ПОЛИТОЛОГИЯ

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: ПОЛИТОЛОГИЯ

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Точно в интензивността е основният проблем. Другият - в нееднаквото ниво на студентите. Някои са много напред, други са изостанали и накрая става едно голямо нищо. Език между другото не се учи :!: А в програмите на специалностите извън ФКНФ той е сложен повече за декорация, отколкото с ясна цел. Още по-смешно става, когато запишеш два или три езика наведжъж :compress: голямо учене пада :albino:
Аватар
slackerbitch
В началото бе словото

Мнение от slackerbitch »

yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението :D ..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех. :D Но като гледам какво ще е...само мъка без реални знания, та ще заложа на сигурното (англиийски) и пак нищо ново няма да науча, но поне няма да го мисля кат изпит. ;) :)) Merci за вниманието отново! Ако се сетя нещо още ще питам.
Is this me or my ego!
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

slackerbitch написа:yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението :D ..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех. :D Но като гледам какво ще е...само мъка без реални знания, та ще заложа на сигурното (англиийски) и пак нищо ново няма да науча, но поне няма да го мисля кат изпит. ;) :)) Merci за вниманието отново! Ако се сетя нещо още ще питам.

Моля, моля! Радвам се, че съм била полезна! :D
Каквото има питай!
Ponyakoga sedya i si mislya...a ponyakoga samo si sedya...
Аватар
the_model_boy
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от the_model_boy »

Мдам... и аз от тази година ще уча политология :) Иска ми се да се запозная с други хора, които също ще учат това... или пък вече го учат :D ;]
KriskoLukanov
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от KriskoLukanov »

Аз също тази година ще уча Политология . Исках да питам всичките лекции ли ще се провеждат в сградата на Плиска или ще има и такива в Ректората и ще се засичаме ли в лекции с други факултети или с хора от друга специалност от нашия, че не съм мн в час :D Също искам да питам между какви спортове можеш да избираш и въобще какви са ти избирателните предмети.
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

KriskoLukanov написа:Аз също тази година ще уча Политология . Исках да питам всичките лекции ли ще се провеждат в сградата на Плиска или ще има и такива в Ректората и ще се засичаме ли в лекции с други факултети или с хора от друга специалност от нашия, че не съм мн в час :D Също искам да питам между какви спортове можеш да избираш и въобще какви са ти избирателните предмети.
Здравей,
Добре дошъл в политологията :D ! Дано останеш доволен!
Относно въпросите.... Всички лекции са в сградата на Плиска. На някои от лекциите има хора,които са от други специалности или факултети. За тях тези специалности са избираеми. Избираемите предмети за политологията можеш да видиш в учебния план за специалността (има го на сайта на факултета...не обръщай внимание на старата дата..важи си още)!
Спорт аз така и не записах. Има сравнително голям избор от спортове (можеш да ги видиш тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/unive ... disciplini ) !
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Ще се запознаем, не се безпокойте :)
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Хайде, къде са другите политолози :)
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

shayne написа:Хайде, къде са другите политолози :)
Плацикат се някъде на моренце и изобщо не мислят за учене и политика :)
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

То и аз съм на моренцето, ама да видя кои са новите колеги :) , въпреки че помагах на секретарката и видях един-двама :lol:
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

YOURSFOREVER написа:
shayne написа:Хайде, къде са другите политолози :)
Плацикат се някъде на моренце и изобщо не мислят за учене и политика :)
Почивка от политиката? Хаха :lol: Не всичко е политика, но политиката е всичко!
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от ivankz »

Тук сме,нашата политологична агитка се увеличава!!! :cheers: :cheers: :)
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

ivankz написа:Тук сме,нашата политологична агитка се увеличава!!! :cheers: :cheers: :)
Добре дошли мили, сладки зайчета :P ! Ще се видим на 1 октомври да ви посрещнем официално :)
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Re: Политология - 1 курс

Мнение от sweetcoockie »

z_lapa написа:Аз сега съм приета политология,казвам се Мая от Сливен съм,но много се чудя да записвам ли тази специалност(тя ми е на 3то желание,а първите 2 са ми ПР и Журналистика,но баловете за тях не са мръднали).А за политологията.....какво се учи,какво можеш да работиш след това?Чувала съм много противоречиви мнения по този въпрос :roll:
С ПР и журналистика можеш да работиш в медия или бизнес организация съответно като репортер, редактор или коментатор или да организираш събития и съответната работа по пресконференции, медиапланиране, комуникационен одит, клипинг, анализ на медийно отразяване и да поддържаш вътрешните комуникации и комуникации с партньори и клиенти - зависи от организацията, която работиш.
С политология също в медия - политически новини, политически ПР; зависи какви специализации имаш - може и с европейски проекти в неправителствения сектор, реалния сектор или в държавната администрация; може да изготвяш прогнози; доста по-широко е приложното поле.
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Мнение от sweetcoockie »

YOURSFOREVER написа:
slackerbitch написа:yoursforever, благодаря ти най-вече за успокоението :D ..хм и за инфото отностно 'ученето' на чуждия език. Мислех да пиша немски, защото съм го учила като втори език в училище и исках да си припомня поне малкото, което знаех. :D Но като гледам какво ще е...само мъка без реални знания, та ще заложа на сигурното (англиийски) и пак нищо ново няма да науча, но поне няма да го мисля кат изпит. ;) :)) Merci за вниманието отново! Ако се сетя нещо още ще питам.

Моля, моля! Радвам се, че съм била полезна! :D
Каквото има питай!
Според мен, освен в специалностите, за който има приемен и съответно при завършването държавен изпит по език, на другите места, език не се учи сериозно. В смисъл залага се повече на самоподготовката на студентите - това не е езикова гимназия. Затова по-добре някакъв курс за езиков сертификат. За немски конкретно може да си припомниш в Гьоте институт, а не в политологията на СУ.
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”