Грузия и Русия - война!!

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Грузия и Русия - война!!

Мнение от proUSA »

Заловиха Саддам, изработи се нова конституция, за която гласуваха 8 млн. иракчани. И ще се изтеглят.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

защо не си смениш ника на антирусия и да приключиш да ръсиш безмислици?
също би ми било любопитно, кои ИА ползваш за източници за всички тея неща ;)
колко са щастливи иракчаните на САЩ, леле мале
medicate, medicate
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Имествате темата. Тук не става дума за САЩ и Ирак, а за Русия и Грузия.
Очевидно е, че руснаците само дебнеха повод, за да напердашат западно-ориентираната и целящата членство в НАТО Грузия, а Саакашвили им го даде, като не успя да предвиди такава агресивна реакция от страна на Русия и нападна Ю. Осетия. Чрез военния си натиск сега и настроенията вътре в Грузия, руснаците могат да постигнат оттегляне на Саакашвили и наследяването му от човек, по-меко настроен към Русия.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Щом ме нападате така означава, че съм прав, което си е ласкателство.
Не си струва да си сменям ника на antiRUSSIA, защото не подхождам с омраза, както те се държат с всички демократични държави.Там където руснаците са влезли нищо добро не е последвало. Не е вярно ли? Оборете ме с аргументи.
Трудно ми е да преценя личното щастие на всеки иракчанин, но е ненормално да сравнявате сегашната обстановка в Грузия с Ирак.
В Ирак има международна коалиция начело с демократична държава - САЩ.
В Грузия няма коалиция, а Русия е една недемократична държава.
Ирак се управляваше от тиранин, Грузия от демократияно избран президент.
.......................
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

proUSA написа:демократична държава - САЩ
:scratch:
proUSA написа:Щом ме нападате така означава, че съм прав, което си е ласкателство.
Tова също ми е интересно как го реши. :)
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

proUSA написа:Има много истина в тези думи на Саакашвили:
"On Friday, hundreds of Russian tanks crossed into Georgian territory, and Russian air force jets bombed Georgian airports, bases, ports and public markets. Many are dead, many more wounded. This invasion, which echoes Afghanistan in 1979 and the Prague Spring of 1968, threatens to undermine the stability of the international security system.

No country of the former Soviet Union has made more progress toward consolidating democracy, eradicating corruption and building an independent foreign policy than Georgia. This is precisely what Russia seeks to crush."
Мисля, тук Наакашвили е забравил да спомене виетнамската война, например или приключението Синя светлина ли, как беще там в Иран, да не говорим за агресията в Ирак или в една съседна нам държава...
....
Във втората част явно личи, че е полудял, щом вече е забравил за Литва, Латвия и Естония! Те скоро може да започнат да се връщат от мястото, към което той пълзи!
А неговата демокрация я гледахме и по времето на последните ппрезидентски избори. Горките грузинци, какви дебили ги управляват, а иначе са ми били винаги толкова симпатични...
Преди около година се запознах с двама братя: Отар и Нодар Лордкипанидзе! :wink:
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Ето че нещо липсваше - Виетнам и как руските марионетки там подпалиха враждата в един народ - пак доказателство, че правят само злини. Литва, Латвия и Естония и как само успяха да се измъкнат от руската хватка е пример, който Грузия трябва да последва, защото сега те са проспериращи. Дали найстина Естония иска да си тръгне от ЕС? Съмнявам се, в противен случай щяха ли да махат паметник на една армия-окупаторка? Протестите в Естонската столица, привидно провокирани от преместването на монумента на Червената армия (Бронзовият войник) от центъра на Талин, се превърнаха в двудневни безредици, в които пияници и крадци „обяздиха” политическите или етнически мотиви. Защо ненависта към Русия е толкова силна именно в съседите й? Защото те най-много са страдали от варварското й поведение.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Грузия и пълната неадекватност на Наакашвили, момко млад, е темата, а не Прибалтика!
Бил подписал в Тбилиси споразумение за изтегляне!? Ми да се изтегля, но по-добре да не беше влизал, за да зачерни толкова хора от неговата Грузия. Само че сега май ще има прекратяване на договора само ако Грузия признае ненарушимостта на границите на Ю. Осетия и Абхазия, пък те формално ще си останат в нейните граници уж.
Чува се, че Русия ще бъде отново само посредник между Тбилиси, Цхинвали и Сухуми и гарант на споразумението между тях...
Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Не не, proUSA е адски култова личност, новия форумен шут :laughing3: :laughing5:
Тотален компас, ти в коя държава живееш, да ти говори нещо турското робство и войната за Освобождение? Не говоря, че Русия е дошла да спасява братския славянски народ, но резултатът е налице.
Аз ще играя пас по тази тема, прекалено много забраванковци станахте тука.
medicate, medicate
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Всички ме знаете, че съм проамериканец, :lol: но смятам, че в този конфликт Русия има право и заставам на нейна страна. Друг е въпросът дали този конфликт щеше да е възможен, ако Грузия беше член на НАТО? Малко ме съмнява. :lol:
Според мен САЩ вече трябва да са наясно, че моментът да прекършат Русия отлетя и няма да се върне. Ако бяха малко по - решителни трябваше само да дадат зелена светлина на Патън и тогава...резултатът щеше да е повече от добър за тях, но...това време отлетя. Сега Русия стъпи на крака икономически и засили доста добре позициите си на политическата карта. Време е вече всяка от великите сили да си гледа кирливите ризи на своя континент. Вместо да пускат мними чадъри над Грузия, САЩ трябва да насочат усилията си към стабилизиране на икономиката и освежаване на работната сила. Вече има една НАФТА, но тя не функционира по най - добрия начин (може би само ЦЕФТА е по - зле :twisted: )според мен. 500 млрд. бюджетен дефицит е резултат от един алчен президент и една безсмислено дълго проточила се война.
Чудя се как ли ще се отрази на доста по - скромно развитата руска икономика една дълга война в Грузия. :roll:

Но...повече от ясно е, че надлъгването ще продължава вечно. Кога ли обаче всички ще осъзнаят, че е безсмислено... :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

proUSA написа:Щом ме нападате така означава, че съм прав, което си е ласкателство.
Не си струва да си сменям ника на antiRUSSIA, защото не подхождам с омраза, както те се държат с всички демократични държави.Там където руснаците са влезли нищо добро не е последвало. Не е вярно ли? Оборете ме с аргументи.
Трудно ми е да преценя личното щастие на всеки иракчанин, но е ненормално да сравнявате сегашната обстановка в Грузия с Ирак.
В Ирак има международна коалиция начело с демократична държава - САЩ.
В Грузия няма коалиция, а Русия е една недемократична държава.
Ирак се управляваше от тиранин, Грузия от демократияно избран президент.
.......................
Ало демократичния, събуди се. САЩ са мнооого демократични, няма що. Още си я има организацията Ку-клукс-клан. САЩ какво правят по въпроса? Най-демократичната държава през последните години е водила най-много войни. Супер демокрация!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Мнооого се нервирам на такива мнения. Кажи ми една по - демократична държава от САЩ и се обоснови ЗАЩО е по - демократична.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
ivansev
В началото бе словото

Мнение от ivansev »

camel написа:Мнооого се нервирам на такива мнения. Кажи ми една по - демократична държава от САЩ и се обоснови ЗАЩО е по - демократична.
Швейцария. Веднага се обосновавам. Всичко се решава с референдуми, т.е. хората решават. Не членуват в никаква военна организация(НАТО и тем подобни).
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Референдумите (с ревностен привърженик - Русо) са един порочен начин на бягане от отговорност и са изключително грешен метод за взимане на решения (да попитаме Иванчу заварчика от квартала какво мисли за кризата с млекопроизводителите, а?), но...това е друга тема. Въпросът е друг: честата употреба на пряка демокрация не означава, че една страна е по -демократична от друга, която залага (а и така трябва) на представителна демокрация. Въпросът остава отворен: защо Швейцария е по - демократична от САЩ? Може би защото Базелската банка е събирала репарациите на победена Германия след Първата световна война, или може би защото същата тази банка ръководи комитета "Кук" и е играла дейна роля в разпределянето на парите по плана "Маршал", който е...американски...И тук си идваме на думата. Нужни ли са на Швейцария съюзи, след като тази страна е финансово и политически обезпечена от всички страни? И най - вече...защо тя е по - демократична от други страни? Ако ме питаш защо САЩ е по - демократична държава от Китай примерно ще ти отговоря веднага. :wink:

- Of course not!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

camel написа:Всички ме знаете, че съм проамериканец, :lol: но смятам, че в този конфликт Русия има право и заставам на нейна страна.
Е това е абсурд, по-скоро оксиморон! Значи не вярваш сляпо и при всяко положение? Ми тва е по-лошо отколкото въобще да не вярваш! Ако засилиш елементите на разсъждение, ще почнеш още по-малко да вярваш... :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”