Ислямистките забрадки в Университета!?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Ислямистките забрадки в Университета!?

Мнение от ники »

Aз пък съм чувал, че във Франция не само носенето на забратки са забранили, ами и кръстчета на верижки примерно.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Носенето на забрадки е напълно разрешено във Франция. Това, което забраниха, са бурките - те покриват всичко, цялото лице, с тях открити остават само очите. Разликата между забрадки и бурки е доста голяма. (:
Иначе, във факултета съм виждала едно или две момичета със забрадки (не бурки) и не виждам проблем да си ходят както си искат - щом така им харесва, защо не. Не го възприемам като някаква религиозна пропаганда, така че не мисля, че ни е работа да им се месим. Аз лично не бих допуснала и бих реагирала много остро някой да се вре в моя външен вид, затова и гледам да не се вра в облеклото на другите. (:
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ivo Penev написа:да си ги носят,не ми пречат

точно така

Тяхната вяра си е техен избор, до момента, в който не ми пречи на мен

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Всъщност "законно" и "демократично" е такова правило, което е прието от цялото общество или от много голяма част от него.Ако голяма част от българите не ни харесват забрадките в университетите и др. публични институции ( някой замислял ли се е , че мъж с пола може да влезе в съдебна зала, но с къси панталонки - не? http://dariknews.bg/view_article.php?ar ... o_id=24252 :mrgreen: ) и мине и като закон - ще ги забранят.В крайна сметка не се казва въобще да не ги носят, нито пък нещо ще им навреди на здравето или като махнат забрадката за няколко часа да не могат да си я сложат пак...И въобще в силно исламските страни никой не е толерантен към други религии, защо пък ние да бъдем толерантни?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Защото сме робовладелци.И сме европейски робовладелци - най-важното.

В страна съставена от роби, няма да са толерантни.
В страна съставена от робовладелци трябва нещо подобно да се толерира за да роботят за без пари.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Колега, да не обърка темата. Твоят пост е повече за раздел Хоби, темата Пиян във форума... :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Aз пък съм чувал, че във Франция не само носенето на забратки са забранили, ами и кръстчета на верижки примерно.
Всъщност иде реч за носенето им над дрехите, а не въобще. В българските училища важи същия закон.
Knights of the Cross
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Да де ма предвид колко евро на семестър цакат на университета разните чужденки със забрадки - ако ще и конституцията да пише че са забранени ще си затварят очите от администрацията.Днеска някаква подписка за разделно събиране на боклука в университета и някакви кошчета за батерии имаше.Няма лошо - готина идея, ма трябва и някаква подписка за да няма изцепки от рода на забрадени, забулени, закепенчени и ощипани субекти от предполагаемо женски пол да се мъдрят свободно по коридорите, навявайки романтиката на ориента от някой филм за Лоурънс Арабски... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

:cheers: :cheers: :cheers:
Knights of the Cross
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Днеска видях по стълбите една такава.Забрадката, размъкнатия и възможно най-НеСекси пуловер ( бах мама му бабите на село са по-фешън) + няква пола, която ако можеше и под обувките и щеше да влиза - толкова дълга беше и разплуто широка - случайно да не се покаже нещо от фигурата...Направо останах очарован. :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:

Абе тия глупости в съвременния свят трябва да ги няма.Супер са ми неприятни разни средновековни религиозности, независимо от това коя е религията.Това е белег за по-низше стъпало на развитие на човешкото същество.Може да звучи брутално, но така се принизяват интелектуално под цивилизованите хора и аз лично такива индивиди не смятам за равни по интелект на един нормален модерен човек.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Аз мисля, че това не е толкова проблем на стила на обличане, или липсата му, колкото на афиширане на религиозна принадлежност. Това е, което повече ме дразни. Не, че и външният им вид не ми е неприятен като излъчване, но това мога да го пренебрегна -от демократична гледна точка, ако не беше израз на ислям, а на личен стил, то бих го преглътнал.
Knights of the Cross
Lyubo Kov
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Lyubo Kov »

Аз четвъртъка, докато чаках за лекцията по обща теория на правото, видях две такива жени. Направо бях потресен. Не съм си и представял, че някой може да си позволи да допусне в Софийския университет подобна груба демонстрация на религия, разделяне от останалите на даден признак. Не знаех, че се допуска. Предполагам не би трябвало, но нито общество, нито институции следят за тези неща.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Аз и в Медицинска видях и бях доста...стъписан. В СУ още не съм виждал.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Lyubo Kov написа:Аз четвъртъка, докато чаках за лекцията по обща теория на правото, видях две такива жени. Направо бях потресен. Не съм си и представял, че някой може да си позволи да допусне в Софийския университет подобна груба демонстрация на религия, разделяне от останалите на даден признак. Не знаех, че се допуска. Предполагам не би трябвало, но нито общество, нито институции следят за тези неща.
Много хора се стремят към 'разделяне' от останалите не само по религиозен признак. Например метълите ходят с черни тениски и т.н, следователно това трябва ли да е толкова 'недопустимо', 'шокиращо' и не знам си какво? Религията все пак е нещо много по-важно от музиката например. И все пак за мюсюлманите е в реда на нещата да носят забрадки, от религиозни съображения. Не знам дали има закон против това, но ако няма, тогава не виждам защо да не си носят забрадките. Вие ги изкарахте тея забрадки като престъпление едва ли не.. О.о
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Основната теза на противниците е, че забрадките са предизвикателство към и отрицание на светското образование и християнската култура в нашата държава и в Европа. Докато във все повече европейски държави се реагира открито и негативно, и дори се взимат законови мерки срещу тази атака срещу националната и европейска идентичност, то у нас разни фактори се правят, че няма проблем. Идеята беше да търсим решение на този проблем в рамките на Университета. :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Публикувай отговор

Обратно към “България”