Родната Съдебна Системчица

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: Родната Съдебна Системчица

Мнение от Noctis »

Лорд-а добре го е написал.. само имам едно питане.. защо не се издирва Хеписуифт ами издирват други лица, които постоянно ги срещаме из хрониките ?!? .. Предполагам напълно случайно нали ? .. невинните клети душички :oops:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

happyswift написа:Добре, кажете ми само кое е абсурдното, защото аз обясних, защо смятам, че не е абсурдно.Развийте ми теорийките си за правовата държава, аз вече така или иначе написах защо смятам това за откровенна глупост
Всички знаем, че системата е несъвършена. "Правовата държава" е измислена от хората, а хората са несъвършени (всъщност, те са зли, егоистични и податливи на делюзии). Но така или иначе, правовата държава е най-доброто, с което разполагаме към настоящия момент. Ако ти искаш да работиш, за подобряване на системата, първо завърши, влез в политиката и направи нещо. Ако искаш, сложи за мото на предизборната си кампания: "Колим и бесим без съд и присъда!", пък да видим, колко хора ще гласуват за теб (макар че при тоя прост народ ще се намерят и такива). :lol:

Между другото, комунистите след 09.09.1944 г. колеха и бесеха без съд и присъда. Жалко, че не си се родил тогава. :mrgreen:
happyswift написа:Смятам за изключително умесно и справедливо на хора с калашници да им се дава пробация...Защо да лишаваме хората от това да имат калашници у тях си?
По селата, във всяка втора къща има незаконно оръжие, защото хората са наплашени от цигани и разбойници... Не се поддавай на медийни манипулации!
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Нали не правиш сравнение между калашник и авджийска пушка или малокалибрен пистолет :?

Изопачаваш ми поста.Не съм казвал, че трябва да се тръгне като шайка акънджии, които да раздават правосъдие.

Аз може да не съм се родил тогава, но поне съм чел.Напротив, има съд, който издава присъди.Съдът е останал в историята като "Народния съд", въпреки, че цялата наредба има доста по-дълго име - Наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу Съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея.В последствие, част от присъдите са отменени пост фактум.Колко поради юридически причини, колко поради чисто политически, е друг въпрос.

Впрочем, не разбирам защо говориш все едно си бил свидетел на тези събития, тъй като тези репреси са през първите 10 години от установяване на режима.В последствие идва нещо много по-лошо от затвора или смъртната присъда - нарича се Трудово възпитателно общежитие.На лагерниците в Скравена и Ловеч не биха завидели дори колегите им от Сибир
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Абе, то в някои книги пише, че комунистите са дошли на власт с референдум, а не чрез Съветската окупация, ама колкото техния "референдум" е референдум, толкова и "Народният съд" е съд. Но ти, явно, точно за такъв съд като "Народния" си мечтаеш: дето да издава осъдителни присъди без да гледа доказателствата, само защото някой е решил, че дадено лице е виновно или защото така казал Цецо по телевизията, или защото така пишело във в-к "Труд".

Повече няма смисъл да обяснявам. Ники ти е обяснил всичко по възможно най-краткия, ясен и точен начин. Спорът стана самоцелен...
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

:lol: :lol:

Защо отсъди такава тежка присъда на историята? Не бива така, все пак, ако не искаш да ми повярваш на мен, иди до библиотеката и прочети малко.Сега като се сетя за преподавателката ми по философия в гимназията, не бих си и помислил, че философ би повтарял на изуст някакви глупости.

Аз и Народен съд ? Ако ми погледнеш малко аватара, не трябва много за да се светнеш какви са ми политическите убеждения :lol:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Тоя от аватара ти заслужава да бъде сварен жив в огромен казан със шкембе-чорба, но това вече е съвсем друга тема... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Каква е тази апатия към обективната истина, не беше ли това екзистенциалната задача на човека в битийния му път :lol: :lol:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Къде съм казал без доказателства?
Е как да няма доказателства. Яна от село Ш. я познавам лично и ще свидетелства. А ти няма да твърдиш, че учиш МО, защото е ясно, че с Тенчо Колев се опитвате да въведете разследващите органи и съда в заблуждение с тази пошла инсинуация.

Освен това имам доказателства (свидетелски показания на петима уважавани обществени деятели + медицинско свидетелство), че на 6 август 2010г. си нахлул в квартирата на правозащитника Д.Г., докато последният е обсъждал с Б.М. и четири други лица твоето изобличаване. Ритал си Б.М. в капачката, докато тя е излязла от коляното му, крещейки "Ще ви разкажа фамилията, ве! Ща разплача, ве, никви сигнали няма да подаваш, разбра ли ве!!!"

