Размисли и страсти с Longbow

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Размисли и страсти с Longbow

Мнение от Longbow »

rogertaylor написа:Понеже често наблягаш на "мисля", с това е свързан и последният ми въпрос :)

Cogito ergo sum - мото, което следваш или мото, което те следва :)
Наречи го порочен кръг“... И двете се случват едновременно ;-)
И нека не е последният ти въпрос... С ваше съдействие, може и да успея да извадя някой и друг трик от ръкава ;-)
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Кога и от кого си се чувствал предаден?
На какво се дължи тази склонност към ходенето пеша?
Ако сега в този момент можеше да баннеш 1 потребител, кого би избарал и защо?
Би ли извършил убийство, кого би убил, как и защо?
Откъде знаеш толкова много за отърваването от трупове?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Значи продължавам(бавно, но славно, още няколко въпроса)

1.Чревоугодник ли си :) ?

2.Свързано с въпрос 1. - ако беше престъпник, осъден на смърт и имаше възможност за последно ядене - какво би било то? :)

3.Кой период от философията те влече?Нека уточня - идеите на кой период чувстваш най-близки до себе си?

4.Какво мислиш за Просвещението ?

:mrgreen:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

^PrincessA^ написа:Хайде първо да си поговорим за щастието :)
Как да го кажа... Хих... „Това чукане чаках“... :lol:
^PrincessA^ написа:1. Може ли човек да бъде наистина, напълно щастлив? И въпросът ми не е дали е възможно да се стекат обстоятелствата по начин, осигуряващ му всички субективни предпоставки за щастие, а дали самата човешка природа е способна да изпита пълно щастие и удовлетворение?
Човек е способен да бъде напълно Щастлив. Независимо от обстоятелствата.
^PrincessA^ написа:2. Изброй ми твоите предпоставки за щастие; от какво/кого/как имаш нужда, за да си щастлив?
От какво - стига ми екзистенц-минимумът като материални условия. От кого - най-малко от един Човек, но бих предпочел и повечето от Вас да са ми достъпни. Как - уверено, осъзнато и отдадено.
^PrincessA^ написа:3. 3 мига/периода, в които си се чувствал щастлив или си бил най-близо до това състояние?
Първата ми истинска целувка. Една екскурзия до Хисар. Концерта на Nightwish в Букурещ.
^PrincessA^ написа:4. В наша власт ли е да задържим усещането за щастие или то е изцяло плод на външни обстоятелства?
Абсолютно и само в нашата власт е... Ако не беше - съществуването ми е парадокс... А Вселената не търпи парадоксите. :-)

И още:
^PrincessA^ написа:5. До каква степен е важно за теб “първото впечатление”? Каква част от личността/душевността на отсрещния е възможно да уловим чрез него? Кои са нещата, които най-лесно могат да ни заблудят при първо впечатление? /съвсем съзнателно не отправям последните 2 въпроса лично към теб/
Зависи от продължителността на периодът, през който е било придобито - може да се набави от мигновен поглед (недостатъчно, за да е значимо и да предостави съществена част от душевността на Личността), а може и да се изгражда в продължение на часове/дни, което, при условие, че Човекът отсреща е достатъчно открит и самият събект на придобиваното впечатление е достатъчно възприемчив, е достатъчно време... Споменах по-рано - за мен първото впечатление не е от решаващо значение... Никой единичен и самостоятелен случай не е достатъчен за съставянето на генерални изводи. Да ни заблудят могат предимно защитни механизми като неслизащата от лицето усмивка, почти натрапчивата арогантност и восокомерие, чаровното чувство за хумор и други... ;-)
^PrincessA^ написа:6. Дай определение за “приятел”? Има ли определен времеви лимит, който отношенията ти с някого трябва да преминат, за да можеш да го наречеш приятел? “Зависим” /тълкувай сам думата/ ли си от приятелите си, в какво отношение и доколко?
Причтели наричам тези, който могат да ме стимулират да искам да надскоча себе си в грижата си за Тях... Няма времеви лимит за достигането до такава квалификация... По-скоро има критерий за това, до каква степен са ме допуснали до себе си... Като едно „социално животно“, разбира се, че съм зависим от Тях... Всяка зависимост обаче може да бъде и слабост... Затова Ви подбирам много внимателно... Доколко? Да речем че има само една друга зависимост над Вас и само една, наравно с Вас...
^PrincessA^ написа:7. Кога за последно се почувства напълно удовлетворен от себе си/това, което си направил?
Няма да ми повярваш, ако Ти се опитам да се измъкна с „не помня“, нали? Нека отговоря тогава... Помниш ли онази разходка с Теб? След краят на него ден, заспивайки, се почувствах напълно удовлетворен от себе си и всичко, което върших през този ден...
^PrincessA^ написа:8. Сподели някои от нещата, които ти е казал баща ти и които в най-голяма степен са: повлияли на светогледа ти; помогнали са ти да осмислиш и осъзнаеш сам себе си; към които си се връщал в трудни за теб моменти; които си “копирал” в твои съвети към близки хора /не е задължително, пък мисля, че не е и възможно, да са все различни/?
Когато бях на 6 гоникни, баща ми ми каза нещо, което сега намирам за забавно, но тогава ми се стори много сериозно - „Политика е мръсна дума“ :lol: Роля в самоосъзнаването ми, с думи не е имал... И няма и такива, към които да се връщам в трудни моменти... Виж, светна ме за "Always look on the bright side of life" :lol: А много обичам да го цитирам с две реплики:
1. Аз, като говоря, не си приказвам.
2. Слушай ме внимателно - печелиш обезателно.
Винаги съм се старал да ги изричам като истинни твърдения за себе си. :-)
^PrincessA^ написа:9. В контекста на горното, помисли за някои подобни неща, които някога ти би казал на сина си и сподели едно от тях?
„В този живот ще преживееш много несправедливости. Никога не позволявай да те провокират сам да вършиш такива. Пази съвестта си чиста и не позволявай на никого да ти вменява разбиранията си за „редно“ и „нередно“ - в крайна сметка, със сигурност отговаряш само пред себе си. Всяко „добро“, което направиш, очаквай да бъде забравяно и не се разочаровай, когато това се случва. Уважавай и зачитай чуждата Воля, но не позволявай на своята да се стопи в нея. Може да вършиш всичко по силите си и да не успяваш, но винаги би успявал да вършиш всичко по силите си. Не се страхувай от никого, но не бъди безразсъден. Знам че ти дотегнах, затова само едно последно нещо - знай, че хората в същността си са добри, независимо какво говорят...“
^PrincessA^ написа:Ако нещо във въпросите ми преминава предела "прекалено лично", се чувствай съвсем свободен да не му отговаряш, макар да знам, че няма да срещнеш затруднения и да отговориш, неотговаряйки :wink:
;-) Нали не вярваш, че бих си позволил удоволствието да ти позволя да ограничиш свободата ми? ;-) Получаваш искрени отговори. :-) И...хих...другото на лично ;-)
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Мила написа:Кога и от кого си се чувствал предаден?
От Велко преди 17-ина месеца.
Мила написа:На какво се дължи тази склонност към ходенето пеша?
Обичам да оставам насаме със себе си... А това е единственото време, в което мога да го правя... Също така, бичам да проверявам, докъде мога да стигна, колко мога - да опипвам пределите си :-)
Мила написа:Ако сега в този момент можеше да баннеш 1 потребител, кого би избарал и защо?
На принципно равнище, не бих премахнал никого - дори негативните, отрицателни и дразнещи мнения допринасят... Съвсем емоционално обаче... Хм... Не... Пак не бих премахнал никого... :-)
Мила написа:Би ли извършил убийство, кого би убил, как и защо?
Дефинирайки го като осъзнато прекратяване на жизнените функции на съзнателно (от „кото“-то) човешко същество, да - бих убил. Според мен, всеки би трябвало да има право да умре когато и както пожелае... Тук имам предвид евтаназията... ;-) В този смисъл - да, бих убил. От користни цели ми е малко трудно да си се представя да извършвам нещо подобно... Но не е невъзможно... Като едно същество с ограничени възможности, и аз си имам граници, след които би ми било трудно/невъзможно да се въздържа... Защо бих убил? Причини много - самозащита, защита на други хора (не можеш да ми кажеш, че не би изпразнила един пълнител в човек, който тича с бомба на гърба към оживен площад)... Такиванеща... Вярвам че насилието е последната възможна алтернатива - всичко би трябвало да може да се решава разумно от разумните същества, за каквито се имаме.
Мила написа:Откъде знаеш толкова много за отърваването от трупове?
Логика, малко изобретателност и много четене и филми :mrgreen:
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Оставил си някои "празноти" в отговорите си към мен, но съм сигурна, че е съзнателно, така че няма да задавам доуточняващи въпроси :wink:

За сметка на това :arrow: На какво се дължи "увлечението" ти по "крилати създания"? На какво са символ крилете? Каква е връзката им със свободата; има ли такава за теб? И като завършек на "логическата редица": доколко свободни можем да бъдем; при какви обстоятелства можем да се считаме за максимално свободни? Отношение между свобода и независимост /и съответно възможна ли е независимостта/?

