Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти с Търговецът на кристал

Мнение от Търговецът на кристал »

Sanctus Espiritus написа:1. Хайде кажи за типовете мъже... :)
Уф, аз го казах малко случайно по-горе, ама... нищо. Значи, правя 2 уговорки, преди да ти отговоря. Първата е, че говорим само и единствено за външен вид, щото много от другите неща ги избистрихме по-рано в темата. Та, да приемем, че мога да избирам между много мъже от съвсем различни типове и (втората уговорка) не познавам нито един от тях, не знам нищо за никого. Вниманието ми почти автоматично ще бъде привлечено от мъж, който е висок към 1.90 с широк, мощен гръден кош и голеееми ръце. Грамаден, огромен мъж, дето като те гушне и можеш да забравиш за всичко. Не знам дали се сещате за този типаж, щото те не се срещат често, но... да, тъкмо споменах Винсънт д'Онофрио; също Кирил Манолов, макар че той даже е малко в повече и по-скоро е пълен, отколкото едър; моето момче.
Нещо такова. Чертите на лицето рядко ме интересуват, честно казано, макар че много обичам хубави очи (не че мога да го дефинирам).
2. Колекционираш ли нещо?
Ами... автографи от биатлонисти, записи (макар че те са с практическа цел), някога събирах билети от театър, картинки от дъвки "Турбо" и "Love Is". И монети от 10 лв. Но сега май останаха само записите.
3. Вино или ликьор?
Еееее, те са несравними. Но ако въпросът е поставен така - вино. И определено мерло (използвам случая да похваля телишкото мерло от 2006, също и мерлото на Карлово; днес пих мерло на Карнобат, но категорично не ми хареса).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Мнение от Sanctus Espiritus »

Последен... засега. :twisted: :P

Кое е мястото / страната, която искаш да посетиш в най-скоро време? :)
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха, спокойно - тая седмица съм ви паднала. После - само на лични чааак до декември (пфуф :))

Ами... едно пътуване до Прага остана неосъществено това лято - въпреки че съм ходила, искам пак тааааам... Този път - за по-дълго.

А, и за Скайп - Eli_Bakalova (каква изненада). И извинявай, че не ти отговорих на ЛС, просто ми се насъбра бая писане за един ден. :albino:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Ромен Ролан, а? :) Познавахте ли се с френската паралелка /най-добрата ми приятелка е била в твоя випуск :) /?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ами, Принцесин, зависи за коя "френска" паралелка говориш - ако е английски с френски, да, тя е една и ги познавам всички (малко или много). Ако става дума за паралелките с първи език френски, те бяха 3 (г, д, е класове) и със сигурност я знам по физиономия, но едва ли се познаваме - тях ги знам най-слабо.
В края на ноември
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Мнение от Sanctus Espiritus »

