Anyway. Ако някой от по-големите влезе тук и види поста ми - търся Literary Theory: An Introduction' by Terry Eagleton Ако някой я продава да пусне едно ЛС, ще пиша и в темата за книги.
Английска филология 2010
Модератор: Don Horhe
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Re: Английска филология 2010
Не му обръщай внимание.
Anyway. Ако някой от по-големите влезе тук и види поста ми - търся Literary Theory: An Introduction' by Terry Eagleton Ако някой я продава да пусне едно ЛС, ще пиша и в темата за книги.
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
http://isohunt.com/torrent_details/3499 ... ab=summary
Най-долу в листа
Въпреки че и другите могат да са полезни
Но ако искаш може да не ми обръщаш внимание

Сигурен съм, че и без т'ва ще ти е по-гот да платиш за нея
Най-долу в листа
Въпреки че и другите могат да са полезни
Но ако искаш може да не ми обръщаш внимание
Сигурен съм, че и без т'ва ще ти е по-гот да платиш за нея
The more you want, the easier you are to exploit
-
Ondine
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://store.picbg.net/pubpic/42/B5/352 ... 4b42b5.jpg
da vi popitam ima li nqkakuv 6ans da vlqza samo s maturata po Angliiski ezik .. i ima li tazi godina nqkoi vlqzul samo s ocenkata ot maturata 4e tezi kandidat-studentski izpiti po angliiski mnogo me pritesnqvat

- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Първо - пиши на кирилица.
Второ - има опция да се влезе с матура, не знам тази година дали някой го е направил, защото коефициента, с който се взима оценката от матурата е по-нисък. Да речем, че имаш 6.00 в дипломата и изкараш 6.00 на матурата. Балът ще бъде 6х2.5 + 6 = 21 от максимален 24. А ако имаш матура по друг предмет и се вземе оценката от дипломата, да речем 6, а на изпита изкараш примерно 5, балът става 3х5 + 6 = 21. Сама се досещаш, че да се изкара 6.00 на какъвто и да е изпит е по-трудно, отколкото да изкараш 5. Плюс това изпита не е труден. Наистина, аз уча английски от 3-годишна, взела съм сертификати и имам доста прилична оценка на изпита, но пък и не съм се готвила сериозно за него. Нямам идея какво е нивото ти, но ако се стегнеш и започнеш да си учиш, няма проблем да го издържиш. А и ако искаш да влезеш просто ей така, колегите ще потвърдят, че следването не е само да седиш в гълъбарника и да си клатиш краката, ами си трябва учене. Единственият съвет, който давам на всички, които ще кандидатстват с изпит по английски, е да не отиват на матура по английски, ако оценката в дипломата им е 6.00, защото се взема матурата плюс изпита, вместо изпита плюс дипломата. Дано да можеш да разбереш този порой от думи, който ти изсипах.
Второ - има опция да се влезе с матура, не знам тази година дали някой го е направил, защото коефициента, с който се взима оценката от матурата е по-нисък. Да речем, че имаш 6.00 в дипломата и изкараш 6.00 на матурата. Балът ще бъде 6х2.5 + 6 = 21 от максимален 24. А ако имаш матура по друг предмет и се вземе оценката от дипломата, да речем 6, а на изпита изкараш примерно 5, балът става 3х5 + 6 = 21. Сама се досещаш, че да се изкара 6.00 на какъвто и да е изпит е по-трудно, отколкото да изкараш 5. Плюс това изпита не е труден. Наистина, аз уча английски от 3-годишна, взела съм сертификати и имам доста прилична оценка на изпита, но пък и не съм се готвила сериозно за него. Нямам идея какво е нивото ти, но ако се стегнеш и започнеш да си учиш, няма проблем да го издържиш. А и ако искаш да влезеш просто ей така, колегите ще потвърдят, че следването не е само да седиш в гълъбарника и да си клатиш краката, ами си трябва учене. Единственият съвет, който давам на всички, които ще кандидатстват с изпит по английски, е да не отиват на матура по английски, ако оценката в дипломата им е 6.00, защото се взема матурата плюс изпита, вместо изпита плюс дипломата. Дано да можеш да разбереш този порой от думи, който ти изсипах.
Ensilumi satoi kahdesti
Сега е мой ред да кажа - не й обръщай внимание
Аз си клатя краката в гълъбарника и пак си нямам проблеми
п.п.
Девойче, мерси за книжката няма ли?
Тцтцтц... тая днешната младеж... никакво възпитание
п.п.
Девойче, мерси за книжката няма ли?
-
Ondine
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://store.picbg.net/pubpic/42/B5/352 ... 4b42b5.jpg
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Мерси, мерси, прав си.The Stig написа:Сега е мой ред да кажа - не й обръщай внимание
п.п.
Девойче, мерси за книжката няма ли?![]()
И btw, сега си нямаш роблеми, ще видим като те нападне сесията!
Ensilumi satoi kahdesti
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Ще ме извините за двойния пост, но искам темичката да светне в оранжево, че да видят повече хора. Въпросът ми е - по колко предмета всъщност ще имаме изпит след първия семестър?
Ensilumi satoi kahdesti
- plamena
- В началото бе словото
Доста относителен въпрос...Northern_Light написа:Ще ме извините за двойния пост, но искам темичката да светне в оранжево, че да видят повече хора. Въпросът ми е - по колко предмета всъщност ще имаме изпит след първия семестър?
Ако питаш за втория семестър, имате изпити по: Лингвистичният дебат, Викторианска литература, Практически английски, Общество и култура на Великобритания (ОКВ) и ако имате някакви избираеми , и по тях
ако питаш по принцип след първия... всеки семестър е различно, но горе-долу по 4 вървят
По лингвистика, фонетика, теория на пробитата литература и т'ва другото... интегрейтед скилс (ся граматиката не зман дали е отделно)
и по избирамите също
и по избирамите също
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Мерси! А Integrated Skills си е един предмет, щом става въпрос за изпити, нали? Hищо че ни го водят три различни преподавателки?
Ensilumi satoi kahdesti
- plamena
- В началото бе словото
Един е, да! Той е съставен от няколко компонента. Би трябвало да са ви обяснили. Граматиката също влиза. Продължава около 5 часа.
-
Ondine
- От дъжд на вятър
от къде мога да си намеря книжките Sofia University Admission Test of English as a Foreign Language (SUATEFL).

- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Опита ли в някоя от книжарниците в СУ?Ondine написа:от къде мога да си намеря книжките Sofia University Admission Test of English as a Foreign Language (SUATEFL).
Ensilumi satoi kahdesti
-
Ondine
- От дъжд на вятър