[КСК 2013] Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Re: [КСК 2013] Право
Трудно. Нямам много време за учене и съм си изградил определен режим, надявам се да успея да науча Средновековие и да имам късмет да се падне тема, която знам доста добре : ).
Надявам се на над 5 по История и 4 по БЕЛ, нещо такова и се надявам да вляза с тези оценки. Но най-важно ми е ПОНЕ да изкарам и двата с две тройки, а ако имам над 5 по История ще е перфектно : ) .
Надявам се на над 5 по История и 4 по БЕЛ, нещо такова и се надявам да вляза с тези оценки. Но най-важно ми е ПОНЕ да изкарам и двата с две тройки, а ако имам над 5 по История ще е перфектно : ) .
- elu
- В началото бе словото
- Специалност: Право
На мен по история сега всичко ми е една каша, особено Възраждането..нз как ще се оправям до изпита, след този по БЕЛ трябва да се мобилизирам сериозно ;х иначе и аз се надявам на оценки около 5тица с надеждата да ми стигнат 
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
А какво смятате да пишете след Право ? Предполагам желанията са ви нещо от сорта:
Право (редовно)
Право (задочно)
МО
Политология/ Публична администрация
Аз в момента уча ПА и пак кандидатствам с надеждата да си вляза Право : ).
Право (редовно)
Право (задочно)
МО
Политология/ Публична администрация
Аз в момента уча ПА и пак кандидатствам с надеждата да си вляза Право : ).
- elu
- В началото бе словото
Аз МО няма да пиша, че +1 изпит мн ще ми дойде, след Правото мисля да сложа Политология, Европеистика ии май това ще е
-
Nicca
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И аз мисля да направя по същия начин, пък каквото сабя покаже. 
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Само аз май обмислям след Правото да изредя освен ПА и Европеистика нещо от Журналистическия , почти сигурно ВО .
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
Nicca
- В началото бе словото
Аз също ще пиша Журналистика.
Мислех, че въпросът се отнася за тези изпити с история и литература .. какви специалности ще напишем.
Аз също си мислех, че съм единствена.

- CryAngel
- В началото бе словото
Здравейте, колеги
Аз не се притеснявам толкова за историята, колкото за литературата
По история научих вече Средновековие и Възраждане, а Ново време смятам изобщо да не го уча/поне за предварителния/, а по литература преговарям доста сериозно тези дни... Надявам се на 5.50 по история и 5 по литература
А за желанията, мисля да ги подредя така:
Право(редовно)
Политология
ПА
П.С. Не бих рискувала със задочно, тъй като смятам, че не си струва... или редовно или никакво
Аз не се притеснявам толкова за историята, колкото за литературата
Право(редовно)
Политология
ПА
П.С. Не бих рискувала със задочно, тъй като смятам, че не си струва... или редовно или никакво

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Пишете колкото се може повече специалности в списъка ви, ще се надявате на най-горното разбира се (штищкам палци), но е хубаво да сте подсигурени. Разбирате, че няма как всеки кандидат да влезе Право. Аз бях писал 23 (Румънска филология беше най-долу), които включваха Право, трите от ФЖМК, почти всички от ФФ, някакви по-общи филологии заради литературата (българска, славянска, румънска, унгарска), както и почти всичко от ИФ (история, археология, етнология и т.н.).
Правото ми беше второ желание и ме приеха. Но ако не бяха - щях да съм философия... ако не... социология... и т.н. по списъка...
Правото ми беше второ желание и ме приеха. Но ако не бяха - щях да съм философия... ако не... социология... и т.н. по списъка...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
CryAngel написа:Здравейте, колеги![]()
Аз не се притеснявам толкова за историята, колкото за литературатаПо история научих вече Средновековие и Възраждане, а Ново време смятам изобщо да не го уча/поне за предварителния/, а по литература преговарям доста сериозно тези дни... Надявам се на 5.50 по история и 5 по литература
![]()
Право(редовно)
Политология
ПА
Да, тея задочниците за нищо не струват :Р Добре си го решила. Такава несериозна работа, срам и позор за името на су
- elu
- В началото бе словото
CryAngel защо пък не и задочно? Балът е по-нисък, ако не ти стигат стотни да влезеш редовно, поне си вътре задочно, пък след това можеш да се преместиш редовно.
- CryAngel
- В началото бе словото
Защото като запишеш задочно ще се лишиш от възможността да посещаваш лекции, а на лекциите винаги има какво да се научи, въпреки че много студенти не виждат смисъл да ги посещават.
Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея
Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Лекциите са свободни за посещение, вкл. и на граждани, които нямат какво да правят вкъщи. Аз съм бил на лекции на други специалности включително.CryAngel написа:Защото като запишеш задочно ще се лишиш от възможността да посещаваш лекции, а на лекциите винаги има какво да се научи, въпреки че много студенти не виждат смисъл да ги посещават.
Нищо не пречи на задочник на ходи на лекциите на редовното, като допълнение за тези на които е ходил като задочник. Отделно и може да си избере подходяща група да ходи на техните упражнения (където също е позволено да се ходи) - примерно за да изглажда неясноти с помощта на преподавателите.
Сесиите на задочните са така направени, че имат шанс да посещават тук-там лекции по предметите. Също така понякога могат да ходят на редовните лекции, после им идват задочните лекции. И това си е предостатъчна подготовка, ако питате мен.
Също така - просто вижте програмата за първи курс право (например) в сайта на факултета. Ще ви се изясни що-годе.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
seduction написа: Да, тея задочниците за нищо не струват :Р Добре си го решила. Такава несериозна работа, срам и позор за името на су
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
Ако си мислиш, че някой ще ти го "налее" в главата, в ужасна заблуда сиCryAngel написа:Пък и самоподготовка, особено първите години, които са основополагащи - струва ми се глупава идея
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!