ПОЛИТОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
-
kableshkov
- В началото бе словото
Re: ПОЛИТОЛОГИЯ
С политология може всичко да работите. Не се заблуждавайте от името. Пример- в БНТ 1/2-ната репортери са от журналистическия, а другата от всякакви специалности- от Политология до История. Не си мислете, че с Политология ще правите анализи във в. Стършел(не се обиждайте приятели журналисти). Това е супер специалност, но докато не започнат да се занимават с нея хората не я разбират напълно.
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Колеги политолози, я споделете какви са отзивите на вашите близки когато им съобщите че ще учите политология...

- Sabbath
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хайде да кажа аз- нашите не бяха доволни, може би защото и двамата съжаляват, че навремето не са учили достатъчно и затова сега толкова залагат на мен. Та майка ми искаше да уча право или международни отношения, а баща ми-финанси или бизнес икономика. Отрязах ги, като им каза, че правото не ми е интересно,прависти много, нямам необходимото ниво на владеене на чужд език(макар, че държа много да го увелича), както и че математиката не ми е силна страна, нищо, че разбирам основните неща в нея. Та аз много обичам да говоря, да обяснявам, да СПОРЯ, да споделям мнение, също така много се интересувам от история и политика, както и от това непрекъснато да се подобрява животът на българина- затова реших политология. Мнозина, сред които и нашите изразиха недоволство, но аз бях решил твърдо и им казах, че ако съм сбъркал това ще е само и единствено по моя вина. Дал Бог живот и здраве, ако нещата потръгнат така както си ги мисля и надявам, след години нашите ще са радостни, че не са ме спряли 
Заклевам се в името на
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
Всемогъщего Бога,че за
славата на народа си и
за честта на
православната вяра ще
забия петстотингодишния
ръждясал български нож
в гърдите на келявия
турски султан.Ако
престъпя клетвата си то
нека бъда проклет от
целия български народ и
ме постигне най-тежкото
божие наказание!
-
chuspi
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: първи
Въпросът ми е към хората от по-горните курсове.Доволни ли сте от обучението в тази специалност, защото скоро говорих с едно момиче, което завърши тази година и каза, че е доста разочарована от всичко покрай Политологията...
- ivankz
- От дъжд на вятър
- Курс: четвърти
Разбрах,че е излязла програмата за първи курс. Къде да я намеря и някой може ли да обясни как да я "чета" , т.е. как да се ориентирам какво ще правя следващата учебна година? Благодаря предварително. 
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
that the ones we hurt are you and me...
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Програмата още не е излязла! Има време за това, не бързайтеivankz написа:Разбрах,че е излязла програмата за първи курс. Къде да я намеря и някой може ли да обясни как да я "чета" , т.е. как да се ориентирам какво ще правя следващата учебна година? Благодаря предварително.
Ponyakoga sedya i si mislya...a ponyakoga samo si sedya...
- slackerbitch
- В началото бе словото
Което как да разберем в колко часа се случва:D И ако решим да не го посетим как да се сдобием обратно с безценните си студентски книжки + програмата?
:))
Is this me or my ego!
-
kableshkov
- В началото бе словото
Има някаква ъпдейтната програма на сайта на ФФ и мисля, че е окончателната. За часа къде да гледаме? На сайта на СУ ли или някъде другаде? Поздрави и лека вечер!
Сътрудник към ФСС на ФФ
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
м
Официалното откриване за целия университет е сутринта! После следва откриване на факултета, което също се провежда в Ректората и от там се отива на 4ти км за откриване по специалности! Все още като часове не е ясно как ще става, но по принцип по специалности откриването става по обяд!Като има повече яснота ще пиша!slackerbitch написа:Което как да разберем в колко часа се случва:D И ако решим да не го посетим как да се сдобием обратно с безценните си студентски книжки + програмата?:))
Ако не отидеш, ще си разбереш програмата от сайта или някой ще я качи тук (ще я има и окачена на 4ти км). книжката може да си я вземеш от секретарката на катедра Политология (Бека Натан), в кабинета й на 4ти км.
Няма ъпдейтната програма!!!!!! Това е нашата програма за летния семестър (2009/2010)! Програмата на всички курсове за тази година ще бъде качена около 1ви октомври! Тази, която я има в момента, няма смисъл да я гледате!kableshkov написа:Има някаква ъпдейтната програма на сайта на ФФ и мисля, че е окончателната. За часа къде да гледаме? На сайта на СУ ли или някъде другаде? Поздрави и лека вечер!
-
kableshkov
- В началото бе словото
А какво представлява това 2+2, 0+4 на отделните дисциплини?
Сътрудник към ФСС на ФФ
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
kableshkov написа:А какво представлява това 2+2, 0+4 на отделните дисциплини?
