Разбрах вече само, че ще ни преподава Къртева-Данчева и там има строй се преброй се. По какво преподава? Тежък ли е материалът, понеже направих грешката да подценя предметите първият семестър и то... се мултиплицираха с повишителни.
Кореистика
Модератор: Don Horhe
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Re: Кореистика
Аз да попитам сега горните курсове за втория семестър. Какви предмети ще имаме, кой ще ни ги води, обявени ли са вече избираемите предмети, до кога е срока за плащане на таксите за втори семестър, изобщо при кой трябва да внимаваме повечко през идната пролет и не само..... с какво ще ни занимават... абе каквато и да е информация! Искам да разбера и като график как ще вървят тези дисциплини. Ако някой помни нещо от втори семстър, първи курс? 
Разбрах вече само, че ще ни преподава Къртева-Данчева и там има строй се преброй се. По какво преподава? Тежък ли е материалът, понеже направих грешката да подценя предметите първият семестър и то... се мултиплицираха с повишителни.
- que3n0fdrama
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
О, аз мога да разкажа за Къртева на ентусиастите, по спомени от миналата година. Втория семестър преподава Графика, фонетика и лексикология на корейския (един предмет е, да) и Увод в корейското и алтайското езикознание. Наистина е препоръчително да не отсъствате, защото накрая на изпита си ви казва, че ви намаля оценката, понеже не сте ходили редовно... като мен
("От Варна съм и спешно трябваше да се прибера точно в четвъртък" не действа, да знаете). Изпита по ГФЛ се провежда в 2 части, първо ви дава в самия край на семестъра един тест на нещата от упражненията, повечето от които са поносимо не-скучни и се помнят лесно. На самия изпит ви дава 2 въпроса по които да мислите десетина минути, или колкото там ви е необходимо, дрънкате 5 минути небивалици, после ви показва теста и ви кара да обясните какви са ви грешките. Накрая ви пише 3. Чиста работа
За езикознанието би трябвало да важи същия принцип, но аз не се явих, и нищо не знам. За самия материал, ако под тежък имате предвид неописуемо скучен, да, значи е тежък, а и се диктува прекалено бързо, за да успеете да осмислите каквото и да било по време на лекция, и после не си разбирате съкращенията по бележките. За преписване по време на изпита ще трябва да си приготвите вълшебните пръчки и да сложите покер-лицата, на ГФЛ пускаше по трима души в стаята, а останалите трепериха отвън. Ако като мен не можете, това съвсем не е подходящ момент да решите да се пробвате. Общо взето, да не ви пука, ако не гоните стипендии, просто приемете, че и с 3 и с 6 се взима, и не се тормозете за глупости
Успех, а ако имате други въпроси, се обръщайте към по-всезнаещите колеги, аз дори вече не уча там 

-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
А къде?que3n0fdrama написа:О, аз мога да разкажа за Къртева на ентусиастите, по спомени от миналата година. Втория семестър преподава Графика, фонетика и лексикология на корейския (един предмет е, да) и Увод в корейското и алтайското езикознание. Наистина е препоръчително да не отсъствате, защото накрая на изпита си ви казва, че ви намаля оценката, понеже не сте ходили редовно... като мен("От Варна съм и спешно трябваше да се прибера точно в четвъртък" не действа, да знаете). Изпита по ГФЛ се провежда в 2 части, първо ви дава в самия край на семестъра един тест на нещата от упражненията, повечето от които са поносимо не-скучни и се помнят лесно. На самия изпит ви дава 2 въпроса по които да мислите десетина минути, или колкото там ви е необходимо, дрънкате 5 минути небивалици, после ви показва теста и ви кара да обясните какви са ви грешките. Накрая ви пише 3. Чиста работа
