ПОЛИТОЛОГИЯ

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
kableshkov
В началото бе словото

Re: ПОЛИТОЛОГИЯ

Мнение от kableshkov »

Честно казано не се гледа толкова име, а снимка. Това някой изпълнител ли е?
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
slackerbitch
В началото бе словото

Мнение от slackerbitch »

И ти от кой пол реши, че е този 'изпълнител' , че си ме сметнал за момче? :D ;) Заинтригува ме. ;P
Is this me or my ego!
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Брадичката е мъжка и затова предположих, че е мъж. Няма значение вече.
Сътрудник към ФСС на ФФ
Аватар
slackerbitch
В началото бе словото

Мнение от slackerbitch »

Мъж е. И си наблюдателен. Много хора мислят, че е жена, и не само от снимки. Brian Molko се казва. Вокалист на Placebo.

пп. ще идват в България септември. :geek:
Is this me or my ego!
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

Чух няколко песни и ми се сториха добри като ценител на музиката. А колкото до наблюдателността работя в среда, в която това кчаство е крайно необходимо. Поздрави и лека вечер!
Сътрудник към ФСС на ФФ
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

slackerbitch написа::pale: ..... Не, че някой ме чете,но ще си кажа .. балът ми е 28.45 (5.76 по английски) и сигурно ще ми стигне. Та някой да ми препоръча няква литература за лятото (като на пример Въобразените Общности)? :lol: Питам сериозно. АА и спортът задължителен ли е? Колко рано да отида да се запиша, че да не се запълнят местата примерно (волейбол). :lol: :lol: :lol: ох..даже на мен смешно ми стана като се чета.

И един МНОГО сериозен въпрос. :cyclops: Много ли късат в политологията? :roll: :profileleft:
Здравей,
Сега ти видях писанията :D !
Аз съм студентка политология (сега ще съм 2 курс)! Не знам кой ти ги е наговорил тия глупости колко било тежко и колко много късали в политологията! Няма нищо вярно!!! Материалът е интересен и в повечето случаи лесен, особено ако имаш поне минимална обща култура и гледаш новини и т.н. от време на време! Разбира се има си и гадни преподаватели (няма начин без тях), но с малко повече учене няма да имаш проблеми! Курсът ми от 70 човека и след тази първа година няма нито един отпаднал. Останалите на поправка през септември не са скъсани, а просто неявили се на изпит! Така че дишай дълбоко и не се шашкай! Излишно са те наплашили! Имаме си много добри и симпатични преподаватели (разбира се, както казах, с малки изключения), от които може да се научи много!
Относно литературата.... Ми честно казано може да си спестиш четенето и да си починеш хубавко преди началото на годината. Смисъл не е фатално ако не си чела допълнително през лятото! Хубаво е да следиш по-редовно събитията в страната и чужбина и да си обогатяваш общата култура!
Така...какво още? Спортът не е задължителен (въпреки приказките на инструктурите от департамента по спорт)! Ако все пак искаш да запишеш спорт (съобразен със свободното ти време и учебната програма) може да направиш това в началото на годината! Обикновено записването е след официалното откриване на учебната година и продължава няколко дни!

Стана доста дългичко :) ! Дано съм ти била полезна!
Ако има още нещо, което искаш да питаш съм насреща :)!
Ponyakoga sedya i si mislya...a ponyakoga samo si sedya...
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Знам, че положението при чуждите езици е най-зле, но все пак да питам :D Ходиме на езика, по който сме добри или може и на такъв, който никога не сме учили? При английския как е положението? :)
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

shayne написа:Знам, че положението при чуждите езици е най-зле, но все пак да питам :D Ходиме на езика, по който сме добри или може и на такъв, който никога не сме учили? При английския как е положението? :)

Здравей :D ! За езиците си прав...положението не е добро! Ние избирахме между английски, немски и френски!Има 2 групи- за напреднали и за начинаещи! Ти сам си преценяваш кой език искаш и в коя група! Не съм много сигурна дали можеш да запишеш някой език без да знаеш нищо по него! Мисля, че не можеш (или по-скоро не е желателно)! Ако някой знае повече да казва!

