Размисли и страсти с Longbow

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Размисли и страсти с Longbow

Мнение от Longbow »

^PrincessA^ написа:В духа на въпросите на Мила:
:arrow: Ако на съфорумците е поставена задача да те опишат с по една дума, кои мислиш, че ще бъдат най-често използваните думи? Ако пък имаш конкретни предположения кой каква дума би избрал, очаквам да чуя и тях :wink:
Хубав въпрос... Скрит, самотен, общителен, тъмен, лъчезарен, упорит, самовлюбен, самомнителен, недостъпен, досаден, дразнещ, търпелив, внимателен, интелигентен, глупав, страшен, сладък, „простаk, глупак, мръсник, циник“, бохем, аристократ, слушател, всезнайно, саркастичен, ироничен, безинтересен, любопитен...сетивен... ;-)
А думи в ничия уста не бих си позволил да сложа...
^PrincessA^ написа:+1: Едно време имаше едно анимационно филмче, в което едни човечета "влизаха" в популярни приказки и помагаха на "добрите" герои, изменяйки фабулата :mrgreen: Ти в сюжета на коя книга или филм би "влязъл" и какво би правил там? :alien: :P
Уви, не се сещам, за кое филмче става въпрос... :-( Но инак - бих си влязъл в Света на Диска като...хих!...Керът... И бих си се движил по сценарий ;-)
Изображение
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

1. Как си се представяш след 20 години?
2. Според теб влияят ли регургитацията и нейните форми върху консолидирането на паметта?
3. Би ли осиновил дете от ромски произход?
4. Какво според теб трябва да се направи, за да се предотврати глада в третия свят?
Благодаря за вниманието. :D
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Защо мислиш, че ще чуеш коренно противоположни "характеристики" за себе си? Изпращаш противоположни послания ли? Или смяташ, че едно и също поведение може да бъде изтълкувано коренно противоположно от различните хора? Или нещо съвсем друго? :wink:
/Колкото до последната дума :wink: - споменаваш я за втори път в различни свои изказвания във форума. Какво ти "хареса" в нея? :wink: /

А филмчето не се и съмнявам, че не си го гледал - все пак си малък :P :P :P

И още малко:
- Кой беше първият член на форума, който ти направи по-силно впечатление от останалите? На какво се дължеше това впечатление? То промени ли се с времето и в каква посока? /спокойно можеш да отговориш и за повече от един човек :) /
- Какво те задържа във форума? Какво намираш тук? Защо, според теб, хората пишат по форуми; изявяват себе си или напротив, крият нещо от себе си?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Кое природно явление те удивлява най-дълбоко? Защо? Кога го наблюдава за първи път? Опиши със свои думи усещането, когато го наблюдаваш.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Здравей! Малко съм изненадан, че реши да се включиш тук толкова рано и съм искрено учуден от вторият ти въпрос... Мислех, че аз съм странен... :lol:
mina написа:1. Как си се представяш след 20 години?
Не си се представям след 20 години... Предпочитам да не се замислям толкова напред... Най-много 4-7 години да си позволя да се отвлека... А така, както е тръгнало и с всичкото това рисково поведение от моя страна, малко съмнително ми изглежда да доживея до Христова възраст дори... :lol:
mina написа:2. Според теб влияят ли регургитацията и нейните форми върху консолидирането на паметта?
За кои регургитации питаш - свинктерните в стомашно-чревният тракт, или на разделителните прегради на сърцето? За което и да става въпрос, не мисля че по какъвто и да е начин влияе на паметта, камо ли на нейното консолидиране... :lol:
mina написа:3. Би ли осиновил дете от ромски произход?
Не знам... По друго време може би бих... Сега - не...
mina написа:4. Какво според теб трябва да се направи, за да се предотврати глада в третия свят?
Според мен, тази цел е постижима, едва след премахване на каквито и да е държавни, народни и прочее граници... Само когато спрат да се гонят икономическият и политичестият интерес, би имало достатъчно от всичко за всички...
mina написа:Благодаря за вниманието. :D
За мен беше удоволствие! Заповядай пак :-)
Изображение
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Off topic - Именно това беше правилният отговор на въпроса :wink:
Longbow написа: не мисля че по какъвто и да е начин влияе на паметта, камо ли на нейното консолидиране... :lol:
П.С. - Извинявам се за отклонението :D
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

^PrincessA^ написа:Защо мислиш, че ще чуеш коренно противоположни "характеристики" за себе си? Изпращаш противоположни послания ли? Или смяташ, че едно и също поведение може да бъде изтълкувано коренно противоположно от различните хора? Или нещо съвсем друго? :wink:
Виждам въпрос в три зададени шаблонни отговора... Понеже си обичам цифрата 4, ще добавя моят... Не просто и от трите по малко, ами и от трите по много...
^PrincessA^ написа:/Колкото до последната дума :wink: - споменаваш я за втори път в различни свои изказвания във форума. Какво ти "хареса" в нея? :wink: /
Хих... Че ми харесва - харесва ми... Не самата дума, а вложеното в нея при онези конкретни обстоятелства ;-) И съм поласкан, че отбелязваш нейното второ споменаване - не бях очаквал да следиш :oops: Употребявам я игриво и закачливо (ама от онзи - добродушният вид) :oops:
^PrincessA^ написа:А филмчето не се и съмнявам, че не си го гледал - все пак си малък :P :P :P
Може би... Но съм гледал „Ум - белият делфин“... Ти това помниш ли го? :lol:

И още малко:
^PrincessA^ написа:- Кой беше първият член на форума, който ти направи по-силно впечатление от останалите? На какво се дължеше това впечатление? То промени ли се с времето и в каква посока? /спокойно можеш да отговориш и за повече от един човек :) /
Първо беше Blood Countess... Първото ми мнение е под нейно... И много се чудих, дали изобщо да пиша... Хареса ми, колко обнадеждена и леко сърдита беше тогава... След това ме впечатли hypnosssa (чиито въпроси ми липсват тук) - забелязах, че е едно симпатично и лъчезарно момиче... :-) По-късно, попаднах на Raya_Alexandra - при нея се израдвах на способността да комуникира и на разни закачки в старите теми ;-) За нея най-лесно мога да кажа, че е „добро дете“ :-) После, започнах да пиша в „Хоби и развлечения“ и...един вид, „уйде коня у ряката“...се запознах с Ива, с Теб, с Евтим...и сие... ;-)
^PrincessA^ написа:- Какво те задържа във форума? Какво намираш тук? Защо, според теб, хората пишат по форуми; изявяват себе си или напротив, крият нещо от себе си?
Задържа ме удобната форма на контакт с Вас, хубави Хора... Ето - Иво е на...си, пък си списваме по някоя закачка... А и си има своят чар - не като клиентите за мигновенни съобщения - можеш да си пишеш, пишеш, пишеш, пишеш, без никой да те прекъсва, без да си губиш мисълта, скачайки от миктротема на микротема... Но основно оставам, заради Вас, които ме впечатлихте дотолкова, че да посмея да Ви нарека Приятели...
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Мила написа:Кое природно явление те удивлява най-дълбоко? Защо? Кога го наблюдава за първи път? Опиши със свои думи усещането, когато го наблюдаваш.
Нека бъде огънят... Защото е хаос, който може да се контролира и да е от полза, но изпуснеш ли го от контрол, може да изконсумира съществото ти и всичко останало... Като много малък... Мисля че бях на 3, когато за почти година Живяхме при баба ми и дядо ми, а те имаха от онези стари печки... Усещането е за спокойствие, за хаос, заедно с това... Лека паника, но не повече, отколкото да ми вдигне адреналина до приятни равнища... Щом го наблюдавам, значи мога да си го позволя... За да мога да си го позволя, значи не трябва да ме застрашава... Ако не ме застрашава - аз го контролирам... :twisted:
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

