СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ обвинения и избори

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Боби
В началото бе словото

Мнение от Боби »

Като чета какви интриги стават в тоя Студентски съвет и първата мисъл, която ми изниква в главата е "Ооо, туй е работа за мене!"..Та, макар че сега ще бъда 1 курс Стопанско управление смятам да се кандидатирам..може пък и да спечеля местенце..И понеже от всичко на света най-много мразя липсата на конкретни и ясни цели, мразя нещата да не са систематизирани..та смятам, че бих могъл да окажа положителен ефект над този тумор на студентския живот.

ПП:Мда, определено съм заинтригуван...
ПП2: Та къде казахте става записването на кандидатите за членове?
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

Колега, не трябва интригите да са основния мотив да бъдете представител на студентите в Университета. Те се получават, когато някой, който е избран да върши определена дейност не я върши. Само част от резултатите са пред вас. Ако станете представител на студентите ще трябва да защитавате интересите им. Ако не защитавате интересите им ще има интриги по ваш адрес. Не смятам, че това е много приятно. Дано сте с добри намерения. Желая ви успех на изборите.
Боби
В началото бе словото

Мнение от Боби »

Е със сигурност интригите не са мотив за желанието ми да участвам. Както казах, не съм особено запознат с дейността на този СС, но подразбирайки от коментарите, то такава дейност мах няма. Няма значение де. Аз съм екстровертен тип човек, винаги съм обичал да контактувам с нови хора, да помагам, да се изявявам. Участвал съм на много протестни митинги с цел да се зачитат правата на гражданите, да се спазват законите. В тази връзка пак повтарям, е ако всичко което чета тук е вярно, то този СС в този му вид не трябва да съществува. Та, ако случайно ме изберат, единствената ми цел ще е да защитавам правата на студентите..а и да трупам управленски опит, който за бъдещето, което съм си определил ще ми е много полезен. :)
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Мен щеше да ме е срам на твое място да питам "къде бяхте през последните две години", но с риск да навлеза в междуличностна полемика, а не принципна, ще пропусна този дебат

Патеев, недей да ставаш нагъл! Мразя наглеци и страхливци! Ако имаш да ми кажеш нещо ела да ми го кажеш в очите!

Останалите- много малка част от критиките по проекти на СС са справедливи. Извинявам се, че не споменах за цитираните от бившия зам. председател Сандов дейности.
Малко време имам и не искам да отговарям на хората, изиспващи помия, гнус ме е!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

L'Inspecteur написа:Много се издигнахте ей!
Преди катми правехте и продавахте, и се мислехте за много важни.
:-) Предполагам това е по мой адрес. Правих и продавах катми през 2004 - 2005 г. срещу Макдоналдс на НДК и в Китен. Дано са ти били вкусни! Не разбрах какво те безпокои?

п.п.
А защо дискусията се насочва към личности, а не се обсъждат принципи?
Росен Тимчев написа: Патеев, недей да ставаш нагъл! Мразя наглеци и страхливци! Ако имаш да ми кажеш нещо ела да ми го кажеш в очите!
Казал съм ти каквото имам, а и ти основното си го знаеш. Както разбра нямам нищо лично срещу теб, а по-скоро срещу делата и политиката на определени хора, сред които и ти.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Николай Михайлов »

Росене, репликата ти "Ела да ми го кажеш в очите!" ми напомня това, което ми каза Димитър Колев, все-още Председател на СС по телефона, след като писах във Форума: "Ела да ми го кажеш в очите, да се разберем като мъже!"
Това, което ме озадачава е, защо за вас мъжеството е да отидеш и да се скараш с някого (а ти и пистолет вадиш понякога)? За мен мъжеството е да си почтен и честен, дори когато това е трудно, а изкушенията и натискът да прекрачиш границата са големи. За вас това понятие за мъжество важи ли?
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Мнение от Dobromir »

Росен Тимчев
Мразя наглеци и страхливци! Ако имаш да ми кажеш нещо ела да ми го кажеш в очите!
Останалите - много малка част от критиките по проекти на СС са справедливи.
Здрасти пич,