Това значи колко лекции и колко упражнения ще имате! Примерно 0+4 е за компютърната грамотност. Там имате 4 учебни часа на седмица упражнения и нямате лекции (0 часа). 2+2 (конституция и политика например) имате 2 часа лекции и 2 часа упражнения. И така за всички предмети. Първата цифра е за лекциите, втората за упражненията!
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Честито на всички новоприети политолози! Успех през академичната година и не забравяйте да посетите сайта на Студентския клуб на политолога: http://www.politology.eu 

- slackerbitch
- В началото бе словото
Heh честито на всички (включително и на мен *party*;p)!!
Та на въпроса;D - кои избираеми ще препоръчате ? От имената засега мен лично ме влекат СПОРТ;), Курс от уч. програма на специалност европеистика, Политическа култура, История на международните отношения и евентуално Курс от уч. програма на спец. история.
Мнение/я?
Та на въпроса;D - кои избираеми ще препоръчате ? От имената засега мен лично ме влекат СПОРТ;), Курс от уч. програма на специалност европеистика, Политическа култура, История на международните отношения и евентуално Курс от уч. програма на спец. история.
Мнение/я?
Is this me or my ego!
Можем ли да направим повече от 10 кредита за избираемите предмети?
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Честито и от мен зайчета! Много успех ви пожелавам и се надявам да останете доволни от милата ни специалност
!
1. Политическа култура- ТОВА СЕ ЗАПИСВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
! През целия семестър (ако изобщо влизате на този предмет) ще си седите спокойно и ще слушате какви ли не истории с всякаква тематика! Изпита при нас беше есе! Най-вероятно и при вас ще е така!
2. Курс от уч. програма на специалност европеистика- това не съм го записвала, но колегите не се оплакваха! Така че ако решиш го запиши!
3. История на международните отношения- този предмет е интересен. Калчева е готина, няма да ви тормози много! Изпита също е лесен (не се плашете, че е устен)! В деня на изпита влизат 6-7 човек. Тя дава на всеки тема и имате време да мислите и да си водите бележки, от които да гледате после! Запиши го, няма да съжаляваш!
4. Курс от специалност история при нас до колкото знам никой не е писал!
5. Академично писане- предметът е полезен, защото ще учите как се пишат доклади, курсови работи, реферати и т.н. Има и часове за правопис и пунктуация. Малко повече работа е, защото през семестъра има домашни (курсова работа, доклад, реферат, каквото се вземе на лекцията...темата е по ваш избор), но си заслужава!
6. Обща теория на правото- интересен предмет е. Материалът не е труден и лесно се взима! И това е от препоръчаните
!
Съветвам ви да не се натоварвате с много предмети! Дори да не запишете даден предмет, винаги може да присъствате на лекциите, просто няма да се явявате на изпит по него!
Така..за избираемите... Ако искаш да запишеш спорт трябва да провериш (ако вече не си действай, че няма много време) в Ректората какви са спортовете и кога се провеждат! Проблемът със спорта е, че трябва да се съобразяваш с твоята програма и с тази за определения спорт (аз за това и не записах в крайна сметка)! Имай предвид, че когато запишеш спорт, го записваш за цялата година!!! Не можеш да се откажеш или да го смениш! Така че си помисли добре!slackerbitch написа:Heh честито на всички (включително и на мен *party*;p)!!
Мнение/я?
1. Политическа култура- ТОВА СЕ ЗАПИСВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
2. Курс от уч. програма на специалност европеистика- това не съм го записвала, но колегите не се оплакваха! Така че ако решиш го запиши!
3. История на международните отношения- този предмет е интересен. Калчева е готина, няма да ви тормози много! Изпита също е лесен (не се плашете, че е устен)! В деня на изпита влизат 6-7 човек. Тя дава на всеки тема и имате време да мислите и да си водите бележки, от които да гледате после! Запиши го, няма да съжаляваш!
4. Курс от специалност история при нас до колкото знам никой не е писал!
5. Академично писане- предметът е полезен, защото ще учите как се пишат доклади, курсови работи, реферати и т.н. Има и часове за правопис и пунктуация. Малко повече работа е, защото през семестъра има домашни (курсова работа, доклад, реферат, каквото се вземе на лекцията...темата е по ваш избор), но си заслужава!
6. Обща теория на правото- интересен предмет е. Материалът не е труден и лесно се взима! И това е от препоръчаните
Да! Може да направите повече от 10 кредита! Само имайте предвид, че тези които са в повече не се прехвърлят през следващия семестър!nousy написа:Можем ли да направим повече от 10 кредита за избираемите предмети?
Съветвам ви да не се натоварвате с много предмети! Дори да не запишете даден предмет, винаги може да присъствате на лекциите, просто няма да се явявате на изпит по него!