За езикознанието би трябвало да важи същия принцип, но аз не се явих, и нищо не знам. За самия материал, ако под тежък имате предвид неописуемо скучен, да, значи е тежък, а и се диктува прекалено бързо, за да успеете да осмислите каквото и да било по време на лекция, и после не си разбирате съкращенията по бележките. За преписване по време на изпита ще трябва да си приготвите вълшебните пръчки и да сложите покер-лицата, на ГФЛ пускаше по трима души в стаята, а останалите трепериха отвън. Ако като мен не можете, това съвсем не е подходящ момент да решите да се пробвате. Общо взето, да не ви пука, ако не гоните стипендии, просто приемете, че и с 3 и с 6 се взима, и не се тормозете за глупости
Успех, а ако имате други въпроси, се обръщайте към по-всезнаещите колеги, аз дори вече не уча там
- que3n0fdrama
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
мм-пиеска
Колеги, гответе се да ни гледате на сцената на Актовата зала в края на май
Ще играем комедийната версия на Хънгбо и Нолбу на корейски! Ще участват почти всички кореисти от втори и трети курс. Спокото, ще има човек, който ще разказва на български за какво иде реч в пиесата. Ще раздвижим малко учебния процес
Ще се разчуе точната дата, така че-заповядайте! Мероприятието е послучай Дните на корейската култура в ЦИЕК. Ще има и симпозиум по Кореистика, в който, за съжаление, нямам представа кой ще участва. Награждаването за рецензиите ще се състои в някой от тези дни.
ПРЕЗ ТРЪНИТЕ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ
Здравейте!Искам да ви попитам дали се знаят точните дата и час на симпозиума и пиесата?Също така понеже не съм прочела цялата тема ще ви помоля да ми кажете дали е възможно човек, който не е от университета да присъства на лекциите?Ако да-то по кое време се провеждат и по кои предмети?Същност съм доста заинтересована и всяка информация ще ми е от полза!Между другото съм чувала, че доста трудно се влиза... 
симпозиумът ще бъде на 30 май, за час-мога да кажа, когато това стане ясно. Пиесата ще бъде на 4 юни от 14.00ч. А за всички заинтересовани от Кореистика съветваме да дойдат в Центъра за източни езици и култури и да говорят лично с преподаватели и студенти. Има твърде много информация, за да се пише във форума. Така че-Петя, заповядай!
-----
Edit: А, да, и да попитам как бихте превели това: 인생은 전투
Вездесъщият чичко Гугъл го преведе така: Life’s a battle (Insengeun Jeontu). Правилно ли е? Благодаря.
Edit: А, да, и да попитам как бихте превели това: 인생은 전투
Вездесъщият чичко Гугъл го преведе така: Life’s a battle (Insengeun Jeontu). Правилно ли е? Благодаря.
Руслана мерси за информацията.Ще помоля,ако някой знае от колко часа утре е симпозиума да напише. 
съжалявам, обаче симпозиумът беше вчера, а пък аз от доста време не съм влизала във форума, та да попръвя инфото.нищо поне датата на пиесата остава същата.
пък онова за "животът е борба" е правилно като превод. само дето транскрипцията куца. не е джеонту, макар че така е прието да се пише на латиница. чете се "чонтху" и "гъ"-то, в "инсен(г)ън"-"животът", се пише, но се произнася много леко, с гърлено произношение-"инсен(г)ън чонтху".
пък онова за "животът е борба" е правилно като превод. само дето транскрипцията куца. не е джеонту, макар че така е прието да се пише на латиница. чете се "чонтху" и "гъ"-то, в "инсен(г)ън"-"животът", се пише, но се произнася много леко, с гърлено произношение-"инсен(г)ън чонтху".
Благодаря ти, Руслана! (радвам се, че все пак е било вярно преведеното от google
)
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
- sweet_tedy
- В началото бе словото
виждам, че форума е позамрял, та реших да ви събудя
аз съм бъдеща кореистка, очаквам поздравления 
From all that I have lost, I miss my mind the most...
- pi4
- Легендарен флуудър
поздравления,да си жива и здраваsweet_tedy написа:виждам, че форума е позамрял, та реших да ви събудяаз съм бъдеща кореистка, очаквам поздравления

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил