Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
На първия и втория ти въпрос не се наемам да отговоря, защото не съм близко запозната с прехвърлянето. Някой друг колега ще трябва да сподели тази информация.
Относно трета точка - няма как да започнеш втори курс, без да имаш оценки по основните предмети от първи, така че, логично, си започваш както му е редът - от първи.
Не ни пращат на "бригади" през лятото. Има стипендии за обучение в Япония от различни организации, за които можеш да кандидатстваш. Пребиваването там е обикновено за една учебна година.
Относно трета точка - няма как да започнеш втори курс, без да имаш оценки по основните предмети от първи, така че, логично, си започваш както му е редът - от първи.
Не ни пращат на "бригади" през лятото. Има стипендии за обучение в Япония от различни организации, за които можеш да кандидатстваш. Пребиваването там е обикновено за една учебна година.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- tarator
- В началото бе словото
Хихих зайчета! Добре дошли, нямам търпение да ви видя! :3
In this sea of mediocrity i can be anything i want to be.
- sumire-chan
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте. И аз съм в същото положение като deamonkiller, но смятам да се пробвам на второ класиране (не че имам голям шанс). Някой обаче знае ли дали ти пазят мястото?
Освен това искам да попитам някой осведомен по въпроса - ако се освободят места в японистиката и успея да вляза, трябва ли за започвам от първи курс? Няма ли изпити, след които мога да продължа с останалите? Аз и без това смятам по някакъв начин да си уча японския паралелно с моята специалност. Затова не съм сигурна откъде ще искам да започна.
Освен това искам да попитам някой осведомен по въпроса - ако се освободят места в японистиката и успея да вляза, трябва ли за започвам от първи курс? Няма ли изпити, след които мога да продължа с останалите? Аз и без това смятам по някакъв начин да си уча японския паралелно с моята специалност. Затова не съм сигурна откъде ще искам да започна.
- aikaeimin
Нещо не те разбирам. Ти вече учиш някаква специалност и искаш да учиш японистиката като втора? В такъв случай се кандидатства по съвсем друг ред, не в КСК.
- sumire-chan
- В началото бе словото
Не, нали казах, че чакам второ класиране. Още съм кандидат-студент, но съм приета в друга специалност. 
- aikaeimin
Аха.
Ами, започваш от първи курс, няма от кой друг да започнеш. Учебния план на никоя специалност не се припокрива с този на японистиката дотолкова, че да ти се налага да караш само 2 приравнителни изпита. Ние не учим само език.
Това са правилата за преместване:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... 011_godina, също виж чл. 169 от Правилника на университета - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... iversiteta
Мястото ти се пази, ако отидеш да потвърдиш, че ще чакаш второ класиране и си депозираш дипломата във факултета, където си приета.
Ами, започваш от първи курс, няма от кой друг да започнеш. Учебния план на никоя специалност не се припокрива с този на японистиката дотолкова, че да ти се налага да караш само 2 приравнителни изпита. Ние не учим само език.
Това са правилата за преместване:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... 011_godina, също виж чл. 169 от Правилника на университета - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... iversiteta
Мястото ти се пази, ако отидеш да потвърдиш, че ще чакаш второ класиране и си депозираш дипломата във факултета, където си приета.
- sumire-chan
- В началото бе словото
Arigatou gozaimasu!
Този отговор напълно ме удовлетвори.
- HeadBanger[RaVeN]
- В началото бе словото
Eхоо, едно тъпичко въпросче от мен...
Къде се провежда по-голямата част от занятията - лекции, упражнения,etc??? 
To find the balance you want, this is what you must become. You must keep your feet grounded so firmly on the earth that it's like you have 4 legs instead of 2. That way, you can stay in the world...
Life is a moment, there's no hereafter... So make it burn always with the hottest flame!
Life is a moment, there's no hereafter... So make it burn always with the hottest flame!
- aikaeimin
Всички лекции и упражнения се провеждат в сградата на ЦИЕК (Център за източни езици и култури).
- HeadBanger[RaVeN]
- В началото бе словото
Благодаря! 
To find the balance you want, this is what you must become. You must keep your feet grounded so firmly on the earth that it's like you have 4 legs instead of 2. That way, you can stay in the world...
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Колкото по-малко време остава до началото на година, толкова повече ме плашат колко било трудно в японистиката! 
Imagination > Reality
-
DreamingFlower
- В началото бе словото
Здравейте, колеги! 
Аз следвам друга специалност, но японския ме влече много. Учила съм преди време най-ниското ниво и се влюбих в езика! Много бих искала да го продължа, но по-скоро като частни уроци - нямам времето за курсове (или по-скоро ми идва твърде изморително и неефективно от 6 до 9 вечерта), които се предлагат, а и бих искала освен самия език да науча повече и за културата. Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук, но дали бихте ми препоръчали някого? Може би някои от японистите в ЦИЕК дават частни уроци? И ако случайно знаете на каква цена?
Аз следвам друга специалност, но японския ме влече много. Учила съм преди време най-ниското ниво и се влюбих в езика! Много бих искала да го продължа, но по-скоро като частни уроци - нямам времето за курсове (или по-скоро ми идва твърде изморително и неефективно от 6 до 9 вечерта), които се предлагат, а и бих искала освен самия език да науча повече и за културата. Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук, но дали бихте ми препоръчали някого? Може би някои от японистите в ЦИЕК дават частни уроци? И ако случайно знаете на каква цена?
- Rimedore
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Здравейте. Да питам - как мислите - ако няма желаещи и останат свободни места за 1 курс Японистика дали максималният бал за прием ще падне или ще приемат даден човек дори и да не покрива нужния успех? Знаете ли дали се е случвало в първа година да не са се запълвали всички свободни места?
Поздрави.
Поздрави.
-
DreamingFlower
- В началото бе словото
Rimedore, не съм чувала досега да са останали незаети места, мисля, че дори са се запълвали макс на второ класиране. Не разбирам какво имаш предвид под "нужен успех" - успехът, който ти е нужен, за да влезеш, е успех колкото или над този на последния приет - дали това е 5.80 или 4.30 зависи от търсенето на специалността дадената година и успеха на кандидатите. Японистиката е една от малкото, които години наред държат висок бал за прием просто защото местата са много малко, а желаещите - много.
- Rimedore
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Ясно.
Благодаря за пояснението.
Благодаря за пояснението.