Електронна музика
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Гост
Re: kak da stane tova?
napalno sam saglasna s teb muzikata si e mnogo gotina osobeno za tantsuvane tova si e nai osvobodenata muzika
-
kuponka
:)
Kaline spokoino - az kato kuponka slusham vsichko bez chalga i rap
)) Predi daje po edno vreme ne biah izpuskala metropolis i imah edin period s zelena kosa no kakto se kazva tova otmina, tova koeto ne otmina obache e energiata koqto izbuhva v men vseki put kogato chuq nqkoe qko techno. ne prosto nqkoi ciklej a edno ot onezi proizvedeniq na muzikata koito te karat da se dvijish i da buistvash da slushash i da prejivqvash... za imena ne me pitai zle sam, po skoro mi kaji nqkoi za teb kultovi neshta koito da si drapna i da im se nakefia
)
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Неведнъж съм слушал предствители на този жанр. Има приятни мелодийки, но обикновено са по 3-4 секунди и ако почнат да се повтарят в продължение на 5 минути, някак почват да ме дразнят (описвам начина, по който възприемам този вид музика а не я оплювам). Просто не я усещам по начина по който я усещат феновете й.
А така батко , образовай младите хора за техното ... Мина му популярноста на тоя жанр и рядко може да се чуе по телевизии и радиа .... Много хора бъркат техното с електро и хаус ...Vlad написа:Pozvoli mi da ti otpravq edna gradivna kritika. Tova koeto si posi4il, ne sa minimal producenti, a techno producenti. Minimal dnes ve4e ne se puska NIKADE v BG, poradi prostata pri4ina, 4e to mai i ne se pravi. Obshto vzeto tova e stil, v koito se izpolzvat tri, 4etiri instrumenta i prez cqloto vreme e edno i syshto. Muzikata minimal beshe populqrna `97-a godina (primer za takyv producent e Chris Liberator i drugi, koito ne sa ve4e nikak izvestni). Az li4no se kefq na Hard-Techno ( i po-speciqlno nemsko). Ako imash jelanie moje da otidesh na nqkoe ot partitata na Hard-Techno.org (ako ne si hodil ve4e razbira seKalin написа:Interesno no kato si pusna link-a i nqma ni6to-samo 4eren ekran..
Ne 4uvam nqkoi da spomenava za tova kakvo po-to4no obi4a da slu6a i..da spomene nqkoi artist ili grupa.
Nqkoi moi liubimci sa: Marco Carolla, Adam Beyer, Thomas Schumacher, Henrich B, Ade Fenton, Umek i o6te mnogo, zanimavali se s minimal
aide da 4uq sega vie kakvo slu6ate. Smqtam, 4e shte ti haresa, zashtoto tova e organizaciq, koqto e edna ot malkoto (da ne kaja edinstvenata), koqto vse oshte dyrji na istinskoto techno, a ne pokazva merkantilnost, toleriraiki House muzikata i drugite tam bozi.
Ako iskash da si govorim pove4e na tazi tema, pishi edno li4no syobshtenie, smqtam, 4e shte ti byda polezen.
Respect!
Аз като кажа на някои хора които слушат метъл , че обичам Техно и Хард Техно , те ми казват че тая лигава диска музика не я понасяли...
Не можеш повярва какви очи отвориха като им пуснах от телефона си някои друго нещо на Марио Раниери и Вайпър-а
Nothing is Perfect
-
DeepImpulser
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами... аз тука вече не мога да се сдържа и да не напиша нещо...
Темата е електронна музика. В България има електронна музика от 70-сетте години още. Изпълнители като Симо Лазаров и Иван Вълков са дори световноизвестни! Иван е собственик на DS Music.
И аз ви приказвам за Електронна Музика. Това именно е стил, който е доста мелодичен и приятен за СЛУШАНЕ!!! Наподобява Ambient и Dub Electronica. Това всъщност е резултата от житието и битието на един човек - Jean-Michelle Jarre. Или както там се пише правилно... На този вид музика наистина едва ли някои би куфял, скачал, танцувал или каквото и да било още...
Едва през 90-сетте в BG се появяват другите поколения електронни музиканти. И това наистина са поколения, дори ще ви ги разгранича:
1. До 96-та. Файчето, Тибетски Сърца, DRUM, Robotic_111, Енергоблок.
Тогава тези пичове правеха буквално експеримент. Бяха и танцувални и слушаеми, но предимно подражаваха на западните имена.
2. 96-98-ма. Някои от по-горните се измориха и се скриха, докато другите продължиха деиността си. Вече станаха по-малко експериментални и повече танцувални.
3. 98-00-та. Пръкнаха се "софтуерните музиканти". Това ще рече - "имам компютър, имам програми, правя музика". Имената тук вече са предимно от Горна Оряховица и Варна. И са все още малцина. Мога смело да се похваля, че и аз сам от тези хора. Някои имена: Shamanez, Z-D Organization, Rester, Nisho, Jisatsuken, R_O_111 (преди Robotic_111), DeepImpulser (аз), както и доста комерсиални (MM TV) проекти, като Бисквитките например... Стиловете вече се извисяват до IDM, Ambient, Techno, Minimal, Experimental, Trip-Hop, Bleep-Hop...
4. 00-та - досега. Много "младежи" започнаха да цъкат на компютрите си и да правят House, Trance, Hard-Techno и Minimal. Но малко от тях са на наистина професионално ниво.
И последно да поясня нещо - танцувалните подстилове на Електронната Музика са:
1. Techno (във всичките си разновидности)
2. Trance
3. Breakz (отново са доста разновидностите тук)
4. Electro (макар, че има и доста нетанцувално електро)
5. Minimal (по принцип спада към техното, но напоследък се отдели като стил...)
6. Абе... май това е...
И ако продължавате да спорите, то знайте, че нито Hard-Techno-то, нито пък Ambient-а стават за танцуване. Едното е за скачане и блъскане "ходене по стените", електронния аналог на Траш-Метъла. Докато другото е за РЕЛАКС...

Темата е електронна музика. В България има електронна музика от 70-сетте години още. Изпълнители като Симо Лазаров и Иван Вълков са дори световноизвестни! Иван е собственик на DS Music.
И аз ви приказвам за Електронна Музика. Това именно е стил, който е доста мелодичен и приятен за СЛУШАНЕ!!! Наподобява Ambient и Dub Electronica. Това всъщност е резултата от житието и битието на един човек - Jean-Michelle Jarre. Или както там се пише правилно... На този вид музика наистина едва ли някои би куфял, скачал, танцувал или каквото и да било още...
Едва през 90-сетте в BG се появяват другите поколения електронни музиканти. И това наистина са поколения, дори ще ви ги разгранича:
1. До 96-та. Файчето, Тибетски Сърца, DRUM, Robotic_111, Енергоблок.
Тогава тези пичове правеха буквално експеримент. Бяха и танцувални и слушаеми, но предимно подражаваха на западните имена.
2. 96-98-ма. Някои от по-горните се измориха и се скриха, докато другите продължиха деиността си. Вече станаха по-малко експериментални и повече танцувални.
3. 98-00-та. Пръкнаха се "софтуерните музиканти". Това ще рече - "имам компютър, имам програми, правя музика". Имената тук вече са предимно от Горна Оряховица и Варна. И са все още малцина. Мога смело да се похваля, че и аз сам от тези хора. Някои имена: Shamanez, Z-D Organization, Rester, Nisho, Jisatsuken, R_O_111 (преди Robotic_111), DeepImpulser (аз), както и доста комерсиални (MM TV) проекти, като Бисквитките например... Стиловете вече се извисяват до IDM, Ambient, Techno, Minimal, Experimental, Trip-Hop, Bleep-Hop...
4. 00-та - досега. Много "младежи" започнаха да цъкат на компютрите си и да правят House, Trance, Hard-Techno и Minimal. Но малко от тях са на наистина професионално ниво.
И последно да поясня нещо - танцувалните подстилове на Електронната Музика са:
1. Techno (във всичките си разновидности)
2. Trance
3. Breakz (отново са доста разновидностите тук)
4. Electro (макар, че има и доста нетанцувално електро)
5. Minimal (по принцип спада към техното, но напоследък се отдели като стил...)
6. Абе... май това е...
И ако продължавате да спорите, то знайте, че нито Hard-Techno-то, нито пък Ambient-а стават за танцуване. Едното е за скачане и блъскане "ходене по стените", електронния аналог на Траш-Метъла. Докато другото е за РЕЛАКС...

She stane! Garanciq!...
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби