И какъв е изводът - Пайнер е поточна линия за хитове-полуфабрикати, а не лейбъл за музикаБeтон написа: не е проблем за Ивена да направят бърз хит за лятото "Женски номера" от песента на Сека Алексич - аспирин. Един аранжимент (спецът Ташев), един текст (спецът Теньо Гогов Буболечката), платени права и всичко е ОК.
групово посещение на поп-фолк дискотеки
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: групово посещение на поп-фолк дискотеки
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Абе, бетоне, един въпрос по същество - къде и кога има ретро чалга?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Някъде до нас има, гледала съм по афишите. Ще ти звънна да ти кажа

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- renesanz
- Легендарен флуудър
dimage e права,аз също не разбирам защо се опитвате да убедите хората. да,чалгата и за мен е глупава,не заради нещо друго,а заради тъпите текстове и начина на поведение.но това не значи,че утре ако вляза с приятели в чалга дискотека ще се мръщя и ще се правя на интересна. вкусът относно музиката не може да бъде коментиран.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Изобщо няма да защитавам чалгата, но искам да отбележа, че твърдението за "крадена музика" е крайно несъстоятелно и сигурно само в България разсъждаваме така. Тука просто не е развита културата на кавърите - кажете ми български поп-изпълнител, който да е направил кавър на известна чужда песен на български език (без Лили Иванова в ранния й период). Ами няма, и затова когато чалга-звездите пуснат на български някоя сръбска или гръцка песен, всички мислят, че това е крадено или най-малкото тъпо. Има държави, в които се пускат огромно количество чужди песни на тамошния език, и това не е проблем за никого.
Що се отнася до авторските права - в някои случаи плащането им не е задължително, а и ние не знаем дали чалга-компаниите вече не са платили на сръбските и гръцките си колеги за парчетата.
Тъй че това с кражбите може да се оспори.
Що се отнася до авторските права - в някои случаи плащането им не е задължително, а и ние не знаем дали чалга-компаниите вече не са платили на сръбските и гръцките си колеги за парчетата.
Тъй че това с кражбите може да се оспори.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, айде моля ти се, как да няма. 1/3 от песните на "Тоника" (сега се сещам само за "Диадема от череши" - може би, защото ми е любима), например, са кавъри (съвсем легални) на песни на "Ricchi e Poveri", а те, повярвай ми, са били наистина популярни по онова време.
И като идваха за концерт преди 3 години, неслучайно пяха тъкмо с "Тоника".
Леа Иванова има кавър на "Che sara", пак на "Ricchi e Poveri" - песента се казва "Спри до мен" .
Абсолютно сигурна съм, че има и други подобни.
ЕДИТ: Сега се сещам, че и Слави Трифонов, примерно, имаше някакъв кавър по песен на Васко Роси - не знам как се казва българският вариант, но оригиналът е този: Siamo soli
И като идваха за концерт преди 3 години, неслучайно пяха тъкмо с "Тоника".
Леа Иванова има кавър на "Che sara", пак на "Ricchi e Poveri" - песента се казва "Спри до мен" .
Абсолютно сигурна съм, че има и други подобни.
ЕДИТ: Сега се сещам, че и Слави Трифонов, примерно, имаше някакъв кавър по песен на Васко Роси - не знам как се казва българският вариант, но оригиналът е този: Siamo soli
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Слави има кавъри и на Ийгълс и на други.Въпроса е, че съм 1000% сигурен, че Куин не са дали разрешение за използване на музиката/аранжимента от въпросната дама.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- charming
- Драскач
Стига бе чалга и култураTabledott написа:Тъй като съм заклет фен на поп-фолк музиката и поп-фолк културата
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да, вярно, как не се сетих за онова култово парче "По пътищата вечни на България" - тогава Иван Бърнев все още беше в "Хъшове" и правеха истинска музика. Няма по-голям негов албум от "Девети трагичен" - единственият, който наистина ми е на сърце от ерата след "Каналето".
