Новогръцка филология

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Re: Новогръцка филология

Мнение от Vissonia »

Гост написа:Не е чак толкова трудно, не се плашете... Още повече, че на мен в първи курс в прав текст ми казаха няколко пъти "Ти не си за тук", "Ти какво си завършил?", "Момче на теб вече не може да ти се помогне", "Вече е много късно да ти се помогне" /последните две ми са любими, като че ли съм мъртво болен, а не съм объркал трите им падежа (или 4 или 5, който както си иска да си ги брои:)./ И в крайна сметка завърших успешно бакалавърството:)
Трудно става, ако не ходиш редовно на лекции/упражнения по гръцки или ако работиш на пълен работен ден. Но въпреки това може да се завърши, ако се постараеш... :)
У С П Е Х!
Съгласна съм с Гост, който незнам как се излъга да се появи тук, дано го виждаме по-често!!! :alien: :cheers:
Е на мен още не са ми казали тези неща, но може би скоро хаха.Наистина ако имаш желание може да ти се стори много приятно и интересно.Определено има перспективи, а и ние имаме доста взимане-даване с тях.
Поздрави и УСПЕХ (на всички бъдещи и вътрешни [nastoqshti]) :salute:
Последно промяна от Vissonia на 22 Май 2009, 22:39, променено общо 1 път.
NO EDGE!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Аз съм си тук, просто не пиша:)
Ако имате някакви въпроси относно нещо във филологията - питайте ме:)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Аз имам въпроси ;)
Какви предмети взимате първи курс? Натоварването седмично какво е? По ваше мнение може ли да се съчетае с втора специалност?
Аз обмислям между вашата и една друга филология да запиша, като втора специалност. Да видим :D
medicate, medicate
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Разписанието на часовете е тук:
http://marfuzii.net/Greek/index.php?page=94&section=18

А относно това дали ще можеш да я съчетаеш с арабистиката... Принципно, аз съм на мнение, че ако си си наумил твърдо, че ти трябва втора филология ще успееш. Така че от тебе си зависи.
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Подкрепям Гост, зависи само от теб.
Принципно сега 1ви курс имаха петък свободен в 1ви семестър и по-малко часове във 2ри.Имаме едно момиче от Балканистика, което все още се държи на фронта.Ест ще ти е по-лесно да си събереш кредитите още 1ви семстър (поне повечето).
Ако наистина имаш желание, ще можеш.Късмет :)
NO EDGE!
Wonderwall
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: първи

Мнение от Wonderwall »

Здравейте!

Туко-що разбрах, че съм приет Новогръцка филология (2-ро желание) и се радвам изключително много! Ще участвам и във второ класиране за 1-вото ми желание, но в случай че не се класирам ще бъда ваш бъдещ колега. Та.. нека всеки, който е приет и пише във форума да се обади :P Настоящите филолози от специалността - също. Ще ми е интересно да разбера повече за преподаването, преподавателите и дисциплините, които изучавате в първи курс? И разбира се малко повече информация за уводния курс няма да е никак излишна! Поздрави :)
Аватар
inThemiddle
В началото бе словото

Мнение от inThemiddle »

хехе здравей, бъдещ евентуален колега :) и аз съм в същото положение като теб. но все пак и гръцката много ми се иска тааа съм раздвоена... :roll:
Аватар
ilijap
В началото бе словото
Специалност: Νεοελλινικη φιλολογια

Мнение от ilijap »

Е, здравейте и от мен! Аз вече съм се записал новогръцка, просто нямах друг избор, след като ми беше първо желание... :) Чакам с нетърпение да се запозная с вас колеги, нали знаете - 14.09 в 9:00 - 176 стая! Аз ще съм там!
:Laie_93:
I am the holder of decency and dignity in this show!
Аватар
inThemiddle
В началото бе словото

Мнение от inThemiddle »

ее здрасти,колега! :) явно нашата група ще е от щастливците,които ще почнат с уроците още преди дори учениците...но всичко си има и хубава страна-че досега хората,които са се записали тази филология я харесват и ще бъде весело! до 14.09! :) :wink: :flower:
Аватар
Melany
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Melany »

Новоприетите момичета с новогръцки явно не висят като мен на компютъра, но добре че има поне пишещи момци. :lol:
И аз съм тук, следя ви! :cheers:
Аватар
ilijap
В началото бе словото

Мнение от ilijap »

Melany написа:Новоприетите момичета с новогръцки явно не висят като мен на компютъра, но добре че има поне пишещи момци. :lol:
И аз съм тук, следя ви! :cheers:
Ти хубаво си тук, ама нещо другите никакви ги няма... къде сте бе хора??? :scratch:
Аватар
Melany
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Melany »

Може всички да са по гръцко, да се потопят в атмосферата, малко адаптация :lol: я шопинг, я туризъм, кой знае?
Аватар
ilijap
В началото бе словото

Мнение от ilijap »

:toothy2: И се кефят на слънцето... Е, аз пък ще си ходя на родното черноморие следващата седмица :Elffy_36:
Wonderwall
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология

Мнение от Wonderwall »

Тук съм, бре :salute:
Аз тази година ще пропусна ваканцийката, че пари трябва да се изкарват.
Как сте, колеги? Очаквате ли с нетърпение 14-ти? Аз все повече и повече искам да започнем, да се запозная с всички, да усетя атмосферата на СУ и гълъбарника :drunken: Даже си мислех дали не можем да си спретнем една срещичка прди началото? Аз така или иначе ще съм в София към 10 - 11. Примерно събота или неделя пред уни-то или нещо такова?!? Само предлагам, вие решете, ще пишем и в другата тема, че тази явно не се посещава често.. пък може да се получи готино. Хайде, отивам да превеждам ( :? ), вие пишете.
omorfi
В началото бе словото
Специалност: BIN
Курс: втори

Мнение от omorfi »

Здравейте, аз съм студентка във ФФ сега ще съм 3та година и искам да запиша втора специалност Новогръцка филология, тъй като съм учила гръцки в средното си образование. Сега ще държа приравнителен изпит по езика и се чудех дали някой , който вече е минал 2ри курс може да ми даде информация до къде сте стигнали с граматиката, по кои учебници сте учили ,за да мога да се ориентирам какво точно да преговарям :) Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”