Не съм компетентен да ти отговоря, но ако си спомням от прочетеното във форума, разбрах, че избора на езици и записването става в началото на годината. т.е. след 1 октомвриAradiq написа:Кога са сроковете за записване за езици и спорт?
За изучаването на чужд език и спорт
Модератор: Шепот
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Re: За изучаването на чужд език и спорт
-
Chocolate girl
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Никой нищо не каза за руски. Доколкото разбрах, доста интензивно е обучението по езиците и не е желателно да се почва съвсем от начало даден език. Споделете мнения - така ли е. Иначе съм учила десетина год англ, не че го зн перфектно, но вече не ми се учи, 4 години учих немски, но той ми куца отвсякъде, затова се спрях на руски - в началното у-ще го бях учила и доста добре се справях, е.... определено беше отдавна, но... може би сега е времето да си го припомня, а иначе италиански ми звучи супер интересно като оферта 
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И кой те излъга така? Всъщност само от теб зависи доколко интензивно щч учиш не само чужд език, но каквото и да е в Университета.Chocolate girl написа: Доколкото разбрах, доста интензивно е обучението по езиците и не е желателно да се почва съвсем от начало даден език.
За порден път: записването за език става на или пред таблото във ФЖМК, след карто преподавателят е оставил бележка със срокове.
За спорт - когато се появи бяло листче със сроковете.
И двете стават след 1 октомври
-
vanq tankova
- В началото бе словото
- Специалност: pravo
Az sm pravo redovno 1 godina i ne mi e qsno kak stoi vaprosa s ezicite.4uh razli4ni mneniq 4e fakultativnite(angliiski i latinski ) sa zadaljitelni ,no kato se zapisah trqbva6e da si izbera samo 1 ezik.V sa6toto vreme dr momi4e pravo kaza 4e min godina ne e u4ila ezik .Ako moje nqkoi da mi obqsni u4at li pravoto ezici
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Едва ли някой от ФЖМК ще успее ясно да ти обясни дали и какво трябва да правиш 
По-добре попитай за това в подфорума на ЮФ
П.С. И използвай кирилица
По-добре попитай за това в подфорума на ЮФ
П.С. И използвай кирилица
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... i_studenti
Това какво ви говори?
За новоприетите или не?
Това какво ви говори?
За новоприетите или не?
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
- jojofana
- В началото бе словото
- Специалност: PR
хей, и аз се включвам към начинаещите по френски:)) дано да си съберем групичка;)
- jojofana
- В началото бе словото
- Специалност: PR
и аз го видях това и доста се стреснах:D не бях чувала, че трябва да се записваме предварително, тъй че предполагам, че не е нещо от голямо значение:)) но най-добре ще е да кажат хората с опит=)raindrop написа:http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti_i_departamenti/departamenti/departament_po_sport/predstoyaschi_s_bitiya/vazhno_za_novoprieti_studenti
Това какво ви говори?
За новоприетите или не?
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Здравейте. Видях, че сте обсъждали френския. Ами аз го записах и ако исках да го уча, щях да съм недоволна. Моето скромно мнение е, че на изпита (на който просто трябваше на направим едно упражнение) мнооого голямо значение имаше присъствието.
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ако такива са изпитите по езиците, язък ми за ентусиазма.di_snooker написа:Моето скромно мнение е, че на изпита (на който просто трябваше на направим едно упражнение) ..
Защо изобщо е задължително да се учи нещо, което явно е на ниво пародия?
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
-
Chocolate girl
- В началото бе словото
Хора, интересувам се от модерните танци, тае-бо и академично гребане като спортове, кажете какво знаете за тях, изискванията как са, оценяването, атмосферата... Ще съм благодарна да споделите впечатенията си. 
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Нивото е такова, каквито са и студентите. Университетът не е училище и никой не се чувства задължен да те накара да учиш нещо: искаш ли учиш,ако не искаш - просто получаваш някакви оценки. Съвсем нормално е и присъствието да играе роля при оценяването, особено в групи от "знаещи", които се появяват само за изпититеdi_snooker написа:Защо изобщо е задължително да се учи нещо, което явно е на ниво пародия?
Академично гребане се тренира на базата в Панчарево и доколкото знам е в доста тесен кръг, има академичен отбор, който участва на междууниверситетски състезания и т.н. За другите две и таи оскъдна информация нямам, ако беше попитала за спортно катерене...Chocolate girl написа:интересувам се от модерните танци, тае-бо и академично гребане
-
Chocolate girl
- В началото бе словото
кажи какво знаеш за спортното катерене, аз първо него обмислях, но... и все пак не е късно 
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Спортното катерене е много желан спорт
Затова трябва да се запишеш още в самото начало на обявените срокове, докато все още има места. Записването обикновено става някъде покрай паричния салон, на една масичка стоят треньорите. Тренировките са по час и половина седмично и се провеждат в един от куполите на Ректората - изкачваш се до паричния салон и още един етаж нагоре, влизаш през една метална врата, изкачваш още едни метални стълби и си там - на покрива на СУ. Има много видове стени и необходимата екипировка, трябват ти само удобни обувки, не е задължително да са професионални. В началото се отделя доста време на това да те научат да се справявш с правилния възел, но след това почва интересното - пускат те да се катериш, докато те подсигурява някой от колегите ти
Изключително забавно е, тренираш се, но си и отпочиваш. Освен това не се налага да пътуваш много.
Изключително забавно е, тренираш се, но си и отпочиваш. Освен това не се налага да пътуваш много.
-
tumnasianka^
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Обратна връзка:
И аз съм се насочила към катеренето. Колебаех се между него и туризъм, но мисля да е катерене. И двата спорта са хубави, но туризма и сама си го практикувам из планините ни.
Исках да попитам, относно езика. Нали трабва да се съберем група от хора които искаме даден език и да идем да видим на т.н. информационно табло дали има желаният език от нас и след това да потърсим преподавателя? Така, въпроса ми е как да се организираме, ако едни ще ходят на самото откриване на СУ, а другите чак във факултета?
Исках да попитам, относно езика. Нали трабва да се съберем група от хора които искаме даден език и да идем да видим на т.н. информационно табло дали има желаният език от нас и след това да потърсим преподавателя? Така, въпроса ми е как да се организираме, ако едни ще ходят на самото откриване на СУ, а другите чак във факултета?
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......