Аз ходих на английски за напреднали през първи курс! Единственото, което се прави е да се четат текстове, предимно на политическа тематика, и да се учат нови думи! Граматика не се учи! За семестър се взимат 5-6 текста! На изпита си теглиш лист от въпросните текстове и задачата е да четеш и превеждаш! Доколкото съм запозната и с другите езици положението е същото!

Дано съм ти била полезна :) !
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

:shock: 5-6 текста за семестър...смях :lol: Трябва да измислим нещо да подобрим положението. Не може в едни от най-големите факултети (ФМИ, ФФ) чуждоезиковото обучение да е на такова ниво.
Цветелин Биков
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Езиците са за филологиите, не са ви приоритет.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Чуждите езици трябва да са сред приоритетите на всички и университетът трябва да дава шанс на тези, които искат да ги научат. Филолозите ги оставете - те учат чужд език първата година, после се занимават с някакви езикознания, литературознания и т.н. Едното няма общо с другото :wink:
Цветелин Биков
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Остави ги тези специални предмети, основното е нивото на подготовка и езиковата квалификация, която получаваш. Нито в МО(където езиците са много необходими), нито в другите специалности учиш по правилния начин и затова резултатите идват много бавно. Тук не говоря за английски. Него и сам можеш да си го научиш. Но един немски или френски?
Последно промяна от The_Vicodin_Timelord на 16 Юли 2010, 22:03, променено общо 1 път.
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

Езиците са изключително важни! Не може в университет (в каквато и да е специалност) да се изучаването да е толкова несериозно! Филолозите нека си учат езиците по-обстойно, но и всички останали трябва да получаваме качествено обучение! Това дали английски може да и сам да си научиш няма значение! Щом е предвидено в учебната програма да се изучава чужд език, значи той трябва да се изучава! Но не по начина, по който става в момента! Никой не може да ме убеди, че език се учи като се четат текстове с политическа тематика, без да се учи граматика! Някои от колегите ми не знаеха грам английски когато започнахме първи семестър! Сигурно си мислите, че докато дойде време за изпита вече го бяха научили... Да, ама не, бяха назубрили въпросните текстове и направо си ги разказваха, нямаше нужда да ги четат! Някак си не смятам, че това е качествено обучение по чужд език!
Но всеки си има собствено мнение все пак!
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Всичко зависи от това колко часа имаш на разположение. За два часа седмично няма как да го научиш и трябва да запълваш времето с глупости като текстчета по някаква тематика. Часовете не могат да се увеличат, защото това ще окаже влияние на кредитите, а те от своя страна на по-важните за съответната специалност дисциплини. Така че може да се въведе като изборен и който иска да учи да има тази възможност. Този проблем много ме човърка и няма да мирясам, докато не измислят приемливо решение :)
Цветелин Биков
Аватар
YOURSFOREVER
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YOURSFOREVER »

shayne написа:Всичко зависи от това колко часа имаш на разположение. За два часа седмично няма как да го научиш и трябва да запълваш времето с глупости като текстчета по някаква тематика. Часовете не могат да се увеличат, защото това ще окаже влияние на кредитите, а те от своя страна на по-важните за съответната специалност дисциплини. Така че може да се въведе като изборен и който иска да учи да има тази възможност. Този проблем много ме човърка и няма да мирясам, докато не измислят приемливо решение :)

Напълно съм съгласна с теб! Има много неща, които трябва да се решат, за да се получи обучението така както трябва! По принцип в политологията изучаването на чужд език е задължително само първия семестър, след това е избираем! Въпреки това пак си е 2 часа в седмицата! Важно е да се намери някакво решение (както и на още много проблеми в нашия любим университет)! Дано рано или късно да стане! :D
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”