Поздрав за всички, които се сещат за какво иде реч, с "Блус №16" - любиииима песен.
Но, доколкото знам, всички изброени по-горе кавъри са с уредени права.
Поздрав за всички, които се сещат за какво иде реч, с "Блус №16" - любиииима песен.
Но, доколкото знам, всички изброени по-горе кавъри са с уредени права.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Александър
Знам кои са Ricchi e Poveri. Неслучайно изключих Лили Иванова в ранния й период, защото в ранните си периоди и други естрадни певци са взаимствали - Тоника, Емил Димитров, Леа Иванова, Йорданка Христова. Това се е правело преди много години обаче, вече почти не се прави. Абсурд е тука да се случи като в Русия Филип Киркоров да прави хитове с руски версии на наши песни. Освен ако не става въпрос за поп-фолк.
А въпроса за аранжиментите е доста спорен и разтеглив.
Знам и други компилации и medley-та, в които са използвани мотиви от Куин, Дийп Пърпъл, Уайтснейк и др. като част от цялото, явно не е такъв проблем.
А въпроса за аранжиментите е доста спорен и разтеглив.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Има определена граница, над която се смята за плагиатстване(ако не е уредено с договор).Не мога да кажа каква е точно, понеже не съм в този бранш.Александър написа:Знам кои са Ricchi e Poveri. Неслучайно изключих Лили Иванова в ранния й период, защото в ранните си периоди и други естрадни певци са взаимствали - Тоника, Емил Димитров, Леа Иванова, Йорданка Христова. Това се е правело преди много години обаче, вече почти не се прави. Абсурд е тука да се случи като в Русия Филип Киркоров да прави хитове с руски версии на наши песни. Освен ако не става въпрос за поп-фолк.
А въпроса за аранжиментите е доста спорен и разтеглив.Знам и други компилации и medley-та, в които са използвани мотиви от Куин, Дийп Пърпъл, Уайтснейк и др. като част от цялото, явно не е такъв проблем.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Може ли да ми разясниш по-обстойно?camel написа:Сериозен.
Аз не виждам проблема, да харесвам нещо, което харесват хората в Сърбия/Гърция/Турция и други знайни и незнайни държави. Музиката, която и аз и ти предпочитаме, също си има кусури, но не съм видял толкова върли нападки от страна на поп-фолк феновете срещу "нашата" музика.
Бих те посъветвал, да подминаваш тези теми като бърз влак малка гара, защото просто падаш на едно по-ниско и от тяхното ниво и "ерудираността" ти отива по дяволите
Горното и към рожер се отнася.
medicate, medicate
-
Александър
Защото значително доминират, бе човек.phoebe написа: но не съм видял толкова върли нападки от страна на поп-фолк феновете срещу "нашата" музика.
Ако бяхме Финландия и тука се слушаше масово рок, фолкаджиите щяха да гракнат с все сила.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Абе не ми се чини да е съвсем така. Най-слушаното радио за месец юни тази година е z-rock, мюзик айдъл беше спечелен от рокаджия, а виж какви имена идват в последните години тук 
Както се беше изразил един пич, ние сме мнозинството, просто нямаме свободното време да ходим по улицата с фешан дрешки и да пишем чак толкова много по форуми
Както се беше изразил един пич, ние сме мнозинството, просто нямаме свободното време да ходим по улицата с фешан дрешки и да пишем чак толкова много по форуми
medicate, medicate
- pi4
- Легендарен флуудър
моля по-голяма глупотия не бях чел.затва ли метълите са с най-много постове тука ааааааа.и са на сяка манджа мерудия.phoebe написа:Както се беше изразил един пич, ние сме мнозинството, просто нямаме свободното време да ходим по улицата с фешан дрешки и да пишем чак толкова много по форуми
а дрешките вие си ги избирате,кой ви пречи да ходите с "фешън дрешки"

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв