Вяра и религия.

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Вяра и религия.

Мнение от Boromir »

Ха.... ха... ха.... х... а...

Леле, ще се пръсна от смях!!! То бива остроумие, ама чак толкоз!!!
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Приписват ми се думи, които не съм изричал. Не съм коментирал религиозни системи и не съм споменавал нищо за вярвания. В мнението ми за силата говорех за векторната величина, измервана в нютони. Бях извън темата, за да предизвикам противопоставяне, но явно не се получи.
П.П. как се определя религиозната ориентация на човек, който никога не е споменавал в какво вярва? :shock:
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

FightForFreedom написа:Аз не вярвам, че която и да е било идеология е усвоима за последователи. Видно е, че пропастта между учителите и учениците е огромна. Може би всеки, който иска да постигне велики дела, трябва да се откаже от школи и учители и да избере сам пътя си :D
Това отговаря ли на въпроса ти :lol:

Мила, защо изобщо трябва да локваш темата?

Изображение
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Казах "може би" защото ми хрумна като идея... Иначе аз самият си основавам идеите на неща, които са ми били преподавани на различни места и по-късно съм доразвил за себе си. Искам да кажа, че аз самият не съм добра илюстрация за това мое хрумване, както и хрумването не е добра илюстрация за мен.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
stolio
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: втори

Мнение от stolio »

1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.

3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.

4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.

5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.

6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.

7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.

10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

11. Чакам възкресение на мъртвите.

12. И живот в бъдещия век! Амин.
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

Аз съм пантеист ... вярвам, че Бог се разтваря във вселената, че всеки от нас е част от цялото наречено Бог ... тревата, зелето, звездата, клавиатурата ми и аз ... създадени сме от едно и също нещо, от някакви миниатюрни частици ... въздух и аз е едно и също ... ти и аз сме едно ...
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Като малка вярвах в Бог(в християнския бог), дори се молех всяка вечер - така правеше и баба ми, тя всъщност бе човекът, който ме научи как да се моля. След време обаче, както обичат да казват хората разбрах, че се моля на себе си :lol: . Вече като що-годе израстнал човек съм с по-различна представа за света; не вярвам във всемогъщото божество, което вижда всичко и направлява живота ни; на което се молим, на което всяка религия дава различно име. В последните години се ориентирах към Будизма, не като религия, а по-скоро като светоусещане, като вяра в твоите собсвени възможности да откриеш "Бога" в самия себе си. Поставям го в кавички, защото вече отдавна не влагам в тази дума смисъла, който и приписват всички. Да откриеш Бога в себе си, като да се промениш, да се самоусъвършенстваш, да се стремиш към по-доброто, по-мъдрото, по-състрадателното "себе си" и накрая да успееш да прозреш Истината, Същината на живота и да преодолееш тленното в себе си, намирайки нещо по-висшо. В това вярвам сега. :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

именно това виждам и аз в идеята на религията изобщо. изначално с цел по-почтен и добър живот тя е добила тираничен характер (не визирам конкретна религия,в повечето го има..)
отклонението от някаква установена норма на поведение те прави грешник.за мен единственият Бог е в сърцето,той е онази светлина,която ти показва правилния път и дава криле на съзнанието ти,дава ти вяра в самия себе си.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
chaosmaster
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от chaosmaster »

Вярвам,че не вярвам в нищо ;) Колкото и банално да ви звучи...но,хей - вярата не е нещо оригинално,is it :twisted:
Аватар
Nadir
Пишете, о, братя
Специалност: Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: първи

Мнение от Nadir »

Аз съм агностичка. Мноооооооого удобен вариянт :lol:
Като цяло обаче съм склонна да не вярвам в нищо, което не мога да видя,чуя, помириша, докосна, усетя, почувствам и т.н ...
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Аз пък предпочитам да предполагам разни неща. Предполагам, че има Бог, че мисли за мен и че ме обича. Може да греша, но поне ми е адски хубаво да се заблуждавам.

Предполагам, че така разсъждава всеки разумен вярващ, но няма как да знам, защото са ме възпитавали в духа на най-циничен атеизъм. :roll:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Атеист съм - за мен богове няма. :|
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не ти трябват "богове". И за мен богове няма. Бог е един и един е Бог.
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология

Мнение от valandin »

Вярвам в Бог,да.Християнството ме урежда като религия.
New jorney
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Човекът е единствена мяра за всяко добро и зло. Вярата в богове, духове, караконджули и т.н. е за хора, които са се отказали от интелекта си и предпочитат да не си задават въпроси
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Публикувай отговор

Обратно към “Култура”