Размисли и страсти с: tamerlan

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
radunek
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от radunek »

за какво мислиш преди да заспиш?

кое е първото нещо, което видя тази сутрин като отвори очи?

с какво би те отблъснал някой непознат/във външния вид :wink: /?
Ai, nossa!
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

1 коренът на всички злини е ...
Дълбок
2 най -голямото щастие е...
Ако знаех какво е, щях да направя голям бизнес
3 най -краткия път е...
Прекия
4 най- красивия подарък е...
Който сам си си избрал
5 кое е първо яйцето или кокошката?
Яйцето на закуска, кокошката - на обяд
6 може ли да се пътува във времето и ако може в коя епоха би се върнал?
В епоха без течаща вода и рок не бих живял
7 любима книга автор цитат
----
8 всестранно развита личност ли си?
Само наляво, надясно и по диагонал
9 марка любим джиесем кола
Фетишизмът вреди на здравето на вас и другите около вас
10 костюм или дънки
Както повечето хора съм носил костюм само на бала
11 тенис на корт или на маса
На маса
12 'роб ''ли си на някаква научна теория?
На материализма. Ама оня философския, а не този от въпрос 9
13 гордееш ли се че си българин ?
Напълно ми е безразлично
14 ако можеш какво би променил?
Ако вярваме на теорията на хаоса, по-добре да не пипаме нищо
15 науката която ти се иска да изучаваш за забавление и е измислена от теб пример фъстъкология пиянология
Квооо?
16 какво мислиш за тестовете за интелигентност
Нямам нужда да се успокоявам по такъв начин за умственото си развитие. По принцип са по-лесни за отговаряне, отколкото такава тема
17 любим владетел на българия
Егати тъпия въпрос
18 демокрация тоталитаризъм фашизъм
казах вече
19 ако можеш каква машина би изобретил
На времето. Ей-така, да си я имам и всички да ме питат що не я използвам
20 какво мислиш за прошката
Прошка има когато не ти пука изобщо, или когато искаш чрез нея да постигнеш нещо
21 какво са за теб парите
Ами зависи с колко разполагам
22 цениш ли чуждото мнение
Ако кажа "да", едва ли някой ще ми повярва
23 'боец ''за справедливост ли си
Не, просто съм досаден
24 какво мислиш за изкуствения интелект
Изкуственият интелект отдавна е измислен, инсталира се на хомосапиенсите чрез телевизия
25 добър християнин ли е бил цар симеон
Е тоя въпрос е още по-тъп
26 що е то религиозна толератност има ли я
Ъъъъъъ... едно от нещата, към които не проявявам особена толерантност са изявите на религиозност
27 зад кои заставаш емпирици или рационалисти
Зад които имат по-хубави дупета. Иначе не схващам къде е противопоставянето между двете
28 изнервих ли те с въпросите си ?
Ъхъ
29 как мислиш след малко да релаксираш?
Мислех да чета книга, но тъй като напоследък отъпявам, ще си слушам музика и ще пиша тъпотии по форумите докато ми се доспи
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

за какво мислиш преди да заспиш?

"Егати доспа ми се"

кое е първото нещо, което видя тази сутрин като отвори очи?
Тавана

с какво би те отблъснал някой непознат/във външния вид :wink:
Ми ако е черезвичайно грозен...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

1. Във всички форуми, в които пишеш, ли си толкова популярен? (справка тук и дата.бг)

и няколко свързани с политическите ти възгледи (поне съм останал с известни впечатления, че клониш на там, съжалявам, ако не е така)

2. Пълна утопия ли е безвластието?
3. Революцията наистина ли изяжда децата си?
4. По-добре ли е социалните идеологии да си останат само на книга?
5. Представителната демокрация ли е най-добрата форма на управление измислена от човечеството?
6. Гласувал ли си досега на избори и защо?
11. (защото се сетих после) С увеличаване цифрите на годините размиват ли се социалните и бунтарските идеи в хората?

айде и малко музика

7. Изгубил ли е рокът бунтарския си дух от предишните няколко десетилетия и общо взето не го ли кара на доизживяване?
8. Убиват ли парите музиката?
9. Концерт с 40 000 натъпкани като копарки и сцена на 1 километър от теб или мазе със 100-200 човека?
10. За или против тегленето на mp3-ки?
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

1. Във всички форуми, в които пишеш, ли си толкова популярен? (справка тук и дата.бг)
Какво значи да си популярен във форум? :shock: Иначе виртуалният ми образ ми става все по-противен и съм го "пенсионирал" на повечето места. Твърде е добър и трябва да умре 8) :lol:

2. Пълна утопия ли е безвластието?
Всичко крайно и абсолютно е утопия. Тук се сетих за един цитат от любим мой автор:
Никога не съм криел, че съм копеле: напротив, намирах в този факт още едно доказателство колко смешно е хората да се делят на класи – и колко смешни са онези, които мечтаят да се построи безкласово общество по пътя на диктатурата, вярвайки наивно, че е достатъчно да се създаде някакъв закон, за да превъзмогнат хората чувството си за социална превилегированост. Дори с цената на милиони мъртви няма да накарате суетния аристократ да спре да си пили ноктите и да са криви пред огледалото, нито пък глупавия първеню да се отнася с уважение към глупостта си, благодарение на която се е сдобил с богатство, нито недоучения дръвник да се перчи с дръвнишката си недоученост.
:) Абсолютното безвластие е утопия, както и абсолютната свобода. Но това не значи, че не трябва да се борим за едно по-свободно и по-справедливо бъдеще, нали?

3. Революцията наистина ли изяжда децата си?
По-скоро те изяждат революцията

4. По-добре ли е социалните идеологии да си останат само на книга?
Няма как да останат на книга, защото третират реални и винаги актуални проблеми. Крайният икономически либерализъм и политическия консерватизъм също ги има на книга, но никой не се съмнява в реалното им приложение и не ги нарича "утопии" :) Една от най-лъжливите пропаганди, които се лансират в днешно време е това, че левите идеи са компрометирани и доказано неприложими. Преди век-два дори най-либералните умове не са предполагали, че изобщо е възможно всички над 18 години, барабар с жените да имат право на глас :) А исторически погледнато това е кратък период. Разбира се, едрият капитал все така е реалната власт, но това, че се е наложила такава промяна в принципите на управление е достатъчно показателен, че нещата се развиват.

5. Представителната демокрация ли е най-добрата форма на управление измислена от човечеството?
Има много видове демокрация. Това, което в днешни дни се кичи с това прозвище е демокрация на олигархията, капитала и класовото разделение. Има и други видове демокрация.

6. Гласувал ли си досега на избори и защо?
На повечето избори съм гласувал. Колкото и да не харесвам системата, в момента тя е такава и трябва да работи, а не електората да се цупи на политиците, обезсмисляйки по този начин демократичните процедури, за които уж много милее.
11. (защото се сетих после) С увеличаване цифрите на годините размиват ли се социалните и бунтарските идеи в хората?
Бунтарските се поуспокояват, социалните изкристализират :lol: За да си много ентусиазиран за нещо трябва да си и малко глупав, а с годините човек все пак поумнява, колкото и усилия да полага в противна посока :)

7. Изгубил ли е рокът бунтарския си дух от предишните няколко десетилетия и общо взето не го ли кара на доизживяване?
Нищо му няма на рока :)Просто модите се сменят, а и винаги лесносмилаемата поп музика е била по-популярна. You can't stop the Rock

8. Убиват ли парите музиката?
Нищо не може да убие музиката. Тоталната комерсиализация обаче прави друго - създава фалшиви критерии, подменя елити, фабрикува знаменитости. Това вече не е ограничено само в музиката, дори и в литературата разни Куелювци и Харипотъровци се носят на вълната на маркетинга и заглушават качествените произведения.

9. Концерт с 40 000 натъпкани като копарки и сцена на 1 километър от теб или мазе със 100-200 човека?
И двете преживявания си имат своя чар :) Но някой групи просто трябва да се слушат на претъпкан стадион. Ако перефразираме известната реплика от "Апокалипсис сега" - Обичам миризмата на стъпкана трева, бира и пот в лятна вечер. Мирише на... победа. И рок'н'рол :D
10. За или против тегленето на mp3-ки?
Против! Нямам място на харда вече :lol: Сериозно, мисля, че творците само печелят от свободната обмяна на информация. На въпросните големи концерти не съм чул някой от музикантите да се оплаква, че сме им станали фенове покрай презаписани касети и пиратски дискове. Дори Ларс Улрих от Металика :lol:
Изображение
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

1. Пиеш ли алкохол? Какво обичаш да пиеш?
2. Вярващ ли си? Какво е религията за теб? Каква роля е изиграла религията в световната история?
It's peanut butter jelly time!
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Ура, сетиха се да свалят тая тема :shock:

1. Пиеш ли алкохол? Какво обичаш да пиеш?
Бира и вино само, но затова пък често :lol: Другите алкохоли са ми гадни нещо, стават само за отпушване не носа. И текилата е вкусна де, но я отбягвам старателно. Текилата е лошо нещо. Амнезия в бутилка, такива работи :?
2. Вярващ ли си? Какво е религията за теб? Каква роля е изиграла религията в световната история?
Ролята в световната история мисля е ясна. А в днешно време ми изглежда като клип на ранната Мадона - нещо гротесктно и срамно, което е най-добре да забравим 8) Религията е опиум за народа, дет са казали хората. То не, че преминаването на синтетични наркотици във вид на телевизия и интернет е много по-добро, но все пак :) Ясно ми е, че в един или друг момент всеки човек има нужда да си самовнушава, че някой "там горе" му е длъжен или виновен и залита по мистицизма. А повечето хора нямат много развито въображение и се присламчват към измислените от някой друг психар бутафорни култове. И това си е тяхна работа до момента, в който институционализират и канонизират суеверието и фетишизма си, и започнат да ги натрапват на околните като "духовност" :) Към това вече не се чувствам длъжен да проявявам каквото и да е разбиране и съпричастност.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

тами отговори, лок!
Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”