Вярваш ли в перфектната любов (приказен тип - в стил, срещаш Човека (соулмейта демек), love at first sight и they lived happily forever after) или няма "перфектна любов" (т.е. с много хора може да се получи - всичко е в усилията и компромисите... Както казваше Мадона: "I don't want easy. Easy doesn't make you think. I thank God every day that I have a husband who makes me think!")? :)
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Каква ти е мотивацията да искаш да си преподавател в пропадналия ФЖМК?
Как виждаш бъдещето на факултета?
А на Факултето?
:mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Sanctus Espiritus написа:Вярваш ли в перфектната любов (приказен тип - в стил, срещаш Човека (соулмейта демек), love at first sight и they lived happily forever after) или няма "перфектна любов" (т.е. с много хора може да се получи - всичко е в усилията и компромисите... Както казваше Мадона: "I don't want easy. Easy doesn't make you think. I thank God every day that I have a husband who makes me think!")? :)
Вярвам в "перфектната любов", защото съм я изживяла до някаква степен (без последното happily ever after, но то не се случи поради независещи от мен и него причини). Вярвам обаче, че има и любов, която се гради бавно, постепенно, благодарение на компромиси и желание. Ако не вярвах в съществуването й, трябваше да се гръмна след края на онази любов. :D А аз все още съм тук - жива. И търся. И вярвам. :)
Пък и, щом съдбата сложи подобен край на онази връзка... кой знае? Може и той да не е бил онази половинка, най-най-истинската от всички, колкото и аз да мисля другояче. В противен случай би било твърде жестоко. :)
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Vintersorg написа:Каква ти е мотивацията да искаш да си преподавател в пропадналия ФЖМК?
За пореден път ти казвам, че не съм съгласна с маркираното от мен определение във въпроса ти. Ако ФЖМК беше пропаднал, нямаше да искам да имам нищо общо с него. Ти го смяташ за скапан. Колко време си прекарал в него извън санитарния минимум, без който трудно би се справил по изпити и пр.?
Смятам, че там влизат основно надъхани, амбициозни деца. Техният ентусиазъм просто трябва да бъде канализиран от подобни преподаватели и нещата могат да тръгнат здраво напред. Аз смятам, че имам потенциала да се справя с подобна задача и вярвам, че ме бива за тази работа. Ти не мислиш ли така?
Как виждаш бъдещето на факултета?
Светло, братчето ми. :mrgreen: Ние сме на всеки километър...
А на Факултето? :mrgreen:
Aми, Жоре... вярвам, че и последната къща без сателитна чиния ще се сдобие с такава. Някои къщи може и да ги измажат отвън. И да, предвиждам значителен демографски прираст, който да спре безпочвените твърдения за демографски срив у нас. :lol:
В края на ноември
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Пепел ти на устата за последното...

Но тъй като попита, да си кажа - ми не, не съм оптимист за ФЖМК, честно казано. То и сега има разкошни преподаватели (няколко), но те нямат капацитета да променят към добро положението. Винаги светлите петна се разтварят в сивотата - правило без изключения. :blackeye:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Няма правило без изключения. Хората се борят и с гравитацията доста успешно.
Ти си седнал да се тюхкаш за един факултет.

Сега сериозно - ако до всяко добро същество... :wink: Когато светлите петна надхвърлим сивите като бройка, те ще отстъпят от позициите си. Но все трябва да се започне някак, нали?
В края на ноември
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

"Надежда тука всяка оставете", Търговче. Май на дипломирането си ще направя такава табелка и ще я закача над "въртящата се врата". :mrgreen:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха, дано не я дочака. :) Тоя вентилатор ми къса нервите, но пък е станал основа на голяма част от фежемекарския фолклор (от сорта на - "Това бутилка ли е, или ми се радваш?", когато момиче и момче се набутат заедно (случайно или не) в едно крило от въпросната врата).
В края на ноември
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети

Мнение от Silmarien »

И тъй като стана дума за биатлон по-нагоре:
1/ Оле-Ейнар Бьорндален или... всички останали? :lol:
2/ От кои биатлонисти имаш автографи?
3/ смяташ ли, че българският биатлон има шанс да излезе от тази дълбока дупка, където потъна последните няколко години?

и още...
4/ кое е любимото ти място в България?
5/ а по света?
6/ коя беше първата опера, която гледа? а коя е оставила най-траен спомен у теб?
7/ има ли според теб любов от пръв поглед?
8/ какво мислиш за списания като Cosmopolitan, Grazia и други подобни?
9/ какво мислиш за новите попълнения в СУ :mrgreen:
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Silmarien написа:И тъй като стана дума за биатлон по-нагоре:
1/ Оле-Ейнар Бьорндален или... всички останали? :lol:
Съвършено всички останали, стига да не е ОАБ. Не мога да го трая, не мога да го дишам, не го понасям. Любимци ми бяха Рико Грос и Свен Фишер, от сега състезаващите се - Дима Ярошенко и Максим Чудов. От жените... хм, Катето Дафовска, Лив Грете Поаре... германките без Мартина Глагов (вече Мартина Бек). Но Рико и Свен ще ми останат любимци завинаги.
2/ От кои биатлонисти имаш автографи?
Ооооо... това ще е дълго... Катя Дафовска, Павлина Филипова, Ирина Никулчина, Радка Попова, Васко Фъртунов, всички от женския и мъжкия А-отбор на Германия (включително Катрин Апел, Рико, Свен, Франк Лук), почти всички от действащите до миналата година руснаци (включително Галина Куклева и Павел Ростовцев) - от Макс и Дима още нямам, нито от Юриева, но пък нея я познавам, тъй че... Чакай, че ги карам по отбори... от Мартина Шварцбахерова (словачка, състезаваше се допреди 2-3 сезона), Гун Маргит Андреасен, Робин Клег, Гюнтер Бек (мъжът на Глагов)... а сега... толкова се сещам, трябва да ги изровя, за да ти кажа, ако има други. Не, от ОЕБ нямам - не поради липса на шанс.
Събирах автографи допреди 3 години... а най-големият шанс да попълня колекцията беше преди 2, когато всички ми бяха в ръчичките, ама на... вече ми беше по-интересен контакта с тях, а не подписите им. :bom:
http://i33.tinypic.com/1z5hqwm.jpg - това ми е bib-a, подарък от Павлина Филипова след един от стартовете в Швеция тогава с автографите на другите момичета и потникът, който Боран ми беше дал като акредитация (т.е. той си беше неговият, ама те го познаваха и не му искаха акредитация), за да мога да шетам свободно из всички зони по пистата и около нея.
3/ смяташ ли, че българският биатлон има шанс да излезе от тази дълбока дупка, където потъна последните няколко години?
Не. Павлина вече няма сили да се бори, пък и понатрупа годинки. Интересно е, че Боран й стана личен треньор, въпреки че преди време имаха сериозни търкания. Познавам новите попълнения при девойките - не стават, нямат мотивация и не са достатъчно сериозни. Задоволяват се с адски малко, нямат никаква амбиция и вярват, че феновете трябва да им се радват, ако стигнат 70-то място.
Краси Анев има отлични шансове при младежите, но този сезон му е последен там... а при мъжете конкуренцията е жестока. Той и без това беше адски разколебан в края на тоя сезон... не знам какво ще се случи - иначе е завършен биатлонист - много малко са отличните стрелци, които провеждат умно състезанията си на такава крехка възраст. Напомня на Рико Грос.
Мисля, че без Боран като главен треньор, шансовете ни са нулеви. Той е отличен психолог и си разбира от работата, но и на него не му се занимаваше с тия девойки. Дълга история... но и те, според мен поне, не го заслужават.
и още...
4/ кое е любимото ти място в България?

Стара Загора и Белмекен. И едно конкретно място между Юндола и Белмекен. И "Таргет" в Бургас.
5/ а по света?
Петербург. И, по съвсем различен начин, Остерсунд.
6/ коя беше първата опера, която гледа? а коя е оставила най-траен спомен у теб?
Мммм, първата е била "Тоска" - помня емоцията, но нищо друго - била съм на по-малко от 3 години. За най-траен спомен не мога да говоря, защото аз постоянно съм около оперите - слушам, гледам... различни постановки, но в България се въртят петнайсетина заглавия.
Всъщност, не... сега се сещам. Има един конкретен спектакъл (пак на "Тоска", каква ирония), който ще помня цял живот поради много субективни причини. Тогава осъзнах колко ужасно, ужасно влюбена съм в един мъж. :D
7/ има ли според теб любов от пръв поглед?
Сигурно има, но не мисля, че съм я изпитвала. Все е било поне от втори. Иначе, ако говорим за привличане - определено си е от раз.
8/ какво мислиш за списания като Cosmopolitan, Grazia и други подобни?
Купувам си ги за плажа, или ако трябва да убивам доста време навън. Иначе не са ми интересни.
9/ какво мислиш за новите попълнения в СУ :mrgreen:
Все трябва да има и свестни, надявам се. Сещам се за едно-две такива. :mrgreen:
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”