theDarkSite написа:ето малко въпросчета и от мен:
А тъй, обичам въпросчета
1. Откривал ли си в някой персонаж (било то в книга, филм или нещо друго...) себе си? И ако да, в кой и от къде
Ами откривал съм части от себе си в доста образи, но най-пълно се разпознах в Уоли
2. А имаш ли персонаж (пак от random произведение), който ти е като идол, като който ти искаш да бъдеш (било то външно или като характер)?
Пак съм искал да наподобя доста, но никого напълно. Да съм готин единак като Хан Соло, да съм чаровен като Gambit, страшен като герой на Винсънт Прайс, вампир като Дракула, хитър като Ваймс... Но да искам да съм точно като някого - не. Какво най-много съм искал от разнообразните качества - безсмъртие. Ей, почти всичко давам за това. Уви...
3. Скромен или с високо самочувствие си? И ако не можеш да се определиш с точност, по-скоро към кое клониш
Толкова съм скромен, че чак ми е трудно да се нарека скромен

Но и не се самоподценявам. Знам си точно колко и какво мога, знам и съм.
4. Чувстваш ли се като нарцис

(малко по-висока степен от самочувствието, но пък доста често с по-различен характер

)
Мне, защото не обичам да се оглеждам нито в локвички, нито в огледала. Знам си се, няма нищо ново да си намеря :Р
5. Привърженик на "грубата" реалност ли си, или търсиш бягство към по-различен свят
И реалността си я знам, не ми харесва съвсем, та се опитвам да променя това, което мога. Не бягам. Освен може би като играя игри и гледам филми, но то не е с цел бягство, а с цел кеф!
6. Кое е най-романтичното нещо, което ти идва на ума да сториш за възлюбената ти ^^
хм... в момента ли? Ами аз съм старомоден... например да й приготвя вечеря за двама край брега, като съм сложил свещи из пясъка, приготвил съм нещо леко, но вкусно и красиво приготвено за ядене, а на масата има малко красиво цветенце в саксийка. След това може би ще походим, загледани в звездите (като аз ще гледам и в земята, че да не се пльоснем някъде). И ще броим кой колко съзвездия ще познае :Р
7. А попринцип романтична душа ли си?
Опитвам се и май ми идва отвътре. Но от друга страна не едно и две неща, които правя и намирам за съвсем нормални, а някои и задължителни, някои ги намериат за специални и романтични.
8. Би ли сътворил нещо авторско, с което да покажеш чувствата си на приятелката ти, или ще направиш това с готов (но въпреки това лично избран от теб, подбран и т.н.) подарък? като авторско имай в предвид песен, инструментално парче, поезия, проза, само текст на песен, и т.н.
Писал съм й стихчета. Не много, защото се губи от специалността на жеста. Рисувал съм й картички. Песни не съм писал, защото съм адски немузикален, но съм й пял някои песни (Охридското езеро, например) с възможно най-нефалшивия си глас
9. Губил ли си се духом някога? как пък го измислих това
Ъм... май не, ако те разбирам правилно. Ако обясниш по-обстойно, ще отговоря повече :Р
Иначе веднъж, като бях много малък, се изгубих. Ходех с баба из градинката, изведнъж се усещам, че я няма... Седях там и с разни момченца викахме по самолетите, докато аз чакам да ме намерят. Накрая ми омръзна да чакам и се прибрах сам. А те се изпопритеснили и ме търсят. Ама нищо, намериха ме
10. Плаши ли те самотата? Или нямаш нищо против нея?
Обичам самотата. Наистина. Дори сам ми е по-добре, отколкото с компания или с хора около мен.
Ако имаш предвид да съм без половинката си - пак не ме плаши. И сам ще ми е достатъчно добре и няма да си търся друга. Това, което ме плаши неизмеримо много, е какво е станало, че да съм без нея. И не искам да оставам без нея за нищо на света.
11. Има ли нещо, което би направил и което би нарушило някакъв закон (било то държавен или морален

), и ако да, с какво би се извинил/оправдал/обяснил за действието си и пред кого >.<

Това го правя всеки ден, бре! Ако оня да-не-казвам-какъв явор колев ми види Архива с дискове, ще получи удар. Ще се оправдавам пред всеки, който иска. За всичко си има причина. Искам да видя/чуя/изиграя нещо, преди да си го купя. Искам да запазя за децата и внуците си неща, които след време няма да може да се намерят никъде. И други работи съм правил, ама... в Москва съм, в Москва съм! Мога дори да утрепя някого (за отмъщение, най-вероятно, но се надявам да не ми се налага) и пак да се оправдая съвсем спокойно.
Морални гледам да не нарушавам. Не бих навредил на човек, който не си го е заслужил.
12. Обичаш да споделяш, или да оставиш чувствата да пулсират вътре в тебе?
Много файда в споделянето не намирам, освен да разведря/развеселя/успокоя/утеша някого. Аз удоволствие не извличам (освен да се похваля за нещо, щото го правя рядко и когато го правя, си заслужава и ми става хубаво