Ми гледам, че много си се развълнувал (направо не ти дреме) кой какво си пише, дет се вика: "Вие (добрите момчета) не сте оттука и сте за малко".
Пич мой (сори ма не се познаваме, а от стила ти ми идва да ти викам така), та, бих искал да те поздравя за постинга с проектите - и аз като Николай се забавлих много. Та, аз повече от две години нямам нищо общо с СС, а то се финансират все едни и същи дейности - само дето си пропуснал да кажеш дали всичко е изплатено?
Имаш ли информация дали проекта на Историческия факултет за практиката в Тасос е приключен (нали знаеш ОДОБРЕН-ИЗПЪЛНЕН-ОТЧЕТЕН-ИЗПЛАТЕН) - аз имам информация, че всичко, освен последното се е случило.
Що така бе, баце? Какво трябва да се случи, кой ги тегли тия пари? С какви документи ги тегли? Да не би някой да ги е изтеглил и да е забравил? Вярно ли е, че ако носиш подписан и подпечатан от председателя на СС доклад и той те е вписал в хората дето теглят може да ги изтеглиш тия пари?
Следиш ли ми мисълта?
Не те питам ти ли си ги изтеглил, ами се опитвам в целия финансово-административно-ресурсен хаос, да разбера, защо някой като спази процедура на СС, свърши си работата и се отчете не си получава парите? Вие по какви стандарти работите? Тия на държавната институция дето сте си сложили логото или си имате "вътрешно-фирмени"?
От правилника на СС (малко сте го попроменили, но сте оставили много от текстовете, дето екипа на Николай Михайлов подготви, не че нещо - идеята беше, че ако се спазва, системата ще функционира безупречно - Всичко е в хората!) извадих следното:
Чл. 57
(2). Без предварително разрешение от СИС Председателят разходва средства за текущата дейност на съвета, за чиято целесъобразност се отчита пред СИС. Размерът на текущите разходи до отчитането пред СИС не може да надвишава 25 % от предвидените текущи разходи за годината.

Що така бе, баце? То какво излиза - председателя отчита всеки разход пред СИС, СИС одобрява, председателят тегли и се разплаща. Нали така?
Още ли ми следиш мисълта?
Ами ако е вярно това, което Боби Сандов казва, че хем не сте свиквали СИС 6 месеца, хем не информирате членовете на СС за Общото събрание на СУ... Какво стана? Double trouble. Като прибавим и факта, че тези месеци сте харчили и пари от сметката на СС... Леле-мале.
Та, пич мой, ако все още ми следиш мисълта - като ти ги казвам тия неща искам да те светна нещо -
1. Като си в обществена организация, въпреки уникалното за България правило за колективна безотговорност за повечето си решения вероятно нямате дори легитимни решения на СИС - имате още десетина дни да си ги произведете тия протоколи от СИС и ОС на СС, ама внимавайте да не пишете някой дето е бил в чужбина, че много е пътувало ръководството и "близките" му тая година.
2. Като си член на някаква организация и нейни ръководни органи, много често, та дори и в СС, носиш не само морална, но и материална и наказателна отговорност за нанесени виновно щети или за знание за подобни и неуведомяване на съответните органи.
Росене, прав си като казваш "Не съди, за да не бъдеш съден". Дано поне хората, които са ощетени от вашите алкохолни пирове и безотговорно "управление" намерят нужните механизми и подадат копия от документи за измами в прокуратурата.
Това е достатъчно за начало!
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Винаги съм имал недобро отношение към разните студентски съвети, но наистина във факултетите може да се свърши някаква работа за разлика от централния СС. Той е представителтво и нищо повече, комсомолщина! :evil:
Един въпрос: каква част от тези 100 000 лв. бюджет се резпределят от ФСС и каква от СС? Просто любопитство, защото все говорят за децентрализация и т.н.... :?
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Разпределението е 100% централизирано.
Децентрализация 0%
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Мнение от Dobromir »

Joker
Винаги съм имал недобро отношение към разните студентски съвети, но наистина във факултетите може да се свърши някаква работа за разлика от централния СС. Той е представителтво и нищо повече, комсомолщина! :evil:
На това ще ти отговоря - хубаво/лошо отношение, всичко си зависи от теб. Ако не е комсомолщина, ще е полицейщина или някакво друго недемократично явление.
Та, всичко си зависи от Общността - ако я има има и общностни действия, синергия, ефекти. Комсомолът е лош пример не заради дейността си, а защото от него в края на 80-те се пръкнаха "новите бизнесмени" с куфарчетата от Виена.
Joker
Един въпрос: каква част от тези 100 000 лв. бюджет се резпределят от ФСС и каква от СС? Просто любопитство, защото все говорят за децентрализация и т.н.... :?
Никаква.
Факултетните студентски съвети, поне докато аз бях в един от тях се финансираха основно от Деканатите на съответните факултети (без правила), а ако бъдеха по-активни на проектен принцип и от съвета (сега се финансират основно студентски инициативи).
Децентрализация няма. Нула.

