Как се вършат разни работи в ЮФ

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

gugokas
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Re: Как се вършат разни работи в ЮФ

Мнение от gugokas »

Здравейте, колеги! Аз съм 1 курс право- задочно във ВТУ :alien: , но живея в София и искам да посещавам лекциите по право в СУ. Според вас бих ли могъл, и дали ще има някакво противопоставяне от страна на студенти или преподаватели?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Съмнява ме. Лекциите са отворени и могат да бъдат посещавани от всеки. Единствена пречка би могла да възникне, ако искаш да влезеш в сградата на университета след 5-6 часа вечерта - тогава понякога охраната се накокошинва и започва да иска студентски документ, за да те пусне.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

gugokas написа:Здравейте, колеги! Аз съм 1 курс право- задочно във ВТУ :alien: , но живея в София и искам да посещавам лекциите по право в СУ. Според вас бих ли могъл, и дали ще има някакво противопоставяне от страна на студенти или преподаватели?
Евала, много конструктивно решение.
Facebook
Изображение
flamingone
От дъжд на вятър
Специалност: СУ-МО :D
Курс: втори

Мнение от flamingone »

Ъпдейт на темата: от библиотеката на ЮФ се изнасят книги! Грабете Токушев, още е топъл... :D
Lina__
От дъжд на вятър

Мнение от Lina__ »

Здравейте!Не знам дали точно тук е мястото,но имам важен въпрос.Сестра ми в момента е 4ти курс Стопанско управление на английски език и се интересува от следдипломна квалификация в ЮФ. http://uni-sofia.bg/index.php/bul/fakul ... lifikaciya
Та въпроса ми е отговаря ли на критериите за кандидатстване и ако да,каква точно е насочеността на квалификацията и какво става ако я изкараш ? Благодаря!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Следдипломната квалификация е точно това, което казва и името й - допълнителна квалификация. Въпреки че се посещават лекции и се защитава дипломна работа за придобиването й, тя не е отделна ОКС, просто нещо в плюс към вече съществуващата ОКС. Няма ограничения в това каква специалност трябва да е завършил човек предварително, както е при магистърските програми след бакалавър - аз, например, следвам право, но ако поради спецификите на професионалната ми ориентация искам да завърша курс по японски език и култура - който се провежда към катедрата по японистика, във ФКНФ и е коренно различно от това, което съм учила досега - той все пак би бил достъпен за мен.

За сестра ти, една подобна СДК би дала допълнителни компетенции в избрана от нея област на правото. Това би било голям плюс в автобиографията й, би я направило по-ценен кадър, по-подходящ за позиции, където се изискват освен задълбочени икономически познания и специфични юридически такива. Но не очаквайте, че ще може да се занимава с някоя от професиите, които изискват изрично юридическо образование, една СДК не може да осигури подобна квалификация.

Различните специализации трябва да се проверят на място - в зависимост от избраната, това определя и каква квалификация придобива човек. Единственото съществуващо ограничение е посочено на страницата, която сама си линкнала - и то се отнася до специализациите, засягащи публично-правните науки. Отделно от това, пред сестра ти няма никаква пречка да кандидатства за СДК в ЮФ след като завърши Стопанско управление.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Lina__
От дъжд на вятър

Мнение от Lina__ »

Благодаря много за изчерпателния отговор! :P
ndshgyta
В началото бе словото
Специалност: ikonomika

Мнение от ndshgyta »

Супер, полезно е!
PowerHost.bg - Хостинг , домейни, реселър хостинг, виртуални сървъри.
Мулти Компютърс - Сервиз за компютри, лаптопи и монитори.
maestrooo
В началото бе словото

Мнение от maestrooo »

Здравейте, имам въпрос към студентите от по-горен курс(Право): Четох мнения където пише, че няма смисъл да се ходи на първата седмица след сесията, защото преподавателите не си дават много зор да посещават занятията. Има ли такова нещо?
per aspera ad astra.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Категорично.
Изключение са сериозните асистенти по двусеместриалните дисциплини - те обикновено не си губят времето.
Обикновено.
Изображение
maestrooo
В началото бе словото

Мнение от maestrooo »

Мерси много! Но има и друго обстоятелство - проф. Ташев ни каза, че щял да направи тест на първата лекция след сесията на изученото до сега, който бил препоръчителен.. Та това може би е причина да се иде, знам ли..
per aspera ad astra.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ташев вероятно ще се появи на лекцията още първата седмица.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

maestrooo написа:Мерси много! Но има и друго обстоятелство - проф. Ташев ни каза, че щял да направи тест на първата лекция след сесията на изученото до сега, който бил препоръчителен.. Та това може би е причина да се иде, знам ли..
Тоя тест... :lol: Не знам някога да се е състоял :wink:
Facebook
Изображение
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

svetlio.varna написа:
maestrooo написа:Мерси много! Но има и друго обстоятелство - проф. Ташев ни каза, че щял да направи тест на първата лекция след сесията на изученото до сега, който бил препоръчителен.. Та това може би е причина да се иде, знам ли..
Тоя тест... :lol: Не знам някога да се е състоял :wink:
Сериозно ? Нали уж се провеждал всяка година :lol: ?
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Съвсем спокойно можеш да си пропуснеш теста, като мене, без някакви вредоносни последици за тебе.
Право - II курс, 2-ри поток
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”