МАГИСТРАТУРИ

Публикувай отговор
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Re: МАГИСТРАТУРИ

Мнение от Ginger »

Не съм сигурна, че разбирам въпроса. Оценката се формира от средно-аритметичната оценка от диплома+държавен изпит и от изпита (ако има такъв). Когато има интервю и оценката е "да" се формира като 6.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

За някои специалности в платено обучение няма никакъв изпит, нито събеседване. Само прием по документи, тоест по средноаритметичната от бакалавърското обучение. Би следвало числото на бала да е от 3 до 6.
Е, как тогава в този документ се получава, че за платените без изпит баловете са примерно 11,31 и подобни? Откъде идва втората оценка?
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Това са резултатите от миналогодишния прием. Възможно е тогава да е имало някаква допълнителна оценка. Истината е, че всяка специалност следва да обяви начина на формиране на оценката и това да е достатъчно ясно, за да може всики да има необходимата информация, а не да се чудим и да се питаме по форумите. Аз миналата година преминах през тези питания и лутания.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Да, проверих и в изискванията за балообразуване на специалността, която ме интересува, при това от минала година. Пак няма допълнителна оценка, а баловете са с големи числа. Оттам идва и мистерията, че според дадените от теб документи някои приети в платено обучение имат по-висок бал от приетите държавна поръчка в същата специалност. Което вече кърти мрака.
ive__lina
В началото бе словото

Мнение от ive__lina »

Логично е да предположим, че бал 10-11 се е образувал като се съберат оценките от дипломата и държавен изпит примерно.
След дълго взиране в линка за баловете, така и не намерих нищо за ФЖМК :(
vilinceto
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил

Мнение от vilinceto »

А някой да знае колко са бройките(като кандидати за тази година, а не колко се отпускат от университета) за магистратурите по психология, преди малко прочетох, че поради многото кандидати часът за интервю по трудова и организационна се премества по-рано...
Еленаст
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: семестриално завършил

Мнение от Еленаст »

Привет!
Интересува ме кога са сроковете за записване за магистратура във ФСЛФ,ФЖКМ и ФКНФ?Би трябвало датите за записване да са едни и същи,но тъй като аз кандидатствах и в трите и зная,че съм приета в един от тях,а другите още не са изкарали списък с приетите,се чудя дали няма някоя уловка и да трябва да се запиша на по-ранна дата!До колкото знам са около 20-30 октомври записванията?Има ли някъде публикувана информация по този въпрос в нета?
Намерих тази информация,тя за всички факултети ли е валидна за държавна поръчка:
"http://fmi.students.bg/
І-ви етап класиране държавна субсидия в магистърски програми през уч. 2008/2009 г.
Обявеното класиране за местата, субсидирани от държавата, http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/m ... I-2007.pdf е предварително - то става факт с издаването на Заповед на Ректора на СУ, която се очаква на 16 октомври. Записването на приетите студенти ще се извърши на 17, 18 и 20.10.2008 г.
"

Благодаря предварително!
hypodila
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hypodila »

Искам да питам,след като завърших СУ и ще записвам магистратура, ама в друг факултет ще ми трябва ли академична справка, или мога да мина без... :salute:
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
megimegi
В началото бе словото
Специалност: geography and English

Мнение от megimegi »

[интесесувам се дали има магистратура Човешки ресурси в СУ
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Има около 4:

- Бизнес администрация и човешки ресурси към СтФ
- Трудови пазари и развитие на ЧР към Социология
- Трудова и организационна психология към Психология
- Организационно поведение и консултиране на организацията към Психология

/може и да бъркам леко някое от наименованията :oops: /
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

^PrincessA^ написа:- Организационно поведение и консултиране на организацията към Психология
За първи път чувам за подобно нещо :shock: . Да не е нововъведение от тази година?
Edit: Наистина има такава! :cheers: Значи имам двоен шанс за HR!! :flower: Чудесно!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
JustMee
В началото бе словото

Управление на информационните ресурси-магистратура

Мнение от JustMee »

Вече пуснах съобщението,но чак сега видях,че има и специално място за магистратурите.Та въпроса ми е някой има ли идея какво представлява този тест по компютри за магистратурата Управление на информационните ресурси?Благодаря предварително!
mischle
В началото бе словото

Мнение от mischle »

И аз да попитам нещичко, има ли тук някой, който да е записал магистратура от философски факултет и по-конкретно тези, които са под общото название философия, ако да, то нека каже тъй като 90% са редовни как горе долу са разпределени часовете, всеки ден ли са, по колко часа, а може и нещичко за сесиите да сподели.
chicaaa
В началото бе словото

Мнение от chicaaa »

Искам да попитам къде и кога мога да се информирам за датите на приемните изпити за магистратурите в отделните факултети? Не намерих и информация за това в какво се състои този изпит. Ясно ми е, че за всеки факултет и за всяка програма е различно, но къде пише за какво да се готвя? Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

chicaaa написа:Искам да попитам къде и кога мога да се информирам за датите на приемните изпити за магистратурите в отделните факултети? Не намерих и информация за това в какво се състои този изпит. Ясно ми е, че за всеки факултет и за всяка програма е различно, но къде пише за какво да се готвя? Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.
И тук ли има тема за магистратури?

Ами аз ще подам документи в понеделник. И тогава /предполагам/ ще разбера датите на изпитите. Иначе на този етап не знам една дата.

А за съдържанието на изпита... моля, моля има си конспекти от юли още. Виж си за ресорните ти специалности.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”