Онези две думи...

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Онези две думи...

Мнение от Ambrosio` »

ники написа:Много задълбавате във филосфските изказвания. Самите думи не значат нищо без съответното отношение и поведение. Не мисля, че има голямо значение, кой какъв смисъл влага в тях, а по-скоро, какво изразява с действията си.
Съгласна съм. : )
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Не съм съгласна,че мъжете се ужасяват от думите " Обичам те " и бягат панически.Досега винаги са ми го казвали на мен първи ( а сега като си направих равносметка хич не са малко на брой тези мъже :lol: ).

Не съм съгласна и че едва ли не се обезличава и изтървка,и че едва ли не няма нужда от тях.Да,действията са по-важни и красноречиви,но няма нищо по-хубаво от това да ти прошепнат " Обичам те " ,когато най-малко очакваш,в някоя тъмна нощ или тихо утро,на разходка,сред хора,в смс,обожавам всичко това и се разтапям всеки път.Не знам вас какво толкова ви притесняват и защо ги анатемосахте. Радвам се ,че има човек,който обича да ми ги казва и обича да му ги казвам.Знам,че хората са различни и всеки предпочита различни неща,но не заклеймявайте останалите като лигави и прочие.

И не съм съгласна с това,че щом някой си го мислел,това стига.Еми щом го мисли,защо да не го каже ? :roll: Ако си достатъчно близък и отдаден на човека до теб,няма да имаш притеснения да му повтярваш,че го обичаш с повод и без повод.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Стеф, това е въпрос на личен вкус. И на опита, че - наистина - когато нещо такова се повтаря твърде често, разнообразието от възможни негативни последици е приблизително това на броя песъчинки в пясъчен часовник. Разбира се, можеш да го отдадеш и просто на това, че някои хора сме алергични към повечето прояви на романтика. Което пак ни връща на личния вкус.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

Да,разбира се,аз затова казах,че хората са различни ! И разбирам различието,но не разбирам анатамесването на тези,които не споделят дадено мнение.
Най-важното е с човека до теб да сте на една вълна.Тоест ,примерно, и двамата да не обичате да казвате въпросните думи,или обратното.Simple.
Изображение
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

понякога има едни други две думички .... off, дайте да погледнем и от другата страна,не всичко е любов
memento mori
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Търговецът на кристал написа:Ако щете ми вярвайте, аз имам някакъв проблем с произнасянето им, особено когато става дума за мъжете наоколо. Не знам защо, но ми звучат адски кухо и неубедително.
И аз така. Затова го казвам само на Boleyn :compress: Силно се съмнявам някога да срещна мъж, когото да обичам повече, отколкото обичам нея...
Като цяло намирам любовта във връзките за твърде условна, т.е. "обичам го, ама докато се държи еди как си / не ми изневерява / прави за мен еди какви си жестове / говори еди какви си неща..." Това за мен не е любов. :!:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Бе това хем е така, хем не е. Съгласна съм, че обикновено тия условия наистина ги има, но аз имам 2 случая в живота си, когато всичките ми подобни теории се опровергаха. Единият от много, много малкото мъже, на които съм казвала "онези две думи" (сега се замислих, че са тъкмо двама на брой), го обичах толкова, че нямаше значение какво прави, с коя е, къде е и прочее. И съвсем отговорно заявявам, че ако днес можех да го видя - и да е щастлив с друга - самата аз бих била невероятно щастлива. Ама чак неописуемо. Така че такава любов има.
А другият ми пример беше пак преди години с един пълен мухльо. Никога не съм му казвала, че го обичам (и никога не сме имали никакви физически "взаимоотношения" с него). Обаче на', обичах го - хем виждах, че е нерешителен, конформист, че не е готов да се бори за онова, което е наистина важно за него и вместо това предпочита да се пусне по течението... абе, какво да ви разправям... наистина абсолютен мухльо. Ама хем виждах всичко това, хем го обичах. Съвсем ирационално и прочее - а вероятно и дори малко "на въпреки". Мисълта ми е, че пак беше обич без особени условия. Не го бях чувала и виждала с години, но преди месец се случи да разменим 2-3 думи и установих, че не се е променил и грам. Стана ми забавно, защото си дадох сметка колко съм се променила аз... за добро или лошо. Нищо не ми трепна, даже се зачудих с какво изобщо е привлякъл вниманието ми, но продължавам да вярвам, че онова чувство навремето е било обич/любов/де да знам и аз, ама нямаше условия към него. Което не пречи сега да се смея на онова свое teen-me.