:)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

rogertaylor написа:Значи продължавам(бавно, но славно, още няколко въпроса)
„Колкото повече, толкова повече!“ - по думите на любим литературен герой ;-)
rogertaylor написа:1.Чревоугодник ли си :) ?
Не знам... Съвсем определено ям всичко, което ми се прияде и изпитвам удоволствие от това... Добре че имам черна дупка в стомаха... Или е защото ходя пеша повечко, но нямам проблеми от това :-) Вписвам ли се в категорията „чревоугодник“?
rogertaylor написа:2.Свързано с въпрос 1. - ако беше престъпник, осъден на смърт и имаше възможност за последно ядене - какво би било то? :)
Хих! Щях да направя живота на готвачите тъжен... Картофи със сос карбонара, две свински пържоли, порция и половина спагети със специален сос, малка пица "Diablo", панирано рибено филе с млечно-чеснов сос...и 2 литра бира с това :lol:
rogertaylor написа:3.Кой период от философията те влече?Нека уточня - идеите на кой период чувстваш най-близки до себе си?
:shock: Къде ме хвърли... Не обичам периодизациите... По-скоро ще споделя идеята, пък ако толкова те влече, ще си намериш от кога е... Обичам субективистичните идеи :-)
rogertaylor написа:4.Какво мислиш за Просвещението ?
Хих! Прикачвам документ с едно мое много отдавнашно есе...
rogertaylor написа: :mrgreen:
:cyclopsani:
Прикачени файлове
Essay.doc
(29.5 KiB) Свалено 16 пъти
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

^PrincessA^ написа:Оставил си някои "празноти" в отговорите си към мен, но съм сигурна, че е съзнателно, така че няма да задавам доуточняващи въпроси :wink:
Но, моля те, заповядай - нямам нищо „против“... Даже няколко крайника „за“! :-)
^PrincessA^ написа:За сметка на това :arrow: На какво се дължи "увлечението" ти по "крилати създания"? На какво са символ крилете? Каква е връзката им със свободата; има ли такава за теб?
Даааам... Определено има връзка със свободата... Обичам да си повтарям една мисъл, освен това: „Хората са ангели с по едно крило - могат да летят само по двойки“... В този смисъл е и стихотворението ми, което цитирах по-горе... Връзката им със свободата... Колкото са неин символ, толкова я и оковават... Човек (като еднокрило същество) е роб на крилото си - необходимо му е да търси и друг... А после трябва и да го държи в полет... Но когато тези две неща не са в конфликт с разбиранията и желанията - тогава Човек наистина „лети“ и е свободен... Мисля, че ще ме разбереш :-)
^PrincessA^ написа:И като завършек на "логическата редица": доколко свободни можем да бъдем; при какви обстоятелства можем да се считаме за максимално свободни? Отношение между свобода и независимост /и съответно възможна ли е независимостта/?
Свободни можем да бъдем единствено дотолкова, доколкото се осмелим да си позволим да бъдем... Свободата не е функция от обстоятелствата, защото двете съществуват в различни измерения... Независимостта е възможна... Но кой би искал такова нещо?! Няма нищо по-приятно от това да си зависим... :oops:
^PrincessA^ написа: :)
(bow) (F)
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Асоциирай с една дума:
1. Ревност
2. Любов
3. Гняв
4. Форум
5. ^Princessa^
6. Ice_Spirit
7. dimage
8. Bety_
9. Акулка
10. Blood Countess

Кой ти е любимия смъртен грях?
"Мисли преди да говориш" или "Право куме у очи"? Кое предпочиташ?
Мислиш ли, че понякога прекаляваш?
Какво мислиш, че хората харесват в теб?
Какво харесваш ти у хората?
Да кажем, че можеш да си избереш една музикална легенда, с която да изсвириш една песен. Кого би избрал и коя е песента. А защо?
Ако трябва да те опиша с фентъзи арт, бих избрала:
Изображение
Ти кое би избрал?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Longbow написа:Да ни заблудят могат предимно защитни механизми като неслизащата от лицето усмивка, почти натрапчивата арогантност и восокомерие, чаровното чувство за хумор и други... ;-)
Уверена съм, че зад споменаването на всяко едно от тези неща стои конкретен пример с конкретен човек /може би и не един/- назови ги :wink:
Longbow написа:Да речем че има само една друга зависимост над Вас и само една, наравно с Вас...
Тук е "редно" да попитам кои са? :wink:
Изображение

Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Мила написа:Асоциирай с една дума:
Асоциирам с по една дума:
1. Ревност - Неувереност
2. Любов - Щастие
3. Гняв - Отрова
4. Форум - Приятели
5. ^Princessa^ - Слънце
6. Ice_Spirit - Коте
7. dimage - Възхита
8. Bety_ - Шоколад
9. Акулка - Копнеж
10. Blood Countess - Топлина
Ти осъзнаваш ли, че ми причини да се опитвам да напиша само по една дума за всичко това?! :lol:
Мила написа:Кой ти е любимия смъртен грях?
Стоеше ми дълго време в подписа - една незабравима реплика на Ал Пачино от „Адвокат на Дявола“: "Vanity is my favorite sin..."
Мила написа:"Мисли преди да говориш" или "Право куме у очи"? Кое предпочиташ?
ВИНАГИ „Мисли преди да говориш“! Което не пречи накрая да се случи „Право куме у очи“ ;-)
Мила написа:Мислиш ли, че понякога прекаляваш?
С какво? Ъм... Да... Друг цитат: "Too much is never enough" - Crazytown - Butterfly... Но дори и в прекаляването трябва да има мярка...
Мила написа:Какво мислиш, че хората харесват в теб?
Честно казано, и аз не разбирам какво толкова ми харесват Хората... Да речеш, че имам тяло на олимпиец - нямам; да речеш, че съм красив духом - не е като да е вярно; да речеш, че съм скромен - не съм... Мисля че може да е от неизменната усмивка, и това, че се старая да давам... :-) Което не знам защо би привлякло когото и да е, но...
Мила написа:Какво харесваш ти у хората?
Харесвам как зад всяка студена фасада има топлина и уют... И как всички жадуват да поканят някого там, но ги е страх да не остави след себе си бъркотия (кой обича да подрежда?!)... Харесва ми, как всеки си има специфично „тайно“ почукване, след което те пуска „върте“... Харесва ми... :-)
Мила написа:Да кажем, че можеш да си избереш една музикална легенда, с която да изсвириш една песен. Кого би избрал и коя е песента. А защо?
Филм... Две са. Don't Cry и Dirty Magic... С г-н Роуз искам да я изпее с алтернативния текст... А с Декстър - искам да сме на акустични китари... Защо ли? Прочети им текстовете... Музиката им, също е шедьовър... А искам да поздравя един Човек с тях... ;-)
Мила написа:Ако трябва да те опиша с фентъзи арт, бих избрала:
Изображение
Ти кое би избрал?
За себе си ли? Хм... да видим... Ето:
Прикачени файлове
ONE_WINGED_ANGEL_by_Keitaro333.JPG
(144.79 KiB) Свалено 226 пъти
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

^PrincessA^ написа:
Longbow написа:Да ни заблудят могат предимно защитни механизми като неслизащата от лицето усмивка, почти натрапчивата арогантност и восокомерие, чаровното чувство за хумор и други... ;-)
Уверена съм, че зад споменаването на всяко едно от тези неща стои конкретен пример с конкретен човек /може би и не един/- назови ги :wink:
Хих... Навярно си се досетила, че „егоцентрик“ като мен не може да говори за другиго, освен за себе си в тази ситуация 8)
^PrincessA^ написа:
Longbow написа:Да речем че има само една друга зависимост над Вас и само една, наравно с Вас...
Тук е "редно" да попитам кои са? :wink:
Над Вас - Тя. Наравно с Вас - Семейството ми.
:wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Longbow написа: Ти осъзнаваш ли, че ми причини да се опитвам да напиша само по една дума за всичко това?! :lol:
Хех, толкова ли беше трудно?
Хайде втора доза тогава.
И за да не кажат, че се скатавам (като някои хора от ходене на Витоша):
Мила
Crematory
phoebe
Smoking Mirror
книга
Плазмодий
цветя
camel
Търговеца на кристал
кашон
бира

И като казах Плазмодий... спомняш ли си как му беше стари ник? А моя?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Мила написа:
Longbow написа:Ти осъзнаваш ли, че ми причини да се опитвам да напиша само по една дума за всичко това?! :lol:
Хех, толкова ли беше трудно?
Да.
Мила написа:Хайде втора доза тогава.
И за да не кажат, че се скатавам (като някои хора от ходене на Витоша):
Давай да я видим:
Мила - Срамежливка
Crematory - Авторитарна
phoebe - Многолик
Smoking Mirror - Любопитен
книга - прозорец
Плазмодий - Непукист
цветя - жертви
camel - Щастливец ;-)
Търговеца на кристал - Сродна
кашон - M4A1
бира - "Erdinger"
Мила написа:И като казах Плазмодий... спомняш ли си как му беше стари ник? А моя?
Не, не съм се ровичкал толкова... Аз съм пресен, ако не се досещаш... (БТВ, след 3 дни правя 1 годинка във форума :mrgreen: )
Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

В духа на въпросите на Мила:
:arrow: Ако на съфорумците е поставена задача да те опишат с по една дума, кои мислиш, че ще бъдат най-често използваните думи? Ако пък имаш конкретни предположения кой каква дума би избрал, очаквам да чуя и тях :wink:

+1: Едно време имаше едно анимационно филмче, в което едни човечета "влизаха" в популярни приказки и помагаха на "добрите" герои, изменяйки фабулата :mrgreen: Ти в сюжета на коя книга или филм би "влязъл" и какво би правил там? :alien: :P
Изображение

Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”