Размисли и страсти с Blood Countess

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Blood Countess

Мнение от Blood Countess »

^PrincessA^ написа:От какво у себе си не си била удовлетворена на 13-14 годишна възраст и в какво си искала да си различна?
Не бях удовлетворена от начина, по който се стекоха редица обстоятелства, свързани с личното ми развитие и от неосъществените планове, които имах. Естествено, поради независещи от мен и личните ми старания и усилия причини. Просто нямах власт над някои неща по това време...
Винаги съм се стремяла към различие и индивидуализъм. Пък и интересите и влеченията ми бяха далеч по - различни от тези на повечето ми връстници, от които съзнателно се бях дистанцирала. В този период имаше дори моменти, когато бях свела до минимум всякакви масови срещи, мероприятия, занимания и пр. Просто не намирах смисъл в тях. намирах за интересни и пълноценни контактите с малцина, от които съм получила много, но съм вложила също толкова. Тези хора са до мен и към настоящия момент, не бих могла да си представя живота си без тях и ако твърдя, че ги обичам, би било твърде меко казано. (И, естествено, поради тази ми алиенация от масите, всички смятаха, че съм надута и високомерна, защото "не правя като тях" :roll: ).
^PrincessA^ написа:Какво и на кого имаш желание да кажеш, но все още не си го направила /да речем, поради липса на достатъчно смелост или поради ненастъпване на "подходящ момент"/?
Може би да благодаря на родителите си за всичко, което са направили и продължават да правят за мен. Както и на изключително специалните за мен хора, които са ме измъквали от черните бездни, когато съм допускала да пропадна в тях.
^PrincessA^ написа:+1 В кой момент почувства, че си "порастнала"?
В моментите, когато гореспоменатите ми най - близки хора ми казаха, че съм се променила изключително много - че съм улегнала, спокойна, разсъдлива, не ме съпътства моята добра приятелка - меланхолията... че не съм онова кълбо от нерви и непоправимо мрънкало (или поне не постоянно) и явно съм в мир със себе си :D . Пък и през последната година се научих да поемам отговорност и да понасям последиците от действията си. Изключително полезни, макар и на моменти болезнени уроци.
^PrincessA^ написа:+2 Опиши идеалния ден "насаме със себе си"?
Ден за размисъл, равносметка преценка, изграждане на нови планове и поставяне на цели; или насаме с интересна и дълбока книга :D .
^PrincessA^ написа:Благодаря за изчерпателните отговори до момента :wink:
Удоволствието беше изцяло мое.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Smoking Mirror написа: А какво ще кажеш ти по въпроса за егоцентриците и егоизма?
По - приемлив за мен самата е егоцентризмът. Би могъл да се определи не като порок, а и като двигател за развитие и самоусъвършенстване, нали? :wink: Егоизмът е низък и издава елементарност.
Smoking Mirror написа:Възможно ли е човек да не е егоцентрик, а ако не е - до каква степен?
Възможно е. Това се нарича "алтруизъм". По лично мое мнение, най - висшата човешка добродетел - да се раздадеш докрай, безрезервно и истински.
Smoking Mirror написа:Възможно ли е един живот да бъде "пропилян"?
Да.
Smoking Mirror написа:Ако да - какво означава "пропилян" живот? Посочи ми (ако трябва измисли) пример за пропилян живот.
Кифладжийски начин на живот, без реално значими цели, без идеали, към които да се стремиш, без принципи и морални устои, към които да се придържаш. Това е личното ми разбиране.
Smoking Mirror написа:Животът на Николчо пропилян ли е? А на Левски?
На Николчо - да, поради гореспоменатите причини. Що се отнася до Левски, той като че ли отговаря на представите ми за стойностен и пълнокръвен живот :) . Несъмнено, голям българин, политик и най - вече духовно израстнала личност :!:

Гоши, извинявам се за орязаните отговори, но времето ме притиска :( . Някой път може да си поговорим face to face по тези въпроси :) .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

camel написа:Kакво мислиш за Анджелина Джоли? :lol:
Една от най - красивите и обаятелни жени за мен :!: Брилянтна актриса, интересно минало - разбито семейство, наркотици, садо-мазохистични оргии, опити за покушение над самата себе си (наела е човек, които да сложи край на живота й, но именно той й показва колко значим, прекрасен и скъпоценен е той в действителност). Любима нейна роля - в "Колекционерът" :drunken: .

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

L'Inspecteur написа:Какво мислиш за теорията на Вилхелм Райх?
8) :mrgreen:
Хм... Дихателния модел? :shock: За кое точно става въпрос (тук ме хвана, хаха :lol: ). Както и да е, скоро темата ще е локната и едва ли ще се разберем, но трябва да знаеш, че уееекинко не понасям психоаналитиците и повечето ученици и последователи на Фройд, така че от мен няма да чуеш каквито и да било суперлативи за него. Пък и ако не се интересувам от даден въпрос, не задълбочавам особено познанията си в дадената област :lol: .

Благодаря на всички за прекрасните и грабващи вниманието въпроси! Съжалявам, че не успях да обърна повече внимание на темата, но личните ангажименти ми изядоха времето. Държа да отбележа, че ми е изключително приятно да общувам с вас, виртуално или наживо, за тази година и нещо, откакто съм се регистрирала, форумът се е превърнал в неразделна част от живота ми. Радвам се, че тук срещнах толкова интересни, мили и прекрасни хора, които мога да нарека свои приятели. Обичам ви и до нови срещи :D !!!
(Едит: Гоши получава покана за по бира заради въпроса за Дани :twisted: :mrgreen: )

Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”