mina написа:Off topic - Именно това беше правилният отговор на въпроса :wink:
Longbow написа: не мисля че по какъвто и да е начин влияе на паметта, камо ли на нейното консолидиране... :lol:
П.С. - Извинявам се за отклонението :D
Знаех си! :lol: И да знаеш, че такива подвеждащи въпроси обичам ;-) И за да не се отклоняваш - имаш ли още въпроси? „Много мина, мъничко остана...“ ;-)
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Longbow написа:Хубав въпрос... Скрит, самотен, общителен, тъмен, лъчезарен, упорит, самовлюбен, самомнителен, недостъпен, досаден, дразнещ, търпелив, внимателен, интелигентен, глупав, страшен, сладък, „простаk, глупак, мръсник, циник“, бохем, аристократ, слушател, всезнайно, саркастичен, ироничен, безинтересен, любопитен...сетивен... ;-)
Защо толкова много?... Дори не бих се замислил за повечето. "Идеалист" е достатъчно. А точно тя ти убягна.

Ако прочетеш тази тема след 20 години, кои от следните чувства според теб могат да те обземат?:
гордост
срам
задоволство
носталгия
съжаление
отчаяние
яд
умиление
допълни, ако е друго.
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Александър написа:
Longbow написа:Хубав въпрос... Скрит, самотен, общителен, тъмен, лъчезарен, упорит, самовлюбен, самомнителен, недостъпен, досаден, дразнещ, търпелив, внимателен, интелигентен, глупав, страшен, сладък, „простаk, глупак, мръсник, циник“, бохем, аристократ, слушател, всезнайно, саркастичен, ироничен, безинтересен, любопитен...сетивен... ;-)
Защо толкова много?... Дори не бих се замислил за повечето. "Идеалист" е достатъчно. А точно тя ти убягна.
Не ми убягна - просто не я споменах ;-) Пожелах да съм приемливо подробен - затова е количеството :-)
Александър написа:Ако прочетеш тази тема след 20 години, кои от следните чувства според теб могат да те обземат?:
гордост
срам
задоволство
носталгия
съжаление
отчаяние
яд
умиление
допълни, ако е друго.
Всичките могат... Не мога да знам какво бих преживял дотогава и как би ми се променил светогледа... Сега мога само да предполагам, че биха ме обзели задоволство, носталгия и умиление... Може би и малко тъга за Хората, с които неизбежно ще да съм изгубил връзка... Или малко меланхолия... Ще поживеем и ще видим... :-)
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Longbow написа:Не мога да знам какво бих преживял дотогава и как би ми се променил светогледа...
Добре е, че признаваш, че може да ти се промени. :wink:
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Александър написа:
Longbow написа:Не мога да знам какво бих преживял дотогава и как би ми се променил светогледа...
Добре е, че признаваш, че може да ти се промени. :wink:
Хих! Важно е да се допуска всяка възможност (или поне да се правят адекватни опити за това)... Както нееднократно споменах, всичко е възможно, колкото и малко вероятно да е... Освен това, него момент - след 20 години - би бил още 95% отгоре на сегашният ми живот... Като знам, колко се промених само за последните 5 години, направо не мога да си представя, какво би било след още 4 пъти по толкова... :-)
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Longbow написа:Като знам, колко се промених само за последните 5 години, направо не мога да си представя, какво би било след още 4 пъти по толкова... :-)
Тук вече почваш да слизаш на земята. :wink:
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Александър написа:
Longbow написа:Като знам, колко се промених само за последните 5 години, направо не мога да си представя, какво би било след още 4 пъти по толкова... :-)
Тук вече почваш да слизаш на земята. :wink:
Не съм се отлепял от нея - просто разполагам със satellite-feed, за някои неща... :wink:
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”