаш само за изпитите, на които ще се явяваш. А в случай че няма да се явяваш, тогава плащаш такса в размер на един изпит.svetlio.varna написа:Имам следния въпрос: Явих се на предварителните изпити по литература и история. Тогава си платих таксите - по 30 лв. Сега ще се явявам отново по история, защото мисля, че мога да изкарам по-висока оценка. Та интересува ме, колко пари трябва да платя? За редовния изпит по история ясно. А за предварителния по литература, понеже няма да се явявам пак? И за предварителния по история трябва ли пак да платя отново, защото да речем ако изкарам на редовния по-ниска оценка, ще използвам оценката от предварителния? Мерси предварително!
А между другото таксите за предварителните бяха по 20лв? Как така си платил по 30лв..
И друго щях да питам... Ако сега се издъня на редовния изпит, мога да си ползвам оценката от предварителния, нали?
Естествено, всички на това разчитаме 
а който не се явява на редовния, защото си е доволен от предварителната оценка, с 2 ли ще го оценят?
Внимавай какво си пожелаваш...
Вече почнахте да прекалявате с безумните въпроси
безумни, малоумни тва е кво се ежиш, то тва е логично сеедно си изкарал 2 и ти зимат другата оценка или кво ще пише неявил се
2 се пише. Има ли някакво значение, при положение, че ти се взима другата оценка 
оо добреее 
- Grimalkin
- В началото бе словото
- Специалност: Англйска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Имам един въпрос...подадох си вчера документите, кандидатствам с един изпит (Английски) за една специалност, където не приемат с матура.
Проблема е, че съм випуск '08, и миналата година можеше да избереш коя оценката да ти вземат като балообразуваща - от дипломата или ДЗИ
И аз (тъй като съм много добре информирана!
) мислех, че и тази година е така.
Попитах този, при когото си подавах документите, дали да чек-на, че искам да ми се взима оценка от ДЗИ, а той не изглеждаше много запознат, но каза 'да' и аз го чек-нах (английския)
Сооооу, след като не участва в балообразуването на специалността, с която кандидатствам, а съм го отбелязала.....???? Дали ще има някакъв проблем?
Проблема е, че съм випуск '08, и миналата година можеше да избереш коя оценката да ти вземат като балообразуваща - от дипломата или ДЗИ
И аз (тъй като съм много добре информирана!
Попитах този, при когото си подавах документите, дали да чек-на, че искам да ми се взима оценка от ДЗИ, а той не изглеждаше много запознат, но каза 'да' и аз го чек-нах (английския)
Сооооу, след като не участва в балообразуването на специалността, с която кандидатствам, а съм го отбелязала.....???? Дали ще има някакъв проблем?
И тази година е така.Взима по-високата оценка.Това става автоматично и няма нужда да се отбелязва каквото и да било.

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Това за дали да се взима оценка от ДЗИ е ако ще я използваш вместо кандидат-студентски изпит, а не вместо оценка по съответния предмет по дипломата (която влиза в бала). Така че ако си го чекнала, не виждам да има проблем, тъй като ти каза, че за твоята специалност не се взима.Grimalkin написа:Имам един въпрос...подадох си вчера документите, кандидатствам с един изпит (Английски) за една специалност, където не приемат с матура.
И аз (тъй като съм много добре информирана!) мислех, че и тази година е така.
For a moment your eyes open and you know
- Grimalkin
- В началото бе словото
- Специалност: Англйска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
да, разбрах, че е за кандидатстване (малко късно, но - шанса)
Благодаря много и успех с изпитите!
Благодаря много и успех с изпитите!