Японистика 2 - за зайци и не само

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Re: Японистика

Мнение от theDarkSite »

Jubei написа:26.05 бал след изпита по английски... :(
Приказката за мен свърши още тук.

Сега най-вероятно ще вляза в Търново, където нещата са меко казано зле.
Там за английски + втори чужд ставам с бал 22.14 от 24 и за френски + втори чужд език 23.60 от 24. Но като знам кога се разбира какъв ще ти е втория език и ми става лошо...
Kojiro, това ти ли си :roll:

иначе и за мен приказката свърши - с още по-малък бал 25.05 :lol:

Карай, ще уча здраво каквото вляза и догодина мога се преместя ^^
Аватар
Grimalkin
В началото бе словото
Специалност: Англйска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Grimalkin »

дамм,и при мен е така :(
26.5 бал(момиче),ама все пак смятам да запиша нещо друго и догодина да пробвам пак
А иначе във ВТ бала ми е 23.3, ама не ми се ще...точно заради тая история с втория език,дето може изобщо даже да не се сформира група,ако няма достатъчно хора или пък де да знам,мн е неясна цялата история там:(
Аватар
Jubei
В началото бе словото

Мнение от Jubei »

theDarkSite написа:

Там за английски + втори чужд ставам с бал 22.14 от 24 и за френски + втори чужд език 23.60 от 24. Но като знам кога се разбира какъв ще ти е втория език и ми става лошо...

Аз съм, приятел ... :D
"Никое добро не остава ненаказано ..."
avrora
В началото бе словото

Мнение от avrora »

theDarkSite написа:

Ооо, сродни души по нещастие :roll: И аз бях за япинистика и се изложих ... 25.05 е и моя бал :lol: Е, ще видим какво ще стане...може и да успеем да се преместим някак догодина :lol:
Аватар
marula
В началото бе словото

Мнение от marula »

theDarkSite написа:

Я, theDarkSite (нали си онзи theDarkSite, от Бургас XD?)... И ти ли искаш японистика? :lol: Аз пък бях останала (неизвестно откъде) с впечатлението, че ще следваш някъде извън България.
Като гледам колко са много желаещите да се прехвърлят в японистика, почвам да губя надежда, че точно на мен ще ми се отвори парашутът за прехвърляне DDD:.
Аватар
Grimalkin
В началото бе словото
Специалност: Англйска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Grimalkin »

А всъщност как става това прехвърляне? И изобщо възможно ли е да се прехвърлиш японистика, трябва ли да си в ЦИЕК или и от др филология става :roll:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Може да не си от факултета изобщо...
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Но трябва отново да си държиш изпита, с който се влиза в съответната специалност. Все едно никога не си бил студент. Не си прехвърляш просто ей така. Особено в толкова желана специалност като японистиката.
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

marula написа:
theDarkSite написа:

Я, theDarkSite (нали си онзи theDarkSite, от Бургас XD?)... И ти ли искаш японистика? :lol: Аз пък бях останала (неизвестно откъде) с впечатлението, че ще следваш някъде извън България.
Като гледам колко са много желаещите да се прехвърлят в японистика, почвам да губя надежда, че точно на мен ще ми се отвори парашутът за прехвърляне DDD:.
същият theDarkSite :lol: За чужбина ще се насоча след като имам един източен език зад гърба си :wink: Че да мога да отида в Азия да уча :roll:

Иначе аз нямах предвид прехвърляне точно... ако след първата година имаш от изпитите над 5.50 имаш две опции: съкращаваш с една година обучението си на същата специалност (демек интензивно обучение...) или записваш и още една специалност (от същия факултет), която учиш паралелно с първата ;)

А прехвърлянето е все едно се отказваш от първата си година като студент, минаваш пак изпита и ако имаш късмет, си записан с новата специалност ;)

Мен ми харесва първата опция ^^

marula, а ти кой си :P идентифицирай ми се бързо :lol:
Аватар
marula
В началото бе словото

Мнение от marula »

^
Доколкото ми е известно, японистиката не може да се запише като втора специалност, но може и да се бъркам. :?

А относно моята самоличност - пишех като chibi_chibi в един друг форум преди време, ала надали си спомняш за мен :lol: .
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

marula написа:^
Доколкото ми е известно, японистиката не може да се запише като втора специалност, но може и да се бъркам. :?

А относно моята самоличност - пишех като chibi_chibi в един друг форум преди време, ала надали си спомняш за мен :lol: .
помня те, как да не те помня :lol: И теб, и chi_chi, и Aravag :wink: Жалко, че така се оттеглихте от всички аниме форуми :roll:

я сподели ти колко имаш на изпитите и какво си записала :roll:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

marula написа:^
Вярно е.
Моето впечатление е, че прехвърлилите се винаги са извън редовната бройка, именно затова в началото преброяваме към 17-18 първокурсници всеки път. Така че не виждам какво те спира да опиташ.
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Давайте,опитайте с прехвърлянето!Лично ние (бившия първи курс) почнахме 16-17,двама вече се отказаха :oops: ,но все още имаме прехвърлени,които се справят много добре,така че споко.Напълно си е възможно. :wink:
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
marula
В началото бе словото

Мнение от marula »

stillsinnend написа:Но трябва отново да си държиш изпита, с който се влиза в съответната специалност. Все едно никога не си бил студент. Не си прехвърляш просто ей така. Особено в толкова желана специалност като японистиката.
Според това, което съм чела за правилата за прехвърляне и което са ми казвали прехвърлили се студенти, не е нужно да държиш приемния изпит пак (освен ако даденият факултет не изисква оценка, по-висока от вече изкараната). А то няма и логика да е така - какъв е смисълът кандидатстваш отново? Това обезсмисля прехвърлянето, поне според мен.

Ако информацията ми е грешна, моля, поправете ме.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Разбира се, че не държиш отново изпит. Това би могло да е само за тези, които не са държали такъв приемен изпит за тази специалност.
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”