За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

ZmEiaT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ZmEiaT »

явор написа:
ZmEiaT написа:еми тогава мисля че трябва да обсъдим на какво ниско ниво е университета щом всички които влезнат избутват до края... :wink:
Абсолютно съм съгласен!!!

И не разбирам, когато има наплив към специалности защо не направят като в други страни - приемат много, завършват малко! Тогава образованието ще е качествено... Пък и всички ще се съгласите, че един изпит не дава оценка за вашите възможности дотолкова, колкото всичките Ви оценки във ВУЗ!

П.П. Има и още нещо. Жените са по-добри в зазубрянето, а мъжете в практиката. Докато в университетите има превес първото би било чиста проба дискриминация да бъдат премахнати квотите!

Браво!!! :diabloanifire: ти ги разцепи :-)
България Над Всичко !
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Да, може би наистина дейностите, свързани с ума не се отдават много много на момчетата. А пук, ако няма квоти и пак влизат същия брой момчета, ще се докажете, че сте хем умни, хем по-добри в практиката, не ви ли се иска :evil1:
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

ra4e^f написа:Да, може би наистина дейностите, свързани с ума не се отдават много много на момчетата. А пук, ако няма квоти и пак влизат същия брой момчета, ще се докажете, че сте хем умни, хем по-добри в практиката, не ви ли се иска :evil1:
Ти май не разбираш много, а?... Зубари не означава умни!!! Жените са по-големи зубари, а мъжете са по-умни... Според мен това е неоспоримо!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

явор написа:Ти май не разбираш много, а?... Зубари не означава умни!!! Жените са по-големи зубари, а мъжете са по-умни... Според мен това е неоспоримо!
Ех, ми сигурно не разбирам,жена съм,ще ми простиш ли, о Яворе,мъж умен и тн.. :kermit: Като мъжете са по-умни, тогава какво се притесняваш от махането на квотите?
П.П.: Впрочем не мисля, че е редно да обобщаваш 'мъжете'/'жените'.Има умни и не чак толкова умни, както мъже, така и жени. Така че не би трябвало да ги слагаш под една черта, поне според мен. :thumbright:
Изображение
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Нещо много задълбахте темата.Квотите са си квоти и за момента това си остава така в СУ и каквото и да си говорим няма да променим нищо.Освен това за голяма част от изпитите се иска зубрене, а не толкова умствен багаж и момчетата са просто по-мързеливи в това отношение, а не че не им се отдава. Мисля че цялата система по-кандидатстването е доста необективна и последното нещо, което показва е кой е по-умен. И все пак е гадно хора с по-високи балове от други да останат извън класирането само заради квотите.Но в едни унита са прецакани момчетата, а в други момичетата.Всичко е до късмет
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

fatalno_f написа:Нещо много задълбахте темата.Квотите са си квоти и за момента това си остава така в СУ и каквото и да си говорим няма да променим нищо.Освен това за голяма част от изпитите се иска зубрене, а не толкова умствен багаж и момчетата са просто по-мързеливи в това отношение, а не че не им се отдава. Мисля че цялата система по-кандидатстването е доста необективна и последното нещо, което показва е кой е по-умен. И все пак е гадно хора с по-високи балове от други да останат извън класирането само заради квотите.Но в едни унита са прецакани момчетата, а в други момичетата.Всичко е до късмет
:hello1:
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

мдам но явно някои хора все още не са разбрали това
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Избягвайте личните и половите "определения" за да не се налага модераторска намеса ;)

Всички сте умни и мъжете, и жените :)

Фатално_ф - има логика в казаното. Понякога зазубрянето е неизбежно за кандидат-студентите, а и по принцип...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

:glasses7: Да си мислим ние за изпитите /не че не го правим/, а пък квоти,разделения и тн не зависят от нас за съжаление .. :roll:
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Само да поясня...

Това, че съвм казал, че мъжете са по-умни не означава, че жените нямат редица други примущества в своя характер и мислене... и разбира се не означава, че това важи са всички, но все пак останалото за мен са изключения...

А за зубренето и интелигентността вече се изказах по въпроса и не разбирам кое не разбрахте, че пак се заяждате!

:? :)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Аз пък мисля, че зубренето и интелигентността нямат нищо общо... Щото да си интелигентен не значи, че трябва да знаеш множество неща във всички области на живота. Да си умен и да си интелигентен са две съвесееем различни неща. Защото интелигентността е например да знаеш как деликатно да подходиш към нещо или някой, да отсъдиш нещо по най-обективния начин и т.н. А това, че си супер умен по математика например (нищо лично, за това първо се сетих) изобщо не значи , че си интелигентен.
В крайна сметка това, което искам да кажа е да не се мисли толкова много за тея квоти, защото тях си ги има така или иначе, ами да се учи стабилно. :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Johana Jotkova написа:В крайна сметка това, което искам да кажа е да не се мисли толкова много за тея квоти, защото тях си ги има така или иначе, ами да се учи стабилно. :)
Именно :)
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

явор написа: Това, че съвм казал, че мъжете са по-умни (...)
:thumbleft: :sign2:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа:Това, че съвм казал, че мъжете са по-умни не означава, че ...
че е вярно :twisted: :twisted: :twisted:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ами, ако има травестити на изпитите,те като мъже или жени ще минат в списъците ихихихихихи
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”