ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването

Мнение от Великов »

Някой знае ли дали документите за участие в кандидатстудентските изпити могат да се подават от друг човек и ако може ще е нужно ли да има някакво пълномощно освен личната карта и бележката за платената такса. Не знам дали задавам въпроса в подходящия раздел, но се надявам все някой да отговори :)
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Великов написа:Някой знае ли дали документите за участие в кандидатстудентските изпити могат да се подават от друг човек и ако може ще е нужно ли да има някакво пълномощно освен личната карта и бележката за платената такса.
Може, както сам каза - лична карта и пари. СУ не се нуждаят от присъствието, а от парите ти. Успех !
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

california написа: Може, както сам каза - лична карта и пари. СУ не се нуждаят от присъствието, а от парите ти. Успех !
Тоест, да разбирам, че пълномощно не е необходимо. Така ли?
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Не. Няма нужда от пълномощно.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Stoicho_Sirakov
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инж. (кандидат)

Мнение от Stoicho_Sirakov »

driplio написа:
Stoicho_Sirakov написа:Здравейте , искам да попитам за вашето лично мнение. За Софтуерното инж. дали ще ме приемат с матура 5.50-6.00 ? Не ви питам да ми казвате със сигурност.Искам просто мнение.Благодаря.
1) Не критикувай сайта на СУ преди да си видял тези на останилите Уни-та :mrgreen:
2) Ако ще кандидатстваш само с матура, едва ли ще имаш някакви шансове за СИ...така че по-добре се яви на второ равнище, изкарай над 4 и няма да имаш проблеми с влизането :salute:
Благодаря ти , този отговор чаках. Не смятам да кандидатствам само с матура , готвя се по математика от доста време. Благодаря.
Pisobella написа:
Stoicho_Sirakov написа: Някъде в поста ми да прочете "Къде да намеря информация за балообразуването." ? Чети малко по-внимателно какво питам и ако нямаш съотвентия отговор на върпроса , който съм задал , не взимай отношение. А нещо по-убъркано и некадърно от "сайта" не бях вижал.То човек иска да намери информация, най-елементарна ,трябва да изгуби 15 минути в търсене.
Всъщност тя ти е отговорила на въпроса.... Няма да е зле, може би, и ти да четеш малко по-внимателно?
Никой не може да ти каже дали с тези оценки ще те приемат. Изводите си ги направи сам - като си сметнеш бала в момента и го сравниш с миналите КСК.
Въпроса ми не беше КАК ДА СИ ИЗЧИСЛЯ БАЛА или КАК ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ ЩЕ МЕ ПРИЕМАТ. Попитах кратко и ясно , дали има някой , който е минал през това , точно за тази специалност и може да ми каже с 2 думи (Както направи driplio) как стоят нещата без да се ровя в ужасните сайтове на университетите. Все пак нали за това са форумите? :scratch:
Положението е много зле.
Аватар
Гергана
В началото бе словото

Мнение от Гергана »

В дипломата оценките ми по БЕЛ и История са 4-ки :( .В този случай колко трябва да изкарам на приемните изпити за Право,че да се надявам на нещо?Или изобщо да не си правя илюзии,какво ще кажете? :brilsmurf:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Гергана написа:В дипломата оценките ми по БЕЛ и История са 4-ки :( .В този случай колко трябва да изкарам на приемните изпити за Право,че да се надявам на нещо?Или изобщо да не си правя илюзии,какво ще кажете? :brilsmurf:
Оценката по БЕЛ от дипломата няма абсолютно никакво значение, тъй като държиш задължителна матура, която се взема автоматично.
Ако държиш матура по история, ще ти гледат само нея, независимо дали оценката там е по-висока или по-ниска от тази в дипломата.
А колко трябва да изкараш на приемните изпити, ние няма как да знаем и не можем да ти кажем.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Ер Малка написа:
Гергана написа:В дипломата оценките ми по БЕЛ и История са 4-ки :( .В този случай колко трябва да изкарам на приемните изпити за Право,че да се надявам на нещо?Или изобщо да не си правя илюзии,какво ще кажете? :brilsmurf:
Оценката по БЕЛ от дипломата няма абсолютно никакво значение, тъй като държиш задължителна матура, която се взема автоматично.
Ако държиш матура по история, ще ти гледат само нея, независимо дали оценката там е по-висока или по-ниска от тази в дипломата.
А колко трябва да изкараш на приемните изпити, ние няма как да знаем и не можем да ти кажем.
Ами не си много права,ами ако момичето е завършило преди да бъдат въведени матурите :)
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Здравей. Не искам да сломя желанието ти, но при тези оценки, доста ще трябва да се постараеш.
Не знам кога си завършила и дали не ти предстои завършване тази година.

Ето как се формира бала:
1. оценка по история от изпита в су- се умножава по две пример-4х2
2. оценката от изпита по литература в су- се взима веднъж- примерно 5
3. предвид, че има задължителна матура по БЕЛ, то именно оценката от матурата се взима и прибавя към бала ти
4. ако полагаш матура по история, то в такъв случай тя се привабя към бала, ако НЕ си полагала матура по история се взимат оценките ти от гимназиалния курс от 10, 11 и 12 клас, събират се техните стойности, след което се делят на три, получената средно-аритметична стойност се прибавя към бала ти
Това е в общи линии. Успех с подготовката :)
dssittaaa
В началото бе словото

Мнение от dssittaaa »

Здравейте да ви попитам самия изпит по математика (предварителният) къде се провежда..? и кога излизат резултатите горе-долу?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Зависи къде има свободни зали - в ректрората, в химическия,във ФМИ... Няколко дни преди изпита ще качат информация в сайта за местата на провеждането и разпределението по зали, а резултати излизат до 1-2 седмици(3 максимум :lol: ).
ДС - :pukeright:
STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Здравейте,бих искал да попитам нещо относно записването за кандидат студентските изпити.
Тъй като съм далеч от София,а брат ми учи там,искам да знам възможно ли е(доколкото разбрах да) и от какво се нуждае за да ме запише за съответния изпит.Къде трябва да отиде,за да извърши всички процедури по записването?Благодаря предварително!
Аватар
elu
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от elu »

Някой знае ли дали тази година ще има он-лайн записване за изпитите и ако да, от кога започва?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

@STD - да, може и някой друг да те запише. Нуждае се от личната ти карта, пари и търпение :mrgreen: . Миналата година, ако си спомням правилно, записването мисля, че ставаше във факултета, за който кандидатстваш...

@elu - още не е сигурно...Това е линк за миналата КСК -ЦЪК . Преполагам, че щом още не са го изтрили, значи има някакъв минимален шанс да пуснат отново онлайн записването :roll: .
ДС - :pukeright:
STD
В началото бе словото

Мнение от STD »

Мс за инфото,да разбирам,че не може да мине с копие от личната карта.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”