Не бях удовлетворена от начина, по който се стекоха редица обстоятелства, свързани с личното ми развитие и от неосъществените планове, които имах. Естествено, поради независещи от мен и личните ми старания и усилия причини. Просто нямах власт над някои неща по това време...^PrincessA^ написа:От какво у себе си не си била удовлетворена на 13-14 годишна възраст и в какво си искала да си различна?
Винаги съм се стремяла към различие и индивидуализъм. Пък и интересите и влеченията ми бяха далеч по - различни от тези на повечето ми връстници, от които съзнателно се бях дистанцирала. В този период имаше дори моменти, когато бях свела до минимум всякакви масови срещи, мероприятия, занимания и пр. Просто не намирах смисъл в тях. намирах за интересни и пълноценни контактите с малцина, от които съм получила много, но съм вложила също толкова. Тези хора са до мен и към настоящия момент, не бих могла да си представя живота си без тях и ако твърдя, че ги обичам, би било твърде меко казано. (И, естествено, поради тази ми алиенация от масите, всички смятаха, че съм надута и високомерна, защото "не правя като тях"
Може би да благодаря на родителите си за всичко, което са направили и продължават да правят за мен. Както и на изключително специалните за мен хора, които са ме измъквали от черните бездни, когато съм допускала да пропадна в тях.^PrincessA^ написа:Какво и на кого имаш желание да кажеш, но все още не си го направила /да речем, поради липса на достатъчно смелост или поради ненастъпване на "подходящ момент"/?
В моментите, когато гореспоменатите ми най - близки хора ми казаха, че съм се променила изключително много - че съм улегнала, спокойна, разсъдлива, не ме съпътства моята добра приятелка - меланхолията... че не съм онова кълбо от нерви и непоправимо мрънкало (или поне не постоянно) и явно съм в мир със себе си^PrincessA^ написа:+1 В кой момент почувства, че си "порастнала"?
Ден за размисъл, равносметка преценка, изграждане на нови планове и поставяне на цели; или насаме с интересна и дълбока книга^PrincessA^ написа:+2 Опиши идеалния ден "насаме със себе си"?
Удоволствието беше изцяло мое.^PrincessA^ написа:Благодаря за изчерпателните отговори до момента