За ролята на тръпката
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: За ролята на тръпката
Ахауахуахаухауахуахаухауахауахаха, ДА!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
inc написа:Всяка връзка се гради на компромиси. Същината на компромиса е жеста към другия (не към себе си). Ако вземеш решение, пренебрегвайки нещо не особено важно за теб, това не е никакво постижение. Все едно да дадеш някому стара и скъсана дреха, която така и така няма да облечеш. По-истинско е да се откажеш от нещо, което наистина ти е на сърцето.
Kristo написа:Винаги трябва да правиш компромиси в името на любимия и връзката, но никога да не правиш компромиси със себе си - така знам аз, така съм научен.
Т.е. ти пак много си вникнал в това, дето четеш.Kristo написа:Два различни компромиса са - единия е да направиш компромис, който засяга маловажни за теб неща (примерно не си свикнал да купуваш цветя, но понеже гаджето ти се кефи, почваш да и купуваш - тва не е компромис със мен, щото не ми е житейски принцип да не купувам цветя, и не е болка за умиране), друго е компромис със самия теб в полза на любимия (пример: да се съгласиш да ти изневерява, щото той/тя така е свикнал/а, а тва на мен ми е житейски принцип да съм против изневярата)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е да, примера ми беше с компромис на базата на тва, че е нещо маловажно за теб, затова можеш да си направиш компромис във дадената връзка...
Ама има и други компромиси, които можеш да направиш за връзката, които далеч не са маловажни, И ВЪПРЕКИ ТОВА, не са компромиси със себе си. Има тънка, но значима разлика между двете. Компромис в името на любима съм винаги готов да направя, компромис със себе си - тц.
Ама има и други компромиси, които можеш да направиш за връзката, които далеч не са маловажни, И ВЪПРЕКИ ТОВА, не са компромиси със себе си. Има тънка, но значима разлика между двете. Компромис в името на любима съм винаги готов да направя, компромис със себе си - тц.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Нещо не боравим с еднакви дефиниции за "компромис".
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Никак даже ^_^
За мен допустимата граница на компромиса е там, където не накърнява чувствата и достойнствата ти. Където все още не те прави нещастен. Мине ли тази граница, вече е недопустим. Защото човек може да направи съществени компромиси със себе си, но да няма против това, да не се чувства ощетен по някакъв начин, а напротив - това да му носи щастие. Хората могат да са доста самоотвержени, когато става дума за личности, на които държат.
Така се разпростря тая тема за компромисите, че вече се чудя дали не е по-добре да бъде обособена в отделна...
За мен допустимата граница на компромиса е там, където не накърнява чувствата и достойнствата ти. Където все още не те прави нещастен. Мине ли тази граница, вече е недопустим. Защото човек може да направи съществени компромиси със себе си, но да няма против това, да не се чувства ощетен по някакъв начин, а напротив - това да му носи щастие. Хората могат да са доста самоотвержени, когато става дума за личности, на които държат.
Така се разпростря тая тема за компромисите, че вече се чудя дали не е по-добре да бъде обособена в отделна...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ам аз си говорех за тръпката много точно ама те ме цитираха в 1 момент и ме отклониха... те са виновни!
- inc
- Плиний Стари
Да, бтв не съм сигурна, че няма такава тема някъде из архивите назад... После ще проверя. А в по-новите теми тоя въпрос се дъвче постоянно.
Вярно, че аз бая отвях темата, но някак от начина, по който Мидуинтър беше поставила идеята си, се заформя опозиция "здрав разум и сигурност" с/у "тръпка, риск и лош развой" (който обикновено изниква като си претеглиш приоритетие и се чудиш дали да не направиш компромис с някой от тях; или съответно да не направиш).
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
*кима енергично*
Просто не вярвам някога от главата ми да изчезнат коментарите под въпроса "какво избирате, пари и богатство или да срещнете любовта на живота си" - то не бяха тръпката като го видиш, то не бяха топли вълни, то не бяха пеперуди в стомаха и прочее описания на великата любов. И досега си мисля, е те ако това само е любовта, аз по-добре да ходя да живея в изгнание.
И докато си на 17-18-20-23 може да е ок да си трошиш главата с безперспективните връзки с великата химия с тотално неподходящите хора. И на някакъв етап трябва да спреш да бъркаш тези емоции с взаимно уважение, разбирателство и прочее - защото именно това са нещата, без които хората не прокопсват в дългогодишните си взаимоотношения. Химията кучета я яли.
На всеки 100 души, с които имаш силно сексуално привличане, сигурно се пада 1, с когото да можеш да съжителстваш без да се убиете един друг. И този един даже не е задължително да е от първите сто. После простете ми, когато не ме е грижа за тръпката и пеперудите и хич не гледам на тях като на определящ фактор за истинността и успехът на връзката ми.
Просто не вярвам някога от главата ми да изчезнат коментарите под въпроса "какво избирате, пари и богатство или да срещнете любовта на живота си" - то не бяха тръпката като го видиш, то не бяха топли вълни, то не бяха пеперуди в стомаха и прочее описания на великата любов. И досега си мисля, е те ако това само е любовта, аз по-добре да ходя да живея в изгнание.
И докато си на 17-18-20-23 може да е ок да си трошиш главата с безперспективните връзки с великата химия с тотално неподходящите хора. И на някакъв етап трябва да спреш да бъркаш тези емоции с взаимно уважение, разбирателство и прочее - защото именно това са нещата, без които хората не прокопсват в дългогодишните си взаимоотношения. Химията кучета я яли.
На всеки 100 души, с които имаш силно сексуално привличане, сигурно се пада 1, с когото да можеш да съжителстваш без да се убиете един друг. И този един даже не е задължително да е от първите сто. После простете ми, когато не ме е грижа за тръпката и пеперудите и хич не гледам на тях като на определящ фактор за истинността и успехът на връзката ми.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

къде тоя въпрос .. нека ме търпи и има 6 цифрена сума в банката пък аз липсата на пеперудите ще я преживея някак си

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Компромиси със себе си звучи безобразно тъпо, хора. Сами да си поставяме границата на компромисите и да се оправдаваме пред себе си за ината си също е тъпичко. Никой не е дялан камък и няма да ви пристане като по поръчка. Когато нещо не върви, някой трябва да направи компромис. И ако вие не искате да го направите, трябва да го направи партньорът ви. Ако всеки се инати като магаре на мост, изходът е ясен.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Силвия, прочети отново стихотворението ми на страница 1 и помисли пак по въпроса. Има много "за" това да не ни е грижа за пеперудите. Но всички тия "за" отпадат като срещнеш който трябва...
- inc
- Плиний Стари
Дам...
Ники, съгласна съм, просто когато човек е свикнал да прави много компромиси в отношенията с половинки (считамсе за такъв човек), се научава да ги цени.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
За мен истинската тръпка е в това да знаеш, че с човека до теб имате сходни виждания за живота и общи интереси.
Пеперудите, пърхащи в стомаха, отлитат твърде скоростно, но след тях остават близостта, привързаността и уважението, без които една връзка е обречена на провал.
А онези глупости, че противоположностите се привличали... Въобще не вярвам в тях.
Човек е устроен така, че с течение на времето да вижда по-ясно лошото, отколкото доброто.
Ако в едното блюдо на везната поставим пеперудите и възбудата от парфюм, а в другото - различията в светогледа, то второто блюдо ще натежава все повече и повече, докато накрая не се скъса.
Пеперудите, пърхащи в стомаха, отлитат твърде скоростно, но след тях остават близостта, привързаността и уважението, без които една връзка е обречена на провал.
А онези глупости, че противоположностите се привличали... Въобще не вярвам в тях.
Човек е устроен така, че с течение на времето да вижда по-ясно лошото, отколкото доброто.
Ако в едното блюдо на везната поставим пеперудите и възбудата от парфюм, а в другото - различията в светогледа, то второто блюдо ще натежава все повече и повече, докато накрая не се скъса.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
да ги ебем пеперудите... при мен са някви хипопотами направо...
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
оооо, понякога е толкова готино да имате различни интереси....направо си откриваш друг святmenina.do.mar написа:За мен истинската тръпка е в това да знаеш, че с човека до теб имате сходни виждания за живота и общи интереси.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...