Размисли и Страсти `11: Jamesmagno

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и Страсти `11: Jamesmagno

Мнение от Jamesmagno »

Мислех да отговарям още, но предпочитам да съм адекватен. До утре, т.е. днес ;)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Обещавам да чета по-внимателно въпросите на другите и да не повтарям. :) :salute:
Jamesmagno написа:...a песните са буквално хиляди, но тази отдавна ми се води любимата, не че е по-добра от много други:

Виж ми профила у фейсбука. :mrgreen:

И сега: понеже си много зает, ако имаше шанс да получиш един 100-часов ден, как би го прекарал?
А какво би направил, ако получиш възможността да бъдеш жена за един ден? :mrgreen:
Обичаш ли театъра?
Суеверен ли си?
Кое е първото нещо, което правиш сутрин?
Каква е разликата между мислене и живеене, ако питаме ума?
Обичаш ли да се разхождаш под дъжда?
Има и още, но друг път. :)
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Гаврош го познаваш, лицемерник (мерник за лице) долен.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Smoking Mirror написа:Гаврош го познаваш, лицемерник (мерник за лице) долен.
Или грешиш, или не знам, че го познавам.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Jamesmagno написа:
Smoking Mirror написа:Иване, сравни рандъм 17 форумци с рандъм 17 предмета от битово-вселенски мащаб.
10. флауърс оф ивъл - огледало
Уау. Защо?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Ще дочакаме ли отговорите? :scratch:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Едва ли.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Тържествено обещавам - утре. ;)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

fluffy cloud
:cat:
Колко време седмично прекарваш във фейсбук?
Много. Всеки ден по много.
А у дома?
Повече, отколкото във фейсбук, защото пиша от вкъщи :mrgreen:
Колко често ти се налага да готвиш?
Само когато пътувам за дълго. Иначе мнооого, много рядко ми се налага каквото и да било. Когато готвя, го правя за кеф.
Какво не можеш да готвиш? (Нямам предвид нещо в стил патица по пекински, а нещо иначе просто, но което не ти се отдава по някаква причина)
О, вероятно много неща. Не съм пробвал кой знае колко. Най-основните неща съм ги правил поне по веднъж, досега не съм срещал трудности.
Имаш ли някакъв източник на доходи?(работа тоест)
Цъ. Обикновено съм 1. твърде зает и 2. твърде ненуждаещ се от пари, за да работя. Не, че не съм работил, че и по повече от едно нещо наведнъж, просто не е типичното ми състояние. Съвсем скоро, обаче, по всяка вероятност ще започна в една компания на доста добра, но и много натоварваща позиция. Ако всичко върви по план, до две-три седмици трябва да съм започнал - зависи от мен, чакат ме да им кажа кога съм свободен. Е, може и всичко да се прецака, но това би станало при някакъв епичен фейл, какъвто по-скоро не очаквам. :pirate:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

liv написа:Защо не спиш? :roll:
Защото не одобрявам идеята да прекарам ЕДНА ТРЕТА от живота си, колкото е необходимо според общо взето всички специалисти, в неподвижност, безсъзнание и беззащитност, при условие, че на света има толкова, толкова, ТОЛКОВА неща за правене и хора за опознаване. Който го е измислил, просто е за убиване... ПО ТЕМАТА.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

answer :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

camel

Без никакво съмнение ти си най-харизматичната личност в целия форум. Въпросът ми е следният - доколко го осъзнаваш и доколко смяташ, че това се дължи на някое твое определено качество? :) Или твоята личност е "неделима" и просто няма нещо определено, което да те прави такъв. :D
Харизмата е субективно понятие и когато казваш "без никакво съмнение", имаш право да говориш най-много от свое име. В този ред на мисли - не, не го "осъзнавам", защото не е факт, понеже е изцяло в полето на субективното. Да не говорим, че "целия форум" означава (към момента) 20261 потребители. Ние двамата сумарно познаваме под един процент от тях - така става още по-безсмислено.