Би било добре да се помисли за промяна, при която Факултетните студентски съвети да получават парите за издръжка на студентите (честно е, защото така всеки факултет ще си получава издръжка според квота - обективно), а Централния съвет да е нещо като административен офис с назначени лелки-администраторки, които да дават информация на гише и да получават заплати - така се гарантира достъп до услуга за всеки студент.
Останалото са глупости - самия съвет, такъв какъвто е днес е продукт на вижданията на някакви стачници от 1997 г. и не е много адекватен на глобалната среда в момента.
Дерзайте!
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

^^ СС ОТ ЛЕЛКИ-АДМИНИСТРАТОРКИ - ТИ МЕ РАЗКОВА! :shock: :shock: :shock:
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Колеги, не забравяйте, че изборите са на 10-ти по факултети.
Гласувайте, не оставяйте по-некадърни от вас да решават.
СС не е нещо лошо, но на някои беше много изгодно Студентски съвет да няма.
Остават 6 дни до новия Студентски съвет на СУ.
Със стария е свършено. Компетентните органи ще извършат необходимите процедури.
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Между другото, тъй като помещението на СС е в ремонт, къде се предполага да получим информация относно бъдещите избори и ,въобще , къде да си подадем заявлението след като са в ремонт :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Влизай смело напред през ремонта.
Just a student
В началото бе словото

Мнение от Just a student »

:) Аз бих искал да коментирам само едно нещо!
Не съм на ничия страна, още по-малко на тази на настоящото ръководство на СС! Факт е, че те имат няколко добри проекта, които, да, СА НА СТУДЕНТИТЕ! НО реално погледнато, всеки СС има такива проекти .. в смисъл, то си е традиция! Не виждам какво има да се коментира тук. По-важното в случая е друго! Че парите, одобрени за даден проект или се бавят, или не се изплащат! Факт! Че само ОТДЕЛНИ проекти се одобряват! ФАКТ! Че механизмът на теглене и отчитане на пари е тъмен и НЕЯСЕН! Факт! Още много факти мога да изброя и едва ли има човек в този форум, който да отрече това и да не излъже!

Но има и нещо друго! То е по-страшното! Казвам го не като защитник на това или някое друго ръководство, а от позицията на бивш член на СС, огорчен от цялата помия, защото това НАИСТИНА е една бездънна яма, в която ВСИЧКИ СА ЗАМЕСЕНИ под една или друга форма!

В момента мненията във форума са разделени на две части най-общо!
От една страна имаме настоящо ръководство и недоволните от него. Единствената разлика между представителите на тези две страни е, че и първата ИМА власт, а втората - НЕ! Онова, което ги обединява е желанието за надмощие ... Това, в което обаче НЕ съм сигурен е, че принципите, "изповядвани" (ако има такава дума в българския език) от групата на недоволните е, че те няма да работят по начина, по който са работили досегашните СС-и - да се одобряват проекти на определени лица, да се прокарват идеи от точно определни кръгове и т.н. Даже съм убеден, че ще се случи точно така! Защото просто системата е устроена така ... за съжаление ... всички се покваряват ...

Отново казвам, че не желая да засягам никого! Просто искам да изложа едно съвсем обективно мнение пред всички, които четат този форум! Няма да поствам името си не по друга причина, а просто защото НЕ желая отново то да бъде замесвано и асоциирано с цялата тази бълвоч.

Изчетох мнението на хората писали тук. Факт е, че всеки от вас (който познавам, разбира се) по някакъв начин се е облагодетелствал от ресурса, предоставен му от СУ (освен, може би Симион, който просто е над нещата) ... не, че е голям, но създава усещането за нещо голямо ... а просто всичко е толкова илюзорно ...

Знам, че ще продължите вашата си борба, така като знам и, че ще продължите да се заяждате срещу постинга ми. Онова, на което се надявам е поне един човек от този форум да ми повярва и да погледне нещата от друг ъгъл. Този човек да се амбицира, да се кандидатира за СС, да влезе там и да намери свои привърженици... И независимо от това КОЕ е новото ръководство на СС (защото аз съм сигурен, че то ще бъде сформирано от един от тези два кръга), да не сприра да се бори за промяната и за различността на тази система! Защото е важно желанието ...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”