Онова, което аз имах предвид с цитата, който си извадила е, че без значение дали се оказва, че наистина, наистина съм обичала/обичам някого, или просто съм се заблудила и ми се е сторило, че е така, ми е трудно да го изрека. Говедо от особена порода.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Търговецът на кристал написа:Съвсем ирационално и прочее - а вероятно и дори малко "на въпреки".
Ей това изречение ме описва най-добре последните 2 седмици. Пф!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ама знаеш ли кое е най-тъпото в такава ситуация? Никакви рационални аргументи не помагат. Ей, само който не беше разбрал за онова увлечение, само той не се беше изредил да ми обяснява какъв загубеняк е онзи. 'Ма нека, бе! Аз нали съм го харесала... И вярно го мислех това. Мани...
Ако човекът има много кусури, но ти обичаш не само със сърцето, ами и с разума си, е лесно да си отвориш очите и нещата да се наместят, след като видиш, че не си пасвате, че е кофти личност или просто не ви е писано да сте заедно. Ама ако всичко е абсолютно, чак необяснимо ирационално... нЕма шанс. Една сутрин обаче се събуждаш и нямаш и идея какво изобщо намираш в съответния. И тогава няма драми. Но дотогава никой и нищо не може да те убеди - ако щеш и да се самонавиваш и на глас да си обясняваш колко въпросният тип "не става".
Сега се радвам ужасно много, че онова си остана само някакво платоническо увлечение (или каквото там беше), защото сега си спомням с усмивка за тоя етап от тийнството ми, докато иначе щях да мисля за него като за голяма, ама много голяма грешка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ох. Аз гледам да не мисля, реших да пробвам течението.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Точно това ти казвам - че и да мислиш, и да не мислиш, ако наистина е същото, за което ти говоря аз, няма да ти помогне. В един прекрасен миг ще прогледнеш и сама (ако пичът е неподходящ), само дотогава гледай демиджът да не е много голям. :connie_explosion:
След тая история се научих да се пробвам да довършвам следното изречение за всеки обект на чуФстФата си: "Обичам го/с него съм/искам го наоколо, защото..." И ако изречението завършва на "защото така!" (и друго не мога да измисля), имам едно на ум. :mrgreen:
В края на ноември
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Пф... Демиджът обикновено зависи повече от нагласата, не от конкретните събития и развитието на взаимните отношения (бтв, в речника няма дума "взаимоотношения" - прощавай, Ели :wink: ).
Любовта няма нужда от оправдание. Тя просто не е в ничия угода, както е споменавано нееднократно (мисля) из форума. Тя е безвъзмездна, което е в разрез с инстинкта за самосъхранение. Не е естествено да поставяш нечие друго, чуждо щастие вместо собственото материално и душевно благоденствие. Уф... изпаднах в офтопик. Така де, мисълта ми е, че това е, което прави изричането на 2-те думички толкова трудно. Или е невярно, или те оставя обезоръжен и уязвим и безсилен. Имах някъде един цитат по тая тема нееейде назад. Както и да е. :D
А с употребата на фразата не е хубаво да се прекалява (количествено).
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

I love her because she's awesome 8) :lol: So I'm a douche .. so what ? :geek:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Boleyn написа:Не съм съгласна,че мъжете се ужасяват от думите " Обичам те " и бягат панически.Досега винаги са ми го казвали на мен първи ( а сега като си направих равносметка хич не са малко на брой тези мъже :lol: ).
Ооо, ама ти ги и броиш ли? :mrgreen: Аз отдавна не си правя труда да помня кой какво ме е лъгал, както му се вика :P Струва си да помня единствено пътите, когато аз съм го казвала първа - защото само това са били мъжете, които са заслужавали. Двама дотук.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Kristo написа:Сигурно ще е интересно и мъжката гледна точка, а?

Ми моята е проста - тези думи са голяма отговорност, преди всичко. Символиката и значението им, си ги разбира всеки, както му дойде, но тва, какво носят след себе си вече е проблема.

Като ги кажеш, трябва да си сигурен на 100% че ги имаш предвид, а не на другия ден да кръшнеш или "да ти мине". А човек супер-рядко е сигурен до такава степен... Говоря за възрастни хора де, не деца на по 15-16 дето всеки ден ги казват на различни партньори...

Веднъж казани във връзка, думи водят до следващите етапи: запознаване с родители, живеене заедно, общ любимец, годеж... зависи, кой докъде е стигнал. Не бива да се казват твърде рано (How i met your mother), нито твърде късно (Friends)...
И искам да добавя и още 1 пасажче:

Отговорността която носят е пресилена с помощта на филми, сериали и феминизъм...

Според мен ако искаш да ги кажеш, трябва да гледаш само дали ги изпитваш. Ако не, другото няма значение... като любовна конюктура и прочее...

А някои хора цял живот не са готови да ги кажат ИСКРЕНО, а инак 1000 пъти ЛЪЖОВНО ще ги повторят, те си знаят кои са... :x
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”