ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Да. В бланката с желанията се записва. Може да сложиш в желанията си - редовна и задочна форма на различни позиции. 

Извинете ме за въпроса, но ми казаха, че освен 30 лв. такса за участие в класиране за всяка избрана специалност се доплаща 10 лв. Което мен лично ме шокираха, не само защото имам доста резервни специалности, но и никъде не прочетох нещо подобно. Та, има ли нещо вярно в цялата работа или е излишно паникьосване?
"Съществувaт толковa пътищa, колкото отделни души "
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
morwen написа:Извинете ме за въпроса, но ми казаха, че освен 30 лв. такса за участие в класиране за всяка избрана специалност се доплаща 10 лв. Което мен лично ме шокираха, не само защото имам доста резервни специалности, но и никъде не прочетох нещо подобно. Та, има ли нещо вярно в цялата работа или е излишно паникьосване?
Плаща се само 30 лева (справка > правилник), няма такова нещо като по 10 лева на специалност..
И аз така реагирах, а ме убеждаваха, че източникът е настоящ студент.
Много благодаря!
"Съществувaт толковa пътищa, колкото отделни души "
- Halinor
- В началото бе словото
- Специалност: Испанска филология
Edno vupros4e dosta speshno (izvinqvam se za latinicata, pi6a ot vunshen komputur):
ako si zagubil belejkata s vhodqshtiq nomer za izpita, ima li kak da te dopusnat samo s li4na karta? (predpolagam 4e si vodqt spisuci s imena i nomera sreshtu tqh, ta moje bi e vuzmojno...
)
ako si zagubil belejkata s vhodqshtiq nomer za izpita, ima li kak da te dopusnat samo s li4na karta? (predpolagam 4e si vodqt spisuci s imena i nomera sreshtu tqh, ta moje bi e vuzmojno...
take a writer away from his typewriter
and all you have left is
the sickness
which started him
typing
in the beginning.
and all you have left is
the sickness
which started him
typing
in the beginning.
- Mondscreen
- Паисий
Мисля, че не е възможно.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не мисля, че някой тук може да ти отговори, защото едва ли са много хората, на които им се е случвало - аз самата нямам представа как се процедира в такъв момент. Със сигурност има протокол с имената на хората и с номерата им в съответната зала, но не мисля, че това променя нещо, ако си длъжен да си носиш листа с входящия номер, а ти си го загубил и си в нарушение на правилата.
Единственото, което ми хрумва, е да идеш до университета (нямам идея в коя стая - но имаше някакъв информационен център, все ще те упътят), да се тръшнеш и да им се примолиш да ти издадат дубликат или да намерят някаква вратичка, за да се явиш. Това обаче работи само ако имаш поне 1 работен ден до изпита, за да го направиш. Иначе (т.е. ако си утре) отиваш на късмет в залата и си оставяш "съдбата" на милостта на квесторите.
Ако ме питаш мен, не е чак такава драма - щом те има в протокола, значи очевидно си се записал/а, а щом си носиш личната карта, значи също очевидно си си ти. Обаче пък правилата са си правила и щом са казали, че трябва да се носи и тая бележка, липсата й почти гарантирано значи проблеми за тебе.
Пробвай обаче да се успокоиш и да го намериш - човек рядко изхвърля подобни важни документи просто така, но има склонност да ги прибира на "много сигурно място", именно за да не се изгубят. Разрови навсякъде и гледай да не го пропуснеш, докато търсиш. Почти сигурна съм, че ще се намери.
Единственото, което ми хрумва, е да идеш до университета (нямам идея в коя стая - но имаше някакъв информационен център, все ще те упътят), да се тръшнеш и да им се примолиш да ти издадат дубликат или да намерят някаква вратичка, за да се явиш. Това обаче работи само ако имаш поне 1 работен ден до изпита, за да го направиш. Иначе (т.е. ако си утре) отиваш на късмет в залата и си оставяш "съдбата" на милостта на квесторите.
Ако ме питаш мен, не е чак такава драма - щом те има в протокола, значи очевидно си се записал/а, а щом си носиш личната карта, значи също очевидно си си ти. Обаче пък правилата са си правила и щом са казали, че трябва да се носи и тая бележка, липсата й почти гарантирано значи проблеми за тебе.
Пробвай обаче да се успокоиш и да го намериш - човек рядко изхвърля подобни важни документи просто така, но има склонност да ги прибира на "много сигурно място", именно за да не се изгубят. Разрови навсякъде и гледай да не го пропуснеш, докато търсиш. Почти сигурна съм, че ще се намери.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Много неприятна ситуация... Ако имаш време до изпита, както ти казаха вече, отиди до су и потърси някакъв вариант, за да удостовериш правото си да се явиш на изпита. Не мисля, че току така ще мине номерът, но ако пък нямаш време до изпита, не се отказвай.
П.С-Нали имаше долу горе аналогичен случай, с момиче, което си забравило картончето за матурата и не я допуснали, та чак до телевизията стигна , но и това не даде резултат... както и да е, не губи надежда, това е най-важното и наистина потърси добре, не може току така да го изхвърлиш, все пак не е касова бележка да я хвърлиш:) Успех!
П.С-Нали имаше долу горе аналогичен случай, с момиче, което си забравило картончето за матурата и не я допуснали, та чак до телевизията стигна , но и това не даде резултат... както и да е, не губи надежда, това е най-важното и наистина потърси добре, не може току така да го изхвърлиш, все пак не е касова бележка да я хвърлиш:) Успех!
- Halinor
- В началото бе словото
- Специалност: Испанска филология
Да споделя развоя на събитията - принтираха ми ново картонче баш в последния момент, влязох и си направих изпита.
Така че все пак е възможно. (:
take a writer away from his typewriter
and all you have left is
the sickness
which started him
typing
in the beginning.
and all you have left is
the sickness
which started him
typing
in the beginning.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Пфу, веднъж и в СУ нещата да се развият в полза на ученика/студента. Радвам се за тебе, а и тоя опит ще ти бъде обеца на ухото и вече ще проверяваш по сто пъти къде-какво. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Здравейте, някой може ли да ми каже защо почти всички специалности от ФНПП ги няма в списъка на онлайн приема на документи??????
Начертай кръг, а не сърце, около човекът, когото обичаш, защото сърцето може да се счупи, но кръгът продължава вечно...
На мен нито една специалност не ми излиза в онлайн приема на документи...
- Diotimaaa
- В началото бе словото
- Специалност: право
Здравейте! Аз имам въпрос относно подаването на документи за класиране.Видях, че СУ си имат сайт за регистрация. Тази регистрация трябва да се направи преди подаването на документите в сградата на СУ, нали? :Д
На мен ми излезеха преди малко 
Да, регистрираш се попълваш данни и специалности...
После отиваш в Учебния център на СУ в Ректората.
Да, регистрираш се попълваш данни и специалности...
После отиваш в Учебния център на СУ в Ректората.
Начертай кръг, а не сърце, около човекът, когото обичаш, защото сърцето може да се счупи, но кръгът продължава вечно...
- Mondscreen
- Паисий
При мен всичко е ок, подредих си ги и отпрашвам към Ректората. 
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,