), така че не споделям. Но нямам нищо против да споделят с мен, защото тогава може ид а мога да помогна, ако е нужно, както писах две изречения нагоре.
13. Коя красота повече признаваш - външната, или тази на душата?
И двете са ми нужни за идеалния човек, но признавам повече вътрешната, защото има много повече нива, на които трябва да се постигне.
14. Кое за теб не би било естетично, или във всичко би намерил естетика?
Ами
почти всичко модерно. За мен красиви са старите и класически неща. Във всичко. И не мога да намеря естетика, ако тя не си е там - голяма, хубава и забележима.
15. Чувстваш ли се като лорд
Понякога. И понякога се държа като такъв
16. Какво е за теб музиката - банален, но любим за мен въпрос
Като шоколада. Доставя удоволствие, понякога не можеш да му се наситиш, друг път ти става байгън. Някои са по стари и изпитани рецепти, други са учудващо сполучливи нови комбинации. Има за всеки вкус - с големи и здрави лешници, с нежни ягодови оттенъци, с екзотично прухрупващ кокос, с енергично пукащи дини, с горещи люти чушлета (тия наскоро ги ядох, иначе пукалките ги имаше ехееее), с меки, сгърчени, изсушени плодове (каквито аз не обичам :Р) и всякакви други. Има ги от всички краища на света. Разбира се, има евтини имитации на хора, които си мислят, че знаят какво правят или искат да продадат нещо само с реклама и името "шоколад" с малко поразместена картинка. И в края на един тежък ден или в началото на някой скучен такъв, мнозина биха искали да се отдадат за миг на парченце от любимия си шоколад.
17. Имало ли е/има ли нещо, заради което проявяваш егоизъм

Признай си, недей кри
Разбира се. Аз и някои по-близки до мен хора сме първи по важност. Ако трябва да избирам между себе си (нас) и друг човек, надали ще избера другия :Р Но за близките ми не съм егоист. Или поне рядко
Но горното не значи, че ще прекрача границите на доброто възпитание, само за взема последните бисквити в магазина или нещо такова.
18. Като какво животно би се описъл
Привидно тромаво :Р
Иначе бих се описал като прилеп вампир - често съм наопаки на другите, обичам тъмнотото и виждам добре при почти никакво осветление, не обичам светлото и мижа като къртица, ако нямам очила. Не обичам и слънцето. Понякога сякаш летя, а ако ми се наложи, най-спокойно бих изпил нечия кръвчица, за да оцелея.
19. А като кое цвете o.O
Хм... Бръшлян. Някои може да ме имат за разрушител, за бурен, но други ще видят как мога да скрия грозното някъде, да разхубавя нещо другаде. Имам различни цветове. А и не шавам много-много :Р
20. Има ли песен/парче (може да са няколко), което отбелязва важен за теб момент от живота? И ако да, кое/кои са, освен ако не е твърде лично ^^
Сещам се за няколко... Ето ги хронологино
Don't worry, be happy - тогава възприех една прекрасна философия за живота, каквато и досега влияе на всичко, което правя. Тогава ходех прав под масата, обясняваха ми текста и нямах представа какво е философия, но реших, че това е истината
Към тази песен добавям и Wonderful life на Black.
Wind of change и Send me an angel на Scorpions - мъъничко по-късен период. Тогава започнах да се ориентирам към този вид музика и разбрах, че я харесвам.
Превъртаме към 98-ма, когато чух Black No. 1 на Type O Negative. И първия метълски клип, който видях. Тогава разбрах точно каква музика обичам. Тогава разбрах и че не съм аз единственият на този свят, който я харесва.
Някъде в този период, не знам точно кога. Година-две преди следващото, май. The Cult - Painted on my heart. Тогава наистина осъзнах, че любовта, била тя споделена или не, може да отслабне или да остане някъде по-надълбоко в съзнанието, но никога не се збаравя. Не можеш да забравиш човека с когото си бил или си искал да бъдеш, не можеш да забравиш чувствата, които си изпитвал, нито можеш да ги спреш изцяло. Колкото и време да мине.
Превъртаме до преди няколко години. Rolling stones - Angie. На нея бе сложено началото на една хубава многомесечна връзка.
И не се сещам за други.