За ролята на тръпката

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: За ролята на тръпката

Мнение от FloWersOfEviL »

Ахауахуахаухауахуахаухауахауахаха, ДА!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

inc написа:Всяка връзка се гради на компромиси. Същината на компромиса е жеста към другия (не към себе си). Ако вземеш решение, пренебрегвайки нещо не особено важно за теб, това не е никакво постижение. Все едно да дадеш някому стара и скъсана дреха, която така и така няма да облечеш. По-истинско е да се откажеш от нещо, което наистина ти е на сърцето.
Kristo написа:Винаги трябва да правиш компромиси в името на любимия и връзката, но никога да не правиш компромиси със себе си - така знам аз, така съм научен.
Kristo написа:Два различни компромиса са - единия е да направиш компромис, който засяга маловажни за теб неща (примерно не си свикнал да купуваш цветя, но понеже гаджето ти се кефи, почваш да и купуваш - тва не е компромис със мен, щото не ми е житейски принцип да не купувам цветя, и не е болка за умиране), друго е компромис със самия теб в полза на любимия (пример: да се съгласиш да ти изневерява, щото той/тя така е свикнал/а, а тва на мен ми е житейски принцип да съм против изневярата)
Т.е. ти пак много си вникнал в това, дето четеш. :wink:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е да, примера ми беше с компромис на базата на тва, че е нещо маловажно за теб, затова можеш да си направиш компромис във дадената връзка...

Ама има и други компромиси, които можеш да направиш за връзката, които далеч не са маловажни, И ВЪПРЕКИ ТОВА, не са компромиси със себе си. Има тънка, но значима разлика между двете. Компромис в името на любима съм винаги готов да направя, компромис със себе си - тц.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Нещо не боравим с еднакви дефиниции за "компромис".
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Никак даже ^_^
За мен допустимата граница на компромиса е там, където не накърнява чувствата и достойнствата ти. Където все още не те прави нещастен. Мине ли тази граница, вече е недопустим. Защото човек може да направи съществени компромиси със себе си, но да няма против това, да не се чувства ощетен по някакъв начин, а напротив - това да му носи щастие. Хората могат да са доста самоотвержени, когато става дума за личности, на които държат.

Така се разпростря тая тема за компромисите, че вече се чудя дали не е по-добре да бъде обособена в отделна...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ам аз си говорех за тръпката много точно ама те ме цитираха в 1 момент и ме отклониха... те са виновни!
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

Да, бтв не съм сигурна, че няма такава тема някъде из архивите назад... После ще проверя. А в по-новите теми тоя въпрос се дъвче постоянно. :D Вярно, че аз бая отвях темата, но някак от начина, по който Мидуинтър беше поставила идеята си, се заформя опозиция "здрав разум и сигурност" с/у "тръпка, риск и лош развой" (който обикновено изниква като си претеглиш приоритетие и се чудиш дали да не направиш компромис с някой от тях; или съответно да не направиш).
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

*кима енергично*
Просто не вярвам някога от главата ми да изчезнат коментарите под въпроса "какво избирате, пари и богатство или да срещнете любовта на живота си" - то не бяха тръпката като го видиш, то не бяха топли вълни, то не бяха пеперуди в стомаха и прочее описания на великата любов. И досега си мисля, е те ако това само е любовта, аз по-добре да ходя да живея в изгнание.

И докато си на 17-18-20-23 може да е ок да си трошиш главата с безперспективните връзки с великата химия с тотално неподходящите хора. И на някакъв етап трябва да спреш да бъркаш тези емоции с взаимно уважение, разбирателство и прочее - защото именно това са нещата, без които хората не прокопсват в дългогодишните си взаимоотношения. Химията кучета я яли.

На всеки 100 души, с които имаш силно сексуално привличане, сигурно се пада 1, с когото да можеш да съжителстваш без да се убиете един друг. И този един даже не е задължително да е от първите сто. После простете ми, когато не ме е грижа за тръпката и пеперудите и хич не гледам на тях като на определящ фактор за истинността и успехът на връзката ми.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

къде тоя въпрос .. нека ме търпи и има 6 цифрена сума в банката пък аз липсата на пеперудите ще я преживея някак си :whew:s :mrgreen:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Компромиси със себе си звучи безобразно тъпо, хора. Сами да си поставяме границата на компромисите и да се оправдаваме пред себе си за ината си също е тъпичко. Никой не е дялан камък и няма да ви пристане като по поръчка. Когато нещо не върви, някой трябва да направи компромис. И ако вие не искате да го направите, трябва да го направи партньорът ви. Ако всеки се инати като магаре на мост, изходът е ясен.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Силвия, прочети отново стихотворението ми на страница 1 и помисли пак по въпроса. Има много "за" това да не ни е грижа за пеперудите. Но всички тия "за" отпадат като срещнеш който трябва...
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

:JC_doubleup:
Дам... :) Само че аз просто не свързвам тръпката със секса. Залагм много повече на другия вид тръпка. И да, мисля нетрезво, когато с партньора си пасваме страхотно и химията е на 130%. Но не хормоните предизвикват пеперудите. Сексуалното напрежение е просто още един повод да се държи човек като дебил. :mrgreen:

Ники, съгласна съм, просто когато човек е свикнал да прави много компромиси в отношенията с половинки (считамсе за такъв човек), се научава да ги цени.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

За мен истинската тръпка е в това да знаеш, че с човека до теб имате сходни виждания за живота и общи интереси.
Пеперудите, пърхащи в стомаха, отлитат твърде скоростно, но след тях остават близостта, привързаността и уважението, без които една връзка е обречена на провал.
А онези глупости, че противоположностите се привличали... Въобще не вярвам в тях.
Човек е устроен така, че с течение на времето да вижда по-ясно лошото, отколкото доброто.
Ако в едното блюдо на везната поставим пеперудите и възбудата от парфюм, а в другото - различията в светогледа, то второто блюдо ще натежава все повече и повече, докато накрая не се скъса.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

да ги ебем пеперудите... при мен са някви хипопотами направо...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

menina.do.mar написа:За мен истинската тръпка е в това да знаеш, че с човека до теб имате сходни виждания за живота и общи интереси.
Пеперудите, пърхащи в стомаха, отлитат твърде скоростно, но след тях остават близостта, привързаността и уважението, без които една връзка е обречена на провал.
А онези глупости, че противоположностите се привличали... Въобще не вярвам в тях.
Човек е устроен така, че с течение на времето да вижда по-ясно лошото, отколкото доброто.
Ако в едното блюдо на везната поставим пеперудите и възбудата от парфюм, а в другото - различията в светогледа, то второто блюдо ще натежава все повече и повече, докато накрая не се скъса.
оооо, понякога е толкова готино да имате различни интереси....направо си откриваш друг свят :)
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”