Аз не мога да разбера как такива хора са свобода и пишат по форумите?!?!??!!! Питам: какво става с тази държава!!!! Призовавам Ноктис да те разстреля като те види следващия път!
Смятам за изключително умесно и справедливо на хора с калашници да им се дава пробация.
Проблемът е в законодателството тук. Като човек, който обича да чете и винаги говори подготвен :lol: :lol: :lol: можеш да си направиш правен рисърч (ех, че хубава дума) и да отправиш опустошителните си критики към НС.
Последно промяна от Lord на 08 Авг 2010, 17:05, променено общо 1 път.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Харесват ми опитите за ирония и сарказъм, но има какво да се изпипа.Не виждам кое е "прототипа" на калашника в този случей ? :lol:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Бях решил да не участвам повече в тази безплодна дискусия, но Лорда ми напомни за нещо...

Не случайно, в българския език съществува лафът "кошаревски свидетел". Има едно село в Пернишка област на име Кошарево. По царско време, на мегдана на това село са киснели разни безделници и пройдохи, които чакали някой да ги наеме за "свидетели". В съдебната зала, въпросните наемни "свидетели" давали всякакви лъжливи показания, които им били поръчани от наелия ги. Уви, кошаревски свидетели се намират и днес. Още по-лошото е, че сега си имаме и "кошаревски" журналисти.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Доказателствата също се манипулират.. изчезват и т.н. в интерес на тия "Палавите" Темата я отворих специално за онзи случай.. защо не коментирате конкретно него ?
Тази групичка не заслужава ли затвора за едно 20 години примерно ? Невинни ли са ? Едва ли ..
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Noctis написа:Доказателствата също се манипулират.. изчезват и т.н. в интерес на тия "Палавите" Темата я отворих специално за онзи случай.. защо не коментирате конкретно него ?
Ми, изобщо не става ясно, за кой конкретен случай си открил темата, защо линкът, който ти си дал в началото:
води към статия за жената на Вальо Топлото. А що се отнася до Вальо Топлото и жена му, едва ли някой нормален човек продължава да се интересува от тях, защото Вальо Топлото много отдавна не е шеф на "Топлофикация", но сметките за парно и топла вода продължават да растат още и още, и още... което доказва, че той и да е крал, не той е в основата на заговора срещу потребителите, наречен "Топлофикация". Мен не ме вълнува дали Топлото и жена му ще ходят в затвора, а ме вълнува, каква сметка ще ми прати "Топлофикация" (която отдавна има нов шеф).
Уви, повечето хора в този форум не си плащат сами сметките за парно и затова ги впечатлява повече медийният цирк, отколкото реалното състояние на нещата в държавата.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Еми виж аз пък съм дълбоко заинтригуван от това да тъпча Топлото и жена му и всичките мутрички около тях .. и предполагам не само аз .. ей така .. за да знае следващото шефче .. какво го чака :oops: пък ти си пускай безнаказано всеки престъпник.. те вече ще са добри и няма да правят повече така ! :)

П.П Крумовите закони са създадени, за да дават пример .. не да отрежат ръцете на всички ! .. Не го забравяй това. И докато ти живо не се интересуваш от това какво правят тия горе.. и какво се случва, когато се провинят.. дотогава и на тях ще им е през .. ти каква сметка ще получиш и как ще си я плащаш.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Изобщо не ме разбра! Нека вкарат в затвора Топлото и жена му (тая к*рва дето на 20 години се е омъжила за някакъв грозен чичка само заради парите му). Исках да кажа, че не искам да гледам циркове по телевизията, а искам сметките за парно в България да станат адекватни на заплатите. Докато това не стане, нека правителството не ми обяснява всяка вечер по телевизията, как за всичко в тази държава е виновна съдебната власт. Това е!

П.П. Пък и всички знаят, че Топлото е просто пионка на Р.Овч., пък него не съм видял да го влачат по ареста.

П.П.2. Ейййййй, ама много сте радикални бе, младежи!!! Крумови закони, Народен съд, рязане на ръце, присъди без доказателства... Държавата все повече потъва, а вие се вълнувате само от някакъв евтин реваншизъм, поднесен във формата на телевизонно реалити!
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Требе радикалност.. иначе само се глезим .. :lol:

А това относно сметките .. много добре знаеш, че няма как да се случи фокус с магическа пръчка .. и то тоя проблем не е от вчера.. а откакто СССР спря да плаща всичко в нашата държава, за да поддържа режима .. За да се построи нещо наново първо трябва да се отстранят хората, които го рушат (по какъвто и да е начин - не ме интересува дали ще ги горят в пещи или ще ги изпращат да колонизират Луната) Иначе няма как да се получи нищо.. дори и ти трябва да си съгласен с това
Публикувай отговор

Обратно към “България”