След като имаш толкова много приятели не те ли е страх, че може да си създадеш и много врагове, някои от които доста опасни/ :)
Не. Страхът е глупаво нещо, не съм му фен. Освен това приятели мога да си създам с отношение и действия. Как предлагаш да си създам врагове със същото, че даже "доста опасни"? :shock:

Смяташ ли, че човек може да се промени от глава до пети? :) Или винаги една малка част от него си остава същата.
Няма как да се промени от глава до пети. Хората не са компютри и културата им не е операционна система, която може да се преинсталира. Форматирането би означавало да започнем наново да се учим да боравим с нож и вилица. Да, след по-наситени преживявания и някакви катарзиси човек би могъл да претърпи съществена промяна, но чак изцяло да се преобрази няма как. Това не означава, че вълкът не мени зъбите си. Т.е. лошият човек не си остава лош, защото лошотията не е нещо съществено и изконно, т.е. тя няма общо с онази "една малка част от него, която си остава същата", за която ти говориш. Същността на хората обикновено е свързана с все някакъв морал, но той е потенциален и в конкретното си изражение е продукт на културата, която поради своите характеристики (особено днес) постепенно подчинява същността, която по принцип е по-висша от нея. Доста отнесено ти отговорих, надявам се да разбереш. :D

Каква трябва да е жената, която да те накара да тичаш след нея или с други думи - опиши ми идеалната жена за теб. :)
Убеждавам се все повече, че трябва да има седемстотин вида препятствия между мен и една жена, кое от кое по-безумни и непреодолими, за да може тя хем да привлече вниманието ми, хем да го задържи, хем да "тичам след нея". Ако е лесно, просто не ме интересува. Не е принцип, а чисто наблюдение. Ако ми се сервира на тепсия, момичето почти няма шанс да задържи интереса ми. Причините според мен са няколко и са свързани:

1. Не искам и не мога да имам връзка с човек, към когото нямам чувства. Изцяло против съм връзките "просто така" или "за да не бъда сам". Намирам за абсоютно некоректно и безотговорно да бъдеш с някого, на когото знаеш, че не можеш да дадеш любовта и топлината, които той ти дава и/или очаква да му дадеш. По-рано писах, че единственото нещо, от което се страхувам е да не наранявам. Е, така се нараняват хора. Освен това самият аз не чувствам каквото и да е удовлетворение от такива връзки. Секс и близост мога да получавам и давам и без да съм в сериозна връзка. Просто ми се струва абсолютно безумно да споделям ежедневието си с човек, с когото ако не споделям нищо, животът ми ще си бъде същият. По принцип бих казал, че не бих бил с някого, ако мога да живея без него. Но няма да се изсилвам, понеже знам точно с колко его и спокойствие разполагам, че да оцелея и иначе. За да не изпадам в крайности, ще кажа следното: искам връзка с човек, с когото съм заради него, а не заради връзката. Трудно е.

2. За да бъде предотвратена гореописаната грешка, е необходимо да знам, че наистина изпитвам нещо към някого, за да пожелая по-сериозни отношения с него. Следователно ми трябва време, за да го опозная. Ако дадена жена се хвърли в обятията ми (образно казано) от самото начало, аз нямам време да я опозная. Трябва ми време, в което да видя какво се случва вътре в човека, кой е той, да го харесам и евентуално да хлътна по-дълбоко. Трябва да видя човека естествен. Когато харесваме някого, обикновено в негово присъствие сме всичко друго, но не и естествени. Тъжно, но факт. В този смисъл, по пътя на логиката, за да може едно момиче да грабне вниманието ми, трябва достатъчно дълго време да се предпази от очевидното разобличаване, т.е. явно е необходимо да разполага с известна емоционална интелигентност и може би опит. Повтарям - това не са принципи, а наблюдения. Време, това е ключовата дума тук.

3. Аз съм крайно спокоен човек, понякога дразнещо спокоен. Не заспал и муден, както добре знаеш, а напротив - прекалено енергичен и инициативен, но много спокоен. Хармонията в живота ми ми носи баланс и вероятно скука, макар да не я усещам. Предполагам, че имам нужда от тръпка, адреналин, нещо, което да държи духа ми буден и в напражение. Понеже не съм екстремист, не си троша главата по чукарите с байк, а подсъзнателно си търся препятствия и предизвикателства в една от най-важните сфери на човешкото ежедневие (която не е семейството, защото не съм достатъчно тъп, че да си търся премеждия там) - любовната. Предполагам, че затова трябва да е трудно и затова лесното не ме привлича. Само предполагам. Нямам представа дали съм прав, отвътре малко трудно се наблюдава и анализира...

Е, естествено, в един момент момичето трябва все пак да ми покаже, че има интерес. Kазват, че ако си достатъчно упорит, в крайна сметка жената ще бъде твоя. Дори да е вярно, аз не искам да получавам каквото и когото и да било по такъв начин. Не нахалствам. Не бих предприел нищо по-нападателно спрямо момиче, което не показва с нищо, че ме харесва, просто не мога да нахалствам. Понякога намеците, сигналите, скритите знаци, както искаш ги наричай, са толкова недостатъчни и/или подвеждащи, че може да стане манджа с грозде. Както пее Сачмо, it takes two to tango.

Разбира се, има и други критерии, по които човек избира партньорите си, но те са колкото обичайни, толкова й променливи (макар и на някои да не им се вярва) и не намирам за необходимо или особено интересно да ги обсъждам. Тъй като вътрешните са малко или много стандартни, от външните характеристики мога да спомена, например, красиво лице и женственост - което изобщо не означава, че са най-важни и че бяз тях не може в никакъв случай. Както и да е.

В общи линии, Тони, затова стоя сам през огромната част от времето. Тъжно, ама к'во да правиш...

Айде стига толкова от мен. :) :salute:
Благодаря за въпросите :salute:
Последно промяна от Jamesmagno на 07 Окт 2011, 16:10, променено общо 2 пъти.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

liv
:mrgreen:
Виж ми профила у фейсбука. :mrgreen:
Поздрав ;)

Ох, размазах се... :drunken:

И сега: понеже си много зает, ако имаше шанс да получиш един 100-часов ден, как би го прекарал?
По абсолютно същия начин, по който и сега прекарвам 100-часовите си дни :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
А какво би направил, ако получиш възможността да бъдеш жена за един ден? :mrgreen:
Ако е само физически, ще се изследвам подробно, за да опозная до съвършенство женското тяло - все ще влезе в употреба ;) Освен това ще си създам профил в някоя социална мрежа и ще си направя много красива снимка, за да видя какво е сто коцкара да ти пускат плиткоумни похотливи коментарчета всеки три минути и така да затвърдя сравнително наскоро ъпдейтнатата си представа за мъжкия пол.
Ако промените са и психически, ще прекарам по-голямата част от времето в това, да се опитам да разбера себе си и ако се получи, ще знам, че ИМА НАЧИН!!! :bounce:
Обичаш ли театъра?
Много! :cheers: Наскоро ми предложиха безплатен билет за нещо хубаво, но от тъпа скромност отказах и не отидох. Глупендер.
Суеверен ли си?
Не. Но пък вярвам, че хората имат способността да зареждат разни обекти с енергията си несъзнателно само чрез не особено интелигентното самовнушение, че ефектът идва от предметите, а не от тях самите. Същото би могло да бъде вярно и за определени действия, обреди, ритуали и т.н. А би могло и да не бъде. :cat:
Кое е първото нещо, което правиш сутрин?
Най-най-първото е да си помисля колко ужасно и пропаднало би било да включа компютъра, преди да вляза в банята. После включвам компютъра и влизам в банята. После излизам от банята и влизам в компютъра.
Каква е разликата между мислене и живеене, ако питаме ума?
О, огромна. Мисленето е това, което се слува в главите ни, което има общо с осъществяване на връзки между парчетата реалност, които са ни познати. Т.е. всичките ни възприятия за света и обработката на цялата информация, с която разполагаме. Живеенето е съвкупност от това и всичко останало - дишане, мърдане, говорене, усещане, чувстване, съзнаване и т.н. А още "по-горе" стои съществуването, което си е чисто и просто "бъдене" или "имане" във време и пространство, че даже и извън тях.
Обичаш ли да се разхождаш под дъжда?
Много! :Laie_93:
Има и още, но друг път. :)
Когато - тогава ;)
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

А опера обичаш ли?

Суб Зеро или Скорпион? :mrgreen: Защо???
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

FloWersOfEviL написа:
Jamesmagno написа:
Smoking Mirror написа:Иване, сравни рандъм 17 форумци с рандъм 17 предмета от битово-вселенски мащаб.
10. флауърс оф ивъл - огледало
Уау. Защо?
Както ти отговорих и на живо - бал ли съм му майката... Не знам, има нещо общо с това, да гледаш себе си, в себе си, през себе си... Наистина нямам никаква идея какво искам да кажа и защо. По-добре се примири с "бал ли съм му майката". :cat:
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”