300 - Three Hundred - мнения
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
Днес гледах филма и въпреки, че съм привърженик на историчеката достоверност, ще кажа че останах доволен от видяното. Ефектите са на първо място, а и нещото, заради което си заслужава да се гледа на кино. Сюжет така или иначе не съм очаквал, тъй като представеното събитие се случва в рамките на твърде ограничен период от време. Персийската армия наистина беше хиперболизирана, но за мен е важно, че беше красноречиво внушение за нейната мощ. Все пак и Ксеркс е имал елитни части, дори и да не са били свинеподобни. Ако искате представяне на битката в чисто научния и стил четете лекциите на Петър Делев. Те са достатъчно интересни. Още веднъж ще похваля визията, а любимия ми момент е пристигането на персийските пратеници и по-точно момента, в който се показват зад възвишението. Подбраните цветове са зашеметяващи, а сценичните костюми (особено в тази сцена) вдъхновяващи. Няма да дам цифрово изражение на моята оценка, тъй като не смятам, че могат да се дават отделно точки за различни компоненти или за цялостния продукт след като тук оценката би трябвало да е впечатления. И накрая не забравяйте, че целта на авторите не е историческата достоверност, а внушението. 
Silence tells me secretly Everything!
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
имаше и едни дебелаци, единият даже май беше с някакви израстъци като рачешки щипки вместо ръце, дето обезглавяваше генералите, които са разочаровали КсероксЦиндил-Пиндил написа:Не знам какво са троловете, ама тези странните в армията на Ксеркс бяха просто маскирани воини. Мисля, че сценаристите не са искали да вкарват митични и паранормални герои във филма.
Вие май търсите под вола теле, щото всички до един сте прекалили с фентъзи книжките като деца
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Това, че нещо е рекламирано като "хитово" и е лъскаво опаковано не означава, че е стойностно. Ако не беше университетски форум щях да ти кажа, че като пораснеш може и да установиш, че киното може да е изкуство, а не само дъвка за окото като подобни продукции. Както има комикси, списания и вестници от една страна и романи-шедьоври от друга, така и при филмите популярното и масовото са предимно... еднодневкиRichard B. Riddick написа:Бе според мен целта на всичките "пишман" критици е просто да оплюят хитовия за сезона филм,просто "щото е модерно" или за да се правят на много умни.И в двата случая изглеждат глупаво
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми аз одъртях вече(24години) ти викаш да пораствам...То ако не беше университетски форум да си ви теглил една, ама ей на опитвам се да ви накарам да напишете смислени доводи какво толкова лошо има във въпросния филм и нито един не е дал такива...Един се хванал като удваник за това ,че нямало историческа достоверност,друг,че не му харесвала музиката ,трети го изтеглил за 10минути от нета и после псува ,че си загубил трафика...
И не ,не е задължително всичко което е лъскаво да е добро,както и НЕ е задължително всичко което е комерсиално да е лошо...А да установил съм по-отдавна от теб ,че киното може да е повече "от дъвка за окото",но също така съм разбрал ,че има различни видове жанрове и не е необходимо един филм да прокарва/внушава някакви конкретни идеи и да спазва някакви рамки за да доставя удоволствие на гледащия го.Това ,че един филм е "еднодневка"(брей кои ли са многодневките) не значи ,че трябва да си нещо тъп за да го харесваш.
Ама аз защо ли се хабя,нали казах ,че няма да пиша в темата.Не малко ,че преподавам на разни дечиня,ами сега трябва да си пиша и във форумите с подобни...айде нЕма нужда
И не ,не е задължително всичко което е лъскаво да е добро,както и НЕ е задължително всичко което е комерсиално да е лошо...А да установил съм по-отдавна от теб ,че киното може да е повече "от дъвка за окото",но също така съм разбрал ,че има различни видове жанрове и не е необходимо един филм да прокарва/внушава някакви конкретни идеи и да спазва някакви рамки за да доставя удоволствие на гледащия го.Това ,че един филм е "еднодневка"(брей кои ли са многодневките) не значи ,че трябва да си нещо тъп за да го харесваш.
Ама аз защо ли се хабя,нали казах ,че няма да пиша в темата.Не малко ,че преподавам на разни дечиня,ами сега трябва да си пиша и във форумите с подобни...айде нЕма нужда
.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Гледах го в събота и честно, вече почти не го помня. Значи не ми се е сторил добър. Силно впечетление ми направи цветовата гама. Много добре измислено. За сметка на това комп. ефекти...тва ако е вълк...
И бебешките черепи стояха като гумени. Както и да е. Роклята на царицата беше страхотна. Смятам лятото в Пловдив така да се разнасям. Много ще ми отива на античната обстановка. Обаче като развитие на персонажитеееее...пълна скръб - нямаше такова. Всичкото беше на едно плоско ниво и адски предвидимо. Песента накрая
ни събуди и се заслушахме, но така и така и ние не разбрахме дали е българска.
Но, аз не разбирам от филми, гледам много рядко. Така че мнението ми не може да бъде меродавно и не задължавам никого с него.
П.С. Абе все пак не ви ли изглеждаха съвсем леко гейски така обезкосмени
Но, аз не разбирам от филми, гледам много рядко. Така че мнението ми не може да бъде меродавно и не задължавам никого с него.
П.С. Абе все пак не ви ли изглеждаха съвсем леко гейски така обезкосмени
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"метросексуални" не означава ли мъже, които се грижат повече за външния си вид и сексапил дори повече от жените - примерно прически, маникюри, обезкосмяване, ала-бала.. примерно Бекам го пишат метросексуален 
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове