Приятелство с бившия/та

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Приятелство с бившия/та

Мнение от Kristo »

Ам приятелство между бивши е некво фалшиво и лицемерно, колкото и да си втълпява човек че е "зрял и с як характер и може да поддържа такова приятелство"...

Да не говорим, че има и един момент с ревността - ако бившата ти е приятелка и си хване нов:
1/ Ако я ревнуваш, значи не е приятелство тва, а имаш още чувства
2/ Ако не я ревнуваш, значи отношенията ви са били фалшиви от самото начало и само си играете на "отношения"

Много жени обичат тва "нека си останем просто приятели", защото това им подкрепя самочувствието - да е приятелка с мъж, който не иска, но от нейна гледна точка е още един обожател, който да гасне по нея. Мъж никога няма да каже на жена "да сме само приятели", защото той знае че не може да е приятел с нея. Не защото по принцип не може, а защото няма нужда от приятелка, която да го иска, а той нея - не. Трябва да са еднакви двете желания.

Като извод - приятелство между мъж и жена е възможно, но приятелство с бивша и приятелство между хора, от които единия има чувства - НЕ!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Ама разбира се, че това важи за ВСИЧКИ хора на света. Няма по-голяма истина.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Тва за мен ли беше или за моите съратници по мнение - Инвизибъл и Светльо?
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е не е за всички за някакви достатъчно големи % и ;)
иначе за несъгласните .. колко от приятелите ви /мислите че/ владеят демидж контрол и нз какво беше другото на които ако предложите да развалите приятелството си със секс и ще вземат та да откажат :roll:

пп ако някой изрови темата за мъжете и жените много ще му се радвам :lol:
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Имаше неква книга "Човекът и жената: Интимно", какво ли казват вътре по нашия спорен въпрос...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Kristo написа:Мъж никога няма да каже на жена "да сме само приятели"
Сигурен ли си? :lol:

И изобщо си мисля, че дискусията направи остър завой и отиде в посока "дай първо да дефинираме какво е приятелство, че да можем после да кажем между кои хора може да съществува".

Пълноценно приятелство може да съществува и при наличие на прословутите чувства (които в общия случай са просто неконтролирана химия.) Просто ще бъде приятелство + чувства (неконтролирана химия), но за да възприеме човек това твърдение първо трябва да се е научил да отделя нещата едно от друго.

Исо, никой от мъжете, които слагам в категорията приятели (да се отбележи, не познати) няма да се съгласи да спи с мен. А от близките познати дори някой да се съгласи, то той ще живее на принципа "я сега тая колко си пада по мееееен..." просто защото мъжкото его е като мъжкото достойнство - погали го малко и веднага ще увеличи размера си поне двойно. У никого у тях няма да се появи желание да има по-интимни взаимоотношения от "ми правехме секс един-два-няколко пъти, ама това е всичко, иначе сме си само приятели". Наистина мисля, че подценяваш циничността както у мъжете, така и у жените.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Сигурен съм!
Мъжете делят жените на 2 типа - приятелки и такива за нещо повече. Щом каже "САМО приятели", той сам си тегли ножа и си режи опцията за нещо повече. А тя присъства в главата на всеки мъж спрямо ВСИЧКИТЕ му жени, които познава.

Ако сте чували за теорията за русалките - между всеки мъж и всяка жена познаващи се, има часовник, който от момента на познанството им отмерва колко време им остава докато единия "хареса" другия. При мъжа тва важи с пълна сила - казваш "тя ми е само приятелка", но от тогаз часовника тик-така до момента, в който я види като нещо повече. Мъжката психика запазва така една жена като бъдеща опция. Тва е свързано с мъжката природа да опложда всичко женско. Дори и човека да няма реални желания спрямо госпожицата, след време рано или късно ще се появяват. Просто при жените такива осъзнавания идват по-трудно и по-бавно.

Иначе за мен приятелство между мъж и жена е възможно, точно по тази причина. Но дали е истинско приятелство, а не некво лицемерие или дълбоко заспали химии между двамата, които един ден ще се събудят - тва оставям на вас, да си преценяте....

А където е имало чувства, приятелството е умряло като опция. Може да се насилиш, да се престориш, даже и двамата може да се постараят, но винаги има ревност, съжаление, чудене кво би станало... Всеки себеуважаващ се човек, би се отърсил от една провалена връзка, като разчисти терена за строеж на нова връзка. И си представете някъв парцел, каква е разликата ако е голо поле и строиш от нулата и ква е разликата ако има останки от стари постройки (демек приятелства с бивши) - как ще строиш, ако там се мъдри баш в центъра няква построичица тип "Селски нужник", която човек си пази от куртоазия... Ай моля ви се...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Кристо, хубава логика вкарваш на теория, ама на места практиката здраво я подронва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е, че ти не ми знаеш практиката - мога да се похваля с доста успехи точно в разграничаването на хората... ако не друго... :(
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

Kristo написа:Тва за мен ли беше или за моите съратници по мнение - Инвизибъл и Светльо?
беше за всички, които смятат, че отношенията между хората приключват с края на връзката. Съжалявам само, че не сте съумяли да запазите добрите си отношения с бившите ви приятелки. Не говоря за всички, но поне за някои от тях.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

има разлика м/у приятелство и добри отношения аз тях съм си ги запазил със всички бивши :)
Последно промяна от invisible на 27 Дек 2010, 18:49, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не, не, не, не... чакай сега...

Едно е "добри отношения", друго е "приятелство" - аз се разбирам добре с хората и не ми е трудност... Трудност е да си приятел, щото тва изисква определена нагласа спрямо някого. Не съм казал, че съм на нож с бившите си, просто не ги приемам като friend-material... и не защото не са добри като приятели, а просто щото не може да се получи - природата (ако сте вярващи - Бог) така е решила.

Края на връзката слага край на един тип отношения, които са били максимума на възможностите за отношения. Никой себеуважаващ се не би се примирил с по-малко от максимума. А като не може да го получи, всички други възможности му се виждат ненужни...

Да не говорим, как човек ще гради нова връзка с друг човек, ако още има отношения с бившите и те не са просто "добри отношения" а си е цяло приятелство... Стига филми, знаете за кво говоря...
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър

какви филми сега :) просто отношенята между хората се нуждаят от време. факт
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Kristo написа:Е, че ти не ми знаеш практиката - мога да се похваля с доста успехи точно в разграничаването на хората... ако не друго... :(
изобщо не съм имала предвид единствено твоята практика. Ur not the centre of the Universe, u know ;)
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

MidwinterSun написа:
Kristo написа:Е, че ти не ми знаеш практиката - мога да се похваля с доста успехи точно в разграничаването на хората... ако не друго... :(
изобщо не съм имала предвид единствено твоята практика. Ur not the centre of the Universe, u know ;)
Може да не съм центъра, ама съм по-близо от всички, които познаваш... :mrgreen:

И аз изложих моите доводи, да чуя вашите доводи в полза на вашето твърдение... Давам ви думата... Имате време, докато разходя